21 gennaio 2009

TORTA DI COCCO E CIOCCOLATO / TORT CU NUCA DE COCOS SI CIOCOLATA



Ho trovato tempo fa , questa ricetta in rivista "Donna Moderna" e finalmente ho deciso di farlo. E' molto buona specialmente per chi adora il cocco e la cioccolata come me.

Ingredienti:

* 250 g.di cocco disidratato
* 150 g.di zucchero
* 70 g.di farina
* 2 uova intere
* 2 albumi
* 150 g. di cioccolato fondente
* 200 g. panna da montare
* un pizzico di cannella
* 1 bustina vanillina

......................................................................

Mettete in una ciotola 200 g.di cocco ,50 g di zucchero ,2 albumi,,40 g.di farina e mescolate bene fino a ottenere un impasto della consistenza della pasta frolla.
Rivestite di carta da forno uno stampo rotondo di 20 cm. di diametro,stendetevi l'impasto di cocco e cuocete la base della torta per 5 minuti in forno già caldo a 180 ° .
In una terrina sbattete le 2 uova intere con 100 g. di zucchero,unite 30 g. di farina ,il restante cocco grattugiato,la cannella,la vanillina, il cioccolato grattugiato (scaglie) e la panna montata. Versate il composto nella tortiera e cuocete in forno a 180° per circa 35-40 minuti.; fate raffreddare la torta e decorate a piacere con lo zucchero a vello o con delle fettine di cocco fresco.
Io ho messo lo zucchero a vello con il sapore di cocco.











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Aceasta reteta am gasit-o mai demult intr-o revista.

Ingrediente:

* 250 g. de nuca de cocos rasa
* 150 gr.zahar
* 70 gr. faina
* 2 oua intregi
* 2 albusuri
* 150gr. ciocolata menaj
* 200 gr. frisca
* un varf de scortisoara
* 1 plic de vanilie

..........................

Intr-un castron puneti 200 gr. nuca de cocos rasa ,50 gr.zahar, 2 albusuri batute spuma si 40 gr. faina ,amestecati bine pana cand devine compozitia omogena.
Captusiti cu hartie de cuptor o tava de tort cu diametrul de 20 cm. Puneti aluatul de cocos ,il intindeti cu mainile uniform pe toata suprafata si-l bagati in cuptorul incalzit pentru 5 minute ,la o temperatura de 180°.
Intre timp faceti crema cu frisca si cioccolata.
Intr-un castron bateti bine cele 2 oua intregi cu 100 gr. de zahar, adaugati faina, restul de nuca de cocos rasa ,un varf de scortisoara ,vanilia ,ciocolata rasa si frisca.
Acesta compozitie o turnati deasupra blatului de cocos ,o intindeti deasupra cu o lingura si bagati din nou in cuptor, pentru circa 35-40 minute la o temperatura de 180°.
Cand este gata ,lasati sa se raceasca iar deasupra decorati cu zahar pudra sau bucati de cocos proaspat taiate solzi.
Eu deasupra am pus zahar pudra cu aroma de nuca de cocos.

Alte dulciuri cu nuca de cocos:

11 commenti:

  1. da svenimetno!!! cocco-ciocco...che delizia!!

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  2. mi piace questa ricetta è molto particolare...me la segno;))baci

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  3. Sai che me l'ero segnata anche io?
    Grazie per averla provata.
    ciao

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  4. Grazie per collegare il mio blog. Cordiali saluti da Siviglia, Spagna

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  5. Buna Nico, ma-ti inebunit si tu si Cris cu prajiturile voastre ciocolatoase...trebuie sa fac neaparat si eu un ca nu se mai poate ..maine o praji cu muuulta cioco...
    te pup si va dorim un sfarsit de saptamana cat mai frumos :))

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  6. Che bontà!!!!adoro il cocco e il cioccolato...grazie per la ricetta...ho un premio per te sul mio blog MEME'2009 Vieni pure a ritirarlo...bacioni.

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  7. Michela...pero' adesso devi anche tu farla...per vedere se ti piace ;)
    Ciao!

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  8. Mona...pai abia astept sa ved si prajiturica ta.
    Mi-a parut rau ca azi nu am reusit sa ne auzim, am fost ocupata si abia acum am intrat pe Internet.
    Te pup si un weekend placut si voua!
    pupici

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  9. il lievito per dolci non serve?grazie linda

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  10. Linda : non serve il lievito..cosi è la ricetta.

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Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

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