Ricetta presa dal blog Micul in bucatarie. Ho cambiato qualcosa ..come scritto negli ingredienti . Personalmente mi è piaciuto molto il dolce ..però ho visto che il marito e figlio preferisco di più l'impasto classico con la farina . Pazienza...ognuno ha i suoi gusti !
Ecco la ricetta per chi vuole provare.
Ingredienti:
* 3 uova
* 500 formaggio tipo ghiottofreschi di Osella (io ricotta )
* 125 g. di semolino
* 1 bustina di preparato per budino gusto vaniglia Cameo(Oetker)
* 140 g. di zucchero ( io ho messo di più)
* 1 bustina vanillina
* ½ bustina lievito per dolci ( io 1 bustina)
* sale
* frutta fresca tagliata a cubetti(io pesche)
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Preparazione:
In una ciotola battere bene le uova con lo zucchero, un pizzico di sale ,vanillina e la bustina con la miscela per preparare il budino. Aggiungete la ricotta ,il semolino miscelato con il lievito. Amalgamate bene ,aggiungete la frutta tagliate ,mescolate lentamente e mettete il composto in una teglia imburrata e infarinata o rivestita con la carta da forno. Potete mettere metà frutta dentro il composto e metà sopra . Scegliete voi la quantità di frutta . Cuocere ad una temperatura media ..circa 180-200° ..fino che diventa dorato , fate comunque la prova stecchino. Alla fine quando si raffredda ,spolverizzate di zucchero a velo. Viene sofficcissimo!
română
Aceasta prajitura am facut-o dupa reteta postata de Micul in bucatarie. Am schimbat cate ceva ,asa cum am indicat la ingrediente. Am facut prajitura deja de doua ori si la gust personal mi-a placut mult. Din pacate, ai mei prefera mai mult compozitia clasica de la prajitura cu fructe ...cea cu faina. Fiecare cu gustul lui, ce sa-i faci!
Pentru cine vrea sa probeze ,pun aici reteta.
Ingrediente:
* 3 oua
* 500 gr. branza de vaci (am pus ricotta)
* 120 gr. gris
* 1 pachet budinca de vanilie
* 140 gr. zahar (am pus ceva mai mult)
* un plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt (am pus 1 plic)
* varf de sale
* fructe proaspete taiate bucatele(am pus piersici)
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Mod de preparare:
Se bat bine ouale cu zaharul, un varf de sarea, vanilia si praful de budinca. Se adauga ricotta sau branza de vaci sfaramata, apoi grisul amestecat cu praful de copt. La sfarsit se adauga fructele taiate bucatele (cantitatea cat doriti) , se amesteca cu grija si se pune in tava unsa si tapetata sau captusita cu hartie de cuptor. Eventual , puteti pune o parte de fructe in aluat si o parte deasupra, la sfarsit. Asa am facut a doua oara cand am facut prajitura. Am folosit o tava rotunda dar puteti folosi orice forma de tava. A doua oara am pus mai mult zahar deoarece ni s-a parut putin dulce...fiecare cu gustul lui. Se coace la o temperatura medie (180-200° ) ,cuptorul preancalzit... eventual testati cu scobitoarea.
Cand este rece presarati cu zahar pudra . Iese foarte pufos.
Cand il faceti sa fiti atenti la consistenta aluatului ..sa nu fie nici prea moale dar nici prea tare. Asta depinde de ce fel de branza folositi...mai uscata sau mai zemoasa. Avand in vedere ca grisul se pune la sfarsit,nu-l puneti pe tot deodata...puneti putin cate putin ...asa va dati seama cum vine aluatul.
pare bun.....merita incercat..pupici
RispondiEliminasembra deliziosissima!!!bentornata!
RispondiEliminaBuonissimo questo dolce: molto morbido e delicato!
RispondiEliminaeh si..ora bisognerebbe assaggiarlo ;)
baci baci
Buna, Nico ai venit din concediu! frumosa reteta...
RispondiEliminaQuesta torta è molto invitante: la proverò di sicuro!!!!
RispondiEliminache particolare ma buono sicuramente questo dolce,complimenti!!buon fine settimana!!
RispondiEliminaesto se ve autenticamente delicioso. Que cremoso se ve el dulce.
RispondiEliminaSaludos
daca are branza si fructe nu poate fi decat foarte buna. Oricum, am retinut ideea si merita incercata.
RispondiEliminaCarissima e tanto che nn vengo a trovarti e mi devi scusare ma il tempo e poco ....ma...stasera ci sn x ringraziarti del tuo commento e vedere la ricettina della tua torta e devo dire che e strepitosa...:D....te ne e rimasta 1 pezzettino anche x me???...:P...intanto mi prendo la ricettina e ti mando 1 forte abbraccio
RispondiEliminaPS:Buon fine settimana anche a te...:D
wow lo segno!!!mi hai convinto!!! bravissima!!ciao!
RispondiEliminaFrumoasa si buna.........mmm.
RispondiEliminaPup!
ciao nicoleta!!! ma che bello il tuo blog. Questo dolce poi, mi sembra ottimo.
RispondiEliminaMmi aggiungo di corsa ai follovers così potrò tenerti sott'occhio!
brava e passa a trovarmi quando vuoi!
Alina : cu siguranta...pupici!
RispondiEliminaSara: grazie !
Manu e Silvia : se lo volete assaggiarlo allora vi tocca a prepararlo!
baci
Surac: multumesc si bine te-am regasit!
reteta si pe mine m-a atras cand am vazut-o.
Speedy: spero che ti piacerà!
Nicole: infatti è un dolce diverso
buon fine settimana anche a te!
Jose Manuel: grazie!
Kadiavsdutzu: si pe mine m-a atras cand am vazut prima oara reteta...si nu regret ca am facut-o.
Alina: ma come ...pochi giorni fa sei passata da me..ti sei dimenticata?!!
buon fine settimana!
Federica: grazie ..allora provalo!
Maria: nu-i tare aspectoasa asa cum am facut-o eu ...mai frumos a prezentata-o Micul .
te pup!
Giulia: benvenuta!
sono contenta che ti sei trovata bene qui.
ciao ..a presto!
Il semolino nei dolci è da provare per me... sono molto incuriosita bella ricettina!:)
RispondiEliminabrava!
Pare tare buna....mmmmm.... Imi lasa deja gura apa! :-D
RispondiEliminaO seara buna si retete cat mai bune!
Prajiturica asta trebuie incercata neaparat. Am si eu o reteta cu gris dar imbibata in miere de albine si e ff dulce. Asta imi face tare cu ochiul. Pupicei
RispondiEliminaTerry: allora provalo !
RispondiEliminaciao !
Lilly : bine ai venit...si multumesc!
salutari si pe curand!
Yafa: Ami ,cand am facut-o prima oara, simtea nevoia sa fie putin mai dulce. A doua oara am adaugat eu in plus ceva zahar. Oricum ,daca o faci vezi tu cum iti place ...mai mult sau mai putin dulce ;-)
te pup!
Ciaooooo hai azzeccato.. son stata in Grecia.. a Zante per l'esattezza!!!!! Buonissimo il tuo dolce.. buona giornata :-)))
RispondiEliminaArata minunat prajitura ... asa frumos pudrata cu zahar!
RispondiEliminaParca ii simt mirosul! Am innebunit de pofta :))
O zi placută si spor la bucatarit!!!
Ciao Nico è davvero particolare questo dolce ma sicuramente ottimo...bravissima
RispondiEliminaciaooo
Claudia: Allora sei andata in Grecia...che bello!
RispondiEliminabacioni
Alina: si eu sunt la fel...toate prajituriile pudrate ,imi fac cu ochiul!
mersi...o zi buna si tie!
Lady Coca: grazie!
buona giornata..ciao!
Ciao NIco!Con semolino non profatto fare dolce mai,ma tua ricettina mi ha incuriosita...grazie,la provero!!Buon giovedi!Romana
RispondiEliminaSi noi preferam ,prajitura cu fructe ,cu blatul din faina ,asa cu gris nu am incercat niciodata!
RispondiEliminaPoate o sa incerc,cinstie!
O zi buna!
L'utilizzo del budino è molto interessante, insieme alla ricotta deve dare al dolce una morbidezza incredibile!
RispondiEliminaprima ta prajiturica de dupa vacanta e delicioasa cu siguranta,combinatia fructe si brinza nu poate da gres!
RispondiEliminaMi piace veramente tanto questo insolito dolce al semolino...
RispondiEliminaOttimo!!
baci