Cerca ricetta o ingrediente...

Spaghetti con agretti e pomodori secchi / Spaghete cu saricica si rosii uscate


Sta finendo la stagione degli agretti-barba di frate -lischi ...allora perchè non fare un bel piatto di pasta!!


Ingredienti:
2 persone
* 160 gr. di spaghetti
* un mazzetto di barba di frate ,lischi
* 1 spicchio d’aglio
* olio extravergine d'oliva
* circa 10 pomodori secchi sott’olio
* sale e pepe
* parmigiano
.................................................................
Pulite gli agretti di radici ,lavateli e sbollentateli in acqua salata per qualche minuto e poi scolateli. In un tegame mettete 3-4 cucchiai di olio , uno spicchio d’aglio , soffriggete poco l’aglio , aggiungete gli agretti e insaporirli per qualche minuto. Aggiungete i pomodori secchi sgocciolati e tagliati a strisce, mescolate bene e alla fine togliete l’aglio. A me personalmente piace molto l’aglio e lo taglio finemente, lasciandolo insieme agli agretti e pomodori secchi. Lessate la pasta nella stessa acqua di cottura degli agretti e scolatela al dente. Mettete dentro la padella gli spaghetti con un pò d’acqua di cottura e mescolate per insaporire a fuoco vivo . Aggiustate di sale e spolverizzate un po' di pepe macinato fresco. A piacere potete completare con una grattugiata di parmigiano. Servire subito caldi.
Un altra ricetta con barba di frate- torta salata con gli agretti.







Ingrediente:
2 portii
* 160 gr. spaghete
* o legatura de saricica
* un catel de usturoi
* ulei de masline
* circa 10 rosii uscate conservate in ulei
* sare si piper
* parmigiano-parmezan
Idea: In loc de saricica puteti folosi spanac , cicoare...etc
.................................................................
Curatati saricica de radacini iar dupa ce a-ti spalat-o se opareste  pe foc in apa sarata clocotita cam 3-4 minute . Intr-o tigaie puneti 3-4 linguri de ulei de masline ,un catel de usturoi intreg ,rumeniti-l si adaugati saricica. Amestecati bine , adaugati rosiile scurse de ulei si taiate fasii . Amestecati circa 2-3 minute la foc potrivit catre mic ,scoateti catelul de usturoi. Mie imi place sa pun usturoiul tocat marunt ,asa ramane impreuna cu saricica si rosiile. Intre timp fierbeti pasta "al dente" in apa in care a-ti fiert saricica. Eventual daca a ramas putina, mai adaugati alta. Puneti spaghetele fierte in tigaie cu putina apa in care au fiert . Amestecati bine la foc vioi ..nu mult...sa nu ramana prea uscate. Adaugati sare daca este nevoie si piper (proaspat macinat) iar daca va place si parmezan ras. Serviti spaghetele imediat calde.
O alta reteta cu saricica tarta sarata cu saricica.Tot acolo gasiti si cateva randuri despre aceasta planta (de primavara) comestibila . Deoarece in Romania aceasta verdeata nu se gaseste in magazine,se poate inlocui ...asa cum am scris mai sus... cu spanac ,cicoare...etc

22 commenti:

  1. mmm delizioso sto piatto, Complimenti!! bello il tuo blog e anche le ricette!! Ciao anna

    RispondiElimina
  2. mmmmmmmmm.....che fameeeeeee!! bravissima!

    RispondiElimina
  3. managgiasti agretti qui non si trovano...se no questa ricetta era subito nella mia tavola...ahahah pazienza mangio con gli occhi la tua!!!brava ..baci

    RispondiElimina
  4. Buonissimi!!!!! ne ho giusto un pò in frigo.. Sai che non ho mai pensato di condirci la pasta??!! mi piace anche l'aggiunta dei pomnodori secchi.. :-))) smack!

    RispondiElimina
  5. Buonissimo questo pioatto non conoscevo il tuo blog sono tra i tuoi sostenitori,cosi non perdo le ricette che posti mi piacciono molto.Ciao e a presto.

    RispondiElimina
  6. Anna : benvenuta e grazie!
    ciao..a presto!
    Federica: grazie...
    Scarlett: peccato che non li trovi
    baci
    Claudia: i pomodori secchi mi piacciono molto e ho pensato che stavano bene con gli agretti sulla pasta …non mi sono sbagliata ;-)
    Nitte: benvenuta !
    Grazie , sei molto carina !
    ciao ..a presto!

    RispondiElimina
  7. Faina reteta i-mi place foarte mult,ai niste premii la mine pe blog,treci cand ai timp si binenteles daca i-ti face placere sa le ridici!pup si o seara buna!

    RispondiElimina
  8. O reteta ideala!
    Iti dorecs o zi excelenta!
    Te pup Nicoleta!

    RispondiElimina
  9. Dove si possono trovare sti agreti?Purtroppo nn ne ho mai sentito parlare prima e quindi nn so nemeno che gusto hanno.Da che parte dell'italia li compri...scusami se sn cosi igno ma sai nn e faccile sapere le cose quindi volendo imparare mi rendo 1 pò ridicola a nn sapere.Ma imparo abbastanza in fretta se si tratta di cucina...:D...ti mando 1 forte abbraccio

    RispondiElimina
  10. Cat de bine arata si cat de bune trebuie sa fie.
    Premii interesante te asteapta sa le ridici.
    O zi buna!

    RispondiElimina
  11. Imi place ideea , dar tot n-am gasit inca iarba asta, cu toate ca am vazut-o si prin reviste culinare de aici...de unde concluzia ca exista si pe plaiuri helvete. Culorile Italiei sunt la onoare in farfuria ta ;), banuiesc ca sunt tare bune spaghetele asa pregatite. Pupicei

    RispondiElimina
  12. chi sa quanto è buona questa pasta,mai mangiati gli agretti,bisogna rimediare,complimenti!!

    RispondiElimina
  13. Io ne ho surgelati un pò, per gustarmeli anche dopo! ;)
    mi segno quest'altra tua idea, sempre nelle mie corde! ;)

    RispondiElimina
  14. interessante ricetta da provare!!!un bacio grande e grazie per i tuoi commenti, buon w.e.

    RispondiElimina
  15. delicioase!anul asta am auzit si eu prima oara de saricica...
    astept un email cu adresa ta ,pt. ca sa-ti trimit cadouasul la simonahaliga@yahoo.com!te pup!

    RispondiElimina
  16. Alina: eu stau in regiunea emilia romagna si agretti se gasesc aproape peste tot. Am descoperit ..ceace nu stiam...ca sunt anumite regiuni in Italia unde nu se vinde. Are gust de verdeata ..putin acrisoara. Din pacate acum in iunie se termina perioada lor ...nu se mai gasesc pe piata pana la anul in martie:(
    bacioni

    RispondiElimina
  17. Buna, daca esti si tu o bautoare de ceai as fi curioasa sa dai curs acestei invitatii: de a posta pe blogul tau o imagine cu toate ceaiurile din camara ta. Un fel de "leapsa" daca vrei sa o numesti asa.

    RispondiElimina
  18. che bel piatto di spaghetti! non ho mia pensato di usare gli agretti per un primo piatto, complimenti!

    RispondiElimina
  19. Nicoleta,vreau sa-ti multumesc pentru urarile de ziua mea,esti foarte draguta!!!
    Aceste spaghette arata..da favola!!!
    Te imbratisez cu drag!!!

    RispondiElimina
  20. my cuisine: nu preau sunt o bautoare de ceai ..mai mult in iarna . Oricum ...dragut joculet... il voi pune in urmatoarele zile pe blog.
    toate cele bune!
    Betty: grazie!
    Judy: pai si tu esti draguta ;-)
    toate cele bune...te pup!

    RispondiElimina
  21. mmmm..uite ideea pe maine ;-) Pupici!

    RispondiElimina
  22. Krissy: o sa-ti placa...vine foarte buna pasta...pupici!

    RispondiElimina

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo