Ricetta presa dal blog Micul in bucatarie. Ho cambiato qualcosa ..come scritto negli ingredienti . Personalmente mi è piaciuto molto il dolce ..però ho visto che il marito e figlio preferisco di più l'impasto classico con la farina . Pazienza...ognuno ha i suoi gusti !
Ecco la ricetta per chi vuole provare.
Ingredienti:
* 3 uova
* 500 formaggio tipo ghiottofreschi di Osella (io ricotta )
* 125 g. di semolino
* 1 bustina di preparato per budino gusto vaniglia Cameo(Oetker)
* 140 g. di zucchero ( io ho messo di più)
* 1 bustina vanillina
* ½ bustina lievito per dolci ( io 1 bustina)
* sale
* frutta fresca tagliata a cubetti(io pesche)
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Preparazione:
In una ciotola battere bene le uova con lo zucchero, un pizzico di sale ,vanillina e la bustina con la miscela per preparare il budino. Aggiungete la ricotta ,il semolino miscelato con il lievito. Amalgamate bene ,aggiungete la frutta tagliate ,mescolate lentamente e mettete il composto in una teglia imburrata e infarinata o rivestita con la carta da forno. Potete mettere metà frutta dentro il composto e metà sopra . Scegliete voi la quantità di frutta . Cuocere ad una temperatura media ..circa 180-200° ..fino che diventa dorato , fate comunque la prova stecchino. Alla fine quando si raffredda ,spolverizzate di zucchero a velo. Viene sofficcissimo!
română
Aceasta prajitura am facut-o dupa reteta postata de Micul in bucatarie. Am schimbat cate ceva ,asa cum am indicat la ingrediente. Am facut prajitura deja de doua ori si la gust personal mi-a placut mult. Din pacate, ai mei prefera mai mult compozitia clasica de la prajitura cu fructe ...cea cu faina. Fiecare cu gustul lui, ce sa-i faci!
Pentru cine vrea sa probeze ,pun aici reteta.
Ingrediente:
* 3 oua
* 500 gr. branza de vaci (am pus ricotta)
* 120 gr. gris
* 1 pachet budinca de vanilie
* 140 gr. zahar (am pus ceva mai mult)
* un plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt (am pus 1 plic)
* varf de sale
* fructe proaspete taiate bucatele(am pus piersici)
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Mod de preparare:
Se bat bine ouale cu zaharul, un varf de sarea, vanilia si praful de budinca. Se adauga ricotta sau branza de vaci sfaramata, apoi grisul amestecat cu praful de copt. La sfarsit se adauga fructele taiate bucatele (cantitatea cat doriti) , se amesteca cu grija si se pune in tava unsa si tapetata sau captusita cu hartie de cuptor. Eventual , puteti pune o parte de fructe in aluat si o parte deasupra, la sfarsit. Asa am facut a doua oara cand am facut prajitura. Am folosit o tava rotunda dar puteti folosi orice forma de tava. A doua oara am pus mai mult zahar deoarece ni s-a parut putin dulce...fiecare cu gustul lui. Se coace la o temperatura medie (180-200° ) ,cuptorul preancalzit... eventual testati cu scobitoarea.
Cand este rece presarati cu zahar pudra . Iese foarte pufos.
Cand il faceti sa fiti atenti la consistenta aluatului ..sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare. Asta depinde de ce fel de branza folositi...mai uscata sau mai zemoasa. Avand in vedere ca grisul se pune la sfarsit,nu-l puneti pe tot deodata...puneti putin cate putin ...asa va dati seama cum vine aluatul.