Cerca ricetta o ingrediente...

Parfait al cacao e biscotti / Parfeu cu cacao si biscuiti



Cambiando la ricetta di gelato al cacao,ho preparato questo parfait con i biscotti . Risulta cremoso anche senza usare la gelatiera.
Provare per credere!

Ingredienti:
* 400 ml. panna da montare zuccherata (Hoplà)
* 4-5 cucchiai di zucchero
* 2 uova intere
* 2 tuorli
* 6 cucchiai di acqua naturale
* 4 cucchiai di cacao
* 1 cucchiaio di Nutella
* biscotti

.............................................

Mettete lo zucchero, acqua e cacao in un tegamino, a fuoco basso , finchè si scioglie lo zucchero . Togliete da fuoco , lasciate raffreddare ,quando diventa tiepido aggiungete la Nutella, mescolate bene. Sbattere le uova e i tuorli e aggiungeteli al composto di cacao , mescolate e alla fine mettete la panna montata. Sbriciolate in pezzetti abbastanza grossi i biscotti , metteteli sul fondo di uno stampo di plum cake (foderato con la carta da forno, pellicola o alluminio ) .La quantità di biscotti può variare a vostro piacimento. Sopra rovesciate il composto liquido , mettere nel freezer. Quando e pronto lasciate fuori circa 10-15 minuti prima di servire . Togliete dalla forma ,tagliate a fette e se volete servite con la vostra salsa (toping per dolci e gelati) preferita o cioccolato sciolto. Io ho servito con la Nutella ammorbidita a microonde e una nocciolina.

Ricette veloci di salse per gelato ⇒ qui.










Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Buoni e veloci-Stefania



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Modificand reteta de inghetata cu cacao, am facut acest parfait cu biscuiti.


Ingrediente:

* 400 ml. frisca lichida de batut indulcita( tipo Hoplà)
* 4-5 linguri de zahar
* 2 oua
* 2 galbenusuri
* 6 linguri apa plata
* 4 linguri cacao
* 1 lingura de Nutella
* biscuiti
......................................................

Zaharul , apa si cacaoa ,se topesc la foc incet intr-o craticioara, dupa care se lasa la racit. Cand este calduta, puneti o lingura de Nutella ,lasati sa se raceasca bine. Separat se bat bine ouale + galbenusurile , apoi le adaugam peste compozitia de cacao si Nutella, amestecam, la sfarsit punem frisca batuta .Intr-o forma de chec captusita cu o folie, punem biscuitii faramitati mai mare. Cantitatea o alegeti voi ,de cati biscuiti vreti sa puneti. Deasupra lor turnam compozitia lichida de inghetata si bagam la congelator. Inainte de a servi ,scoatem din congelator parfaitul inainte cam cu 10-15 minute. Scoatem din forma ,taiem felii si servim.
Putem servi si cu ciocolata topita ,nutella, frisca sau alte salse (toping) care va place.
Daca doriti adaugati cacao sau Nutella mai multa. Daca adaugati Nutella, puneti mai putin zahar ...deoarece iese prea dulce sau puneti frisca neindulcita.


Cateva retete de salse pentru inghetata gasiti aici.

Biscotti salati gusto pizza / Biscuiti sarati cu gust de pizza



Ingredienti:

* 200 g. di farina
* 50 g. di pan grattato
* 7 cucchiai di grana o parmigiano grattugiato
* 1 cucchiaio colmo di doppio o triplo concentrato di pomodoro Mutti
* 3 cucchiai di Ketchup
* 100 ml. acqua gassata
* 4 cucchiai di olio di oliva
* 1 cucchiaino di origano secco
* un pizzico di bicarbonato di sodio
* sale e pepe
.................................

Mescoliamo in una ciotolina l’olio , doppio o triplo concentrato di pomodoro, origano ,ketchup, acqua gassata, sale e pepe.
Separatamente mescoliamo la farina , pan grattato ,bicarbonato di sodio e formaggio grattugiato, aggiungiamo l’altro composto liquido e incominciamo a impastare. Se l’impasto viene troppo duro aggiungiamo un po’ di acqua e invece se troppo molle aggiungiamo la farina. Deve essere un impasto omogeneo e facile da stendere. Lasciamo l’impasto a riposare 30 minuti coperto con della pellicola.
Stendiamo l’impasto spesso circa 2-3 mm. ,tagliamo con coltello o rotella dentellata o con forme a vostro piacimento. Mettiamo i biscotti nella teglia foderata con la carta da forno . Cuoceteli in forno preriscaldato a 180° circa 15-20 minuti.







Ricetta presa dal blog di Mona Poftiti ,va rog la masa! e modificata da me.

.........................................

Con questa ricetta partecipo alla raccolta "biscottiamo??" di Micaela Criceto goloso.





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:

* 200 gr. faina
* 50 gr. pesmet
* 7 linguri branza parmigiano sau grana sau alta branza tip parmezan
* 1 lingura pasta de rosii
* 3 linguri Ketchup
* 100 ml. apa minerala
* 4 linguri ulei
* 1 lingurita oregano
* 1 varf de cutit bicarbonat
* sare si piper
..............................

Amestecam intr-un castron pasta de rosii, ketchup-ul, oregano, apa minerala, uleiul, sarea si piperul.
Amestecam faina , branza rasa , pesmetul si bicarbonatul iar deasupra turnam compozitia lichida de rosii si incepem sa framantam. Daca compozitia este prea tare, mai adaugam apa, iar daca este prea moale, adaugam faina. Aluatul trebuie sa fie omogen bun de intins. Acoperim cu o folie si lasam sa stea 30 minute.
Intindem o foaie de circa 2-3 mm, taiem cu rotita diferite forme...sau se pot face si cu alte forme.
Se pun biscuitii in tava tapetata cu hartie , se dau la cuptor 15-20 minute la foc potrivit 180°.

Reteta luata din blogul Monei Poftiti ,va rog la masa! dar este putin modificata de mine.

Zucchine ripiene con formaggio e mortadella / Dovlecei umpluti cu branza si mortadella

Forse già conoscete la ricetta di queste zucchine ripiene , sono semplici da fare e gustose; si possono riempire con diversi formaggi o affettati.
Buonissime calde ...ma rimangono gustose anche fredde.


Ingredienti:

* 3 zucchine più grosse
* 100 g. di formaggio greco Feta
* 80- 100 g. di ricotta
* 4-5 cucchiai di parmigiano o grana grattugiato
* 2 fette di mortadella tagliate più alto
* 1 uovo
* aneto, prezzemolo,origano
* 1 cucchiaino polvere d’aglio
..................................

Lessate (non troppo) le zucchine intere , circa 5 minuti in acqua salata. Grattugiate o schiacciate bene il formaggio feta e mescolatela con la ricotta ,parmigiano ,l’uovo ,mortadella tagliata a cubetti , la polvere d’aglio, le erbe aromatiche tritate. Al posto di mortadella si può mettere anche salame , prosciutto cotto ..ecc.
Quando le zucchine sono tiepide ,tagliatele in due in lunghezza e scavate dentro con un cucchiaino ,togliendo un po’ della polpa.
Tritatela e mescolatela con il composto di formaggio e mortadella.
Riempite le zucchine con il composto e adagiatele in una teglia unta con olio ,infornate per circa 30 minuti in forno preriscaldato , fuoco medio.
Servite calde o fredde.






Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Pasticci & pasticcini




>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:

* 3 dovlecei mai mari
* 100 gr.branza feta ( sau telemea de oaie)
* 80- 100 gr. ricotta sau urda
* 4-5 linguri parmigiano o grana
* 2 felii de mortadella mai groase taiate in cubulete
* 1 ou
* marar, patrunjel ,oregan
* 1 lingurita praf de usturoi
...................................

Fierbeti (nu prea mult) in apa cu sare dovleceii intregi, circa 5 minute. Intre timp faramitati bine branza feta si o amestecati cu ricotta (urda sau o branza de vaci dulce ) ,parmigiano , oul,mortadella taiata cubulete (sau sunca, salam..etc) ,usturoiul granulat ,ierburile aromatice tocate marunt. Cand dovleceii s-au racit putin, ii taiati in doua pe lungime. Scobiti in mijloc cu o lingurita eliminand putin din miez, il tocati marunt si il amestecati cu crema de branza si mortadella.
Umpleti bine dovleceii ,ii puneti intr-o tava unsa cu ulei si ii coaceti in cuptorul incalzit la foc potrivit ,circa 30 minute ...pana cand s-a inchegat umplutura.
Se servesc calzi dar sunt buni si reci.

Santicler




Ingredienti:
impasto base:
* 5 uova
* 250 g. di zucchero
* 250 g. di farina
* 1 cucchiaino di lievito in polvere
crema:
* 6 uova
* 250 g. di zucchero
* 1 litro di latte
* 5 cucchiai di farina
* 1-2 bustine vanillina
* buccia grattugiata di 1 limone
* qualche goccia di essenza di limone

* 300 g. di panna montata
* cocco grattugiato
..........................................

impasto base:
Mescolate bene tutti ingredienti per la base e mettete a cuocere (teglia foderata) a fuoco basso circa 45 minuti. Lasciate raffreddarsi nella teglia , perche il resto della preparazione si effettuerà dentro.
crema:
Mescolate bene i tuorli con metà quantità di zucchero , fino che diventa una crema ,aggiungete un po’ di latte tiepido ,mescolate bene. Aggiungete la farina , resto di latte , la vanillina , la buccia grattugiata di limone e qualche goccia di essenza di limone, frullate bene con la frusta e mettete sul fuoco . Tenete fiamma piccola e mescolate sempre con un cucchiaio di legno, fino che si addensa e diventa come una crema.
Lasciate a raffreddare e incorporate dentro i albumi sbattuti a neve con lo zucchero rimasto.

Fate un sciroppo con acqua, zucchero e essenza di limone ,bagnare bene tutta la base ,sopra spalmate tutta la crema. Sopra mettete la panna montata e il cocco grattugiato. Lasciate minimo 2 ore in frigo prima di tagliare e servire.

* un'altra variante: preparate la crema con essenza di vaniglia (senza buccia di limone e essenza di limone) e invece di cocco grattugiato sopra mettete il cioccolato grattugiato o gocce di cioccolato.
Ricetta presa da reteteculinare.ro.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:
blatul:
* 5 oua
* 250 gr.zahar
* 250 gr. faina
* 1 lingurita praf de copt

crema:
* 6 oua
* 250 gr. zahar
* 1 litru de lapte
* 5 linguri de faina
* 1-2 plicuri zahar vanilat
* coaja rasa de la 1 lamaie + cateva picaturi esenta lamaie

* frisca circa 300 gr.
* nuca de cocos rasa
..............................................

Blatul:
Se face un blat din ingredientele de mai sus , se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, avand in vedere ca restul prepararii prajiturii se face in tava .
Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema , dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte si zaharul vanilat, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn, din cand in cand , pana se ingroasa destul de bine.
Se lasa crema sa se raceasca , dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar.

Dupa ce insiropati blatul cu un sirop din apa, zahar si aroma de lamaie, deasupra se pune toata crema , apoi frisca .Deasupra la frisca se pune nuca de cocos rasa. Se lasa cateva ore la frigider(minim 2-3 ore) dupa care se porzioneaza si se serveste.

*o alta varianta: se face cu acelasi blat dar cu crema de vanilie (aceasi reteta de mai sus dar fara esenta +coaja de lamaie), frisca si deasupra ciocolata rasa, in loc de nuca de cocos.

Reteta luata de aici de pe site-ul Retete culinare.

Insalata di pasta ai gamberi e asparagi / Salata de pasta cu raci si sparanghel



Ingredienti:

* 300 g. di pasta corta farfalle, fusilli, penne...
* 200 g. di gamberi sgusciati
* 100 g. di piselli
* 300 g. di asparagi (anche surgelati vanno bene)
* 1 spicchio d' aglio
* 2 cucchiai di maionese
* 2 cucchiai di panna da cucina
* 2 cucchiai di succo di limone
* sale e pepe
.............................
** volendo al posto di gamberi utilizzate tonno, salmone , sgombro .

Cuocete la pasta e scolatela al dente e passatela sotto l'acqua fredda. Lessate separatamente i gamberi e i asparagi e lasciateli a raffreddare .
Tagliate a tocchetti gli asparagi e unite alla pasta anche i piselli (già cotti in scatola), i gamberi, aglio tritato . In una terrina diluite la maionese con la panna e il succo di limone, mescolando bene. Condite la pasta con questa salsina, aggiustate di sale e pepe. Mettetela in frigo per circa 15 minuti e servite cosi fredda.






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:

* 300 gr. pasta scurta fundulite, spirale, penne...
* 200 g. raci decorticati si congelati
* 100 g. mazare
* 300 g. sparanghel (de preferat varfurile)
* 1 catel usturoi
* 2 linguri maioneza
* 2 linguri smantana lichida de gatit
* 2 linguri zeama de lamaie
* sare si piper
........................
**In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...

Se fierbe pasta in apa cu sare... dar sa nu fie prea mult fiarta (al dente) si imediat o clatiti bine cu apa rece , o lasati sa se scurga.
Opariti putin racii , lasati sa se raceasca. Fierbeti si sparanghelul (nu prea mult) si lasati sa se raceasca , apoi il taiati bucatele.
Intr-un castron puneti pasta ,racii ,sparanghelul , mazarea (din conserva sau fiarta de voi) si usturoiul tocat marunt. Intr-un castronel amestecati bine maioneza, smantana si zeama de lamaie. Adaugati peste pasta si amestecati bine , puneti sare si piper dupa gust.
Puneti salata de pasta in frigider cam 15 minute apoi serviti asa rece.
In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...

Rotolo di mozzarella farcito con crema di pomodori secchi e prosciutto crudo / Rulada de mozzarella umpluta cu crema de rosii uscate si sunca




Un piatto fresco e veloce, ma soprattutto poco impegnativo che può presentare diverse varianti.
Invece del prosciutto crudo, potete mettere sopra qualche fetta di cotto ,speck, arrosto di carne e anche delle fette di salmone.
Invece di pomodori secchi si possono mettere fettine de pomodoro fresco ,insalata, rucola, paté di olive ...ecc
Provate e sbizzarritevi con la fantasia!

Ingredienti:
* 1 sfoglia di mozzarella (la mia avevea 170 gr.)
* circa 10-12 pomodori secchi sotto olio
* prosciutto crudo tagliato a fette sottili

.....................

Frullate bene i pomodori secchi (sgocciolati..ma non troppo) finché diventano come una crema. Stendete la sfoglia di mozzarella e spalmate la crema di pomodori ,sopra adagiate le fettine tagliate sottili di prosciutto crudo e arrotolate su se stessa la sfoglia chiudendo bene. Lasciate riposare in frigo per circa mezza ora , quindi, tagliate fette larghe circa un dito.

Ricetta provata di Nana ,la sua variante lo trovate qui.








Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Stefania Buoni e veloci -il formaggio dall'antipasto al dolce




>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos


Ingrediente:

* 1 foaie de mozzarella ( a mea avea 170 gr.)
* circa 10-12 rosii uscate conservate in ulei
* cateva felli de sunca cruda taiata subtire

..........................
Mixati bine intr-un blender rosiile uscate (scurse de ulei..dar nu prea mult) pana devin ca o crema. Mai bine daca aveti crema de rosii gata cumparata. Se intinde foaia de mozzarella ,deasupra intindeti crema de rosii , puneti feliile de sunca cruda. Rasuciti bine foaia, dand forma de rulou. Puneti rulada in frigider circa jumatate de ora ,apoi taiati-o in felii groase cat un deget.

Se pot face diverse variante:
*In locul cremei de rosii uscate se poate folosi si felii subtiri de rosii proaspete ,salata verde, rucola ,pateu de masline ...etc
* In loc de sunca cruda se poate pune felii de sunca proaspata (sau alte mezeluri) , rulada de carne sau somon.

Raccolta ricette insalate o piatti estivi di pasta e riso...la mia raccolta / Culegere retete salate de vara cu pasta sau orez.

Arriva l'estate e quando fa caldo, cucinare cose calde è una scocciatura e quindi si inizia alla preparazione delle insalate o piatti freddi di pasta o riso.
L'insalata di pasta o riso è uno di quei piatti che d' estate ci facilitano la vita, può essere preparata in anticipo o all'ultimo momento e fare una bella figura.
Nell' estate sono sempre alla ricerca di qualche ricetta sfiziosa di insalata di pasta o riso fredda. Ecco perché ho pensato a questa raccolta INSALATE O PIATTI ESTIVI DI PASTA O RISO.Aspetto le vostre ricette, grazie!!!




REGOLAMENTO:

1. pubblicare nel proprio blog la ricetta con la foto
2. valgono anche ricette già pubblicate
3. inserire nel post con la ricetta il banner della raccolta
4. lasciare il link della vostra ricetta nei commenti a questo post
5. valgono anche ricette di non-bloggers che possono partecipare inviando la ricetta con foto via mail agendadinico@gmail.com oggetto "insalate estive di pasta e riso "
6. la raccolta incomincia oggi 5 giugno e finirà il 30 settembre 2009
7. Valgono anche le ricette con orzo, grano saraceno, burghul, farro, miglio, avena, kamut,cous cous ....come variazione su tema.


Tutte le ricette pervenute ,saranno elencate sotto il post dedicato alla raccolta.
Se qualcuno dovesse notare che la proprio ricetta non è stata inserita nell'elenco, me lo faccia presente... provvederò subito!



Il PDF della raccolta lo scaricate da qui

Puoi guardare le ricette della mia raccolta con insalate di pasta e riso-cliccate sulla foto

Ricette  insalata di pasta e riso





LE RICETTE:



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



RETETAR "SALATE DE VARA CU PASTE SI OREZ"

REGULAMENT:

1. publicati reteta in blogul vostru, reteta cu poza. Sunt admise doar retete de salate de vara (reci) cu pasta sau orez...sau alte cereale ca orz, ovaz, mei , grau, kamut,cous cous.
2. sunt admise si retete deja publicate
3. atasati bannerul cu inititiva in postul cu reteta voastra
4. lasati link la reteta voastra ca comentariu in acest post
5. sunt valide si retete de la persoane care nu au blog, trimiteti reteta cu poza la agendadinico@gmail.com , specificand obiectul "retete salate de vara cu pasta si orez"
6. culegerea de retete incepe azi 05 iunie si termina in 30 septembrie 2009

Toate retetele vor fi publicate intr-o lista sub acest post.
Daca cineva observa ca reteta lui nu este in lista , sa ma anunte... asa eu o voi introduce imediat!
 


Il PDF cu retetele de salate estive de pasta si orez le puteti descarca aici.

Poti sa rasfoieste retetele , clica dedesubt


Ricette  insalata di pasta e riso

♥ Buon fine settimana ♥

Visto che la settimana sta finendo e arriva anche il ponte di 2 giugno...per chi lo fa ...buon lungo ponte!!!
vi auguro tanto relax e serenità per questi giorni!
Una bella canzone da sentire...a me piace molto!!






Trifle alla fragola / Trifle cu capsuni


Qualche sera fa , avevo bisogno di fare un dolce rapido , fresco e anche invitante. I nostri amici venivano ha trovarci e si fermavano dopo cena. Invece di servirli con un gelato rinfrescante...visto il caldo... ho pensato a un dolce diverso, ma ugualmente buono. Trifle , dolce di origine anglosassone.
Lo preparato con le fragole... buonissimo!!


Ingredienti:
per 5 bicchieri

* 10 savoiardi
* 200 g. di budino alla vaniglia già pronto
* 200 g. di panna montata
* fragole
* liquore alla fragola
* fiochi d'avena tostati con mandorle pralinate e scaglie di cioccolato
...............................

Ho lavato e tagliato a pezzetti le fragole. Ho tagliato il savoiardo in due , ho inzuppato nel liquore e adagiato nel bicchiere , sul fondo . Sopra ho messo circa 2 cucchiai di budino alla vaniglia, le fragole tagliate , poi la panna montata . Sopra ancora un altro savoiardo + budino + panna . Ho messo in frigorifero per 3 ore prima di servire . Prima di servire , ho decorato con una fragola e fiochi d'avena tostati con mandorle pralinate e scaglie di cioccolato ... cioè Muesli croccante di Cameo.


# Originalmente il trifle era composto di una base di pasta morbida lievitata (tipo pan di Spagna) inzuppata di vino dolce , arricchita di pezzetti di frutta, e coperta da una crema pasticciera e panna .
Quello che ho fatto io è una variante , con i savoiardi e il budino alla vaniglia.

Visto che trifle è un dolce di origini inglesi ...vorrei partecipare con questa ricetta , alla raccolta "i dolci più buoni del mondo" di Imma





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos

Un dulce rapid, racoritor si gustos. Este o varianta a acestui dulce de origine engleza " trifle". Se pare ca la origine , acest dulce a fost facut in straturi cu pandispan insiropat in vin dulce , fructa ,crema de vanilie si frisca. Eu am facut pentru o portie... asa in pahar... dar in general se poate face intr-un castron mai mare ,apoi se taie bucati ca un tort.


Ingrediente:
5 pahare:

* 10 piscoturi
* 200 gr. budinca de vanilie
* 200 gr. frisca (o cutie Hoplà)
* capsuni
* lichior de capsuni
pentru decor
* muesli din fulgi de ovaz prajiti, migdale caramelate si fulgi de ciocolata

.....................

Se spala capsunile si se taie bucatele. Se taie in doua piscotul ,se insiropeaza in lichior , se aseaza pe fundul paharului. Deasupra se pune cam 2 lingurite de budinca ,capsunile si apoi frisca. Se face un alt strat cu un piscot, budinca, capsuni si frisca. In loc de budinca ,se poate pune si crema de vanilie.
Se da la rece in frigider pentru minim 3 ore. Inainte de a servi, am decorat cu muesli din fulgi de ovaz prajiti, migdale caramelate, fulgi de ciocolata si o capsuna.

Deoarece trifle este un dulce de origine engleza, particip cu aceasta reteta la culegerea din blogul lui Imma "cele mai bune dulciuri din lume".

Salse veloci per gelati / Sosuri rapide pentru inghetata


Volete trasformare il più semplice e banale dei gelati in una vera leccornia?
Potete provare queste salse e chissà , magari sarete soddisfatti.
Ricette trovate nella raccolta di Donna Moderna (anni '90) " Fare dolci" .

BUTTERSCOTCH

50 gr. di burro ; 50 g. di zucchero di canna scuro, 2 cucchiai di Golden Syrup, 25 g. di arachidi caramellate.
Golden Syrup: denso sciroppo di zucchero dorato, profumo leggero di caramello, di consistenza molto simile al miele e allo sciroppo d'acero.

Mettete il burro, lo zucchero e lo sciroppo in una casseruola. Scaldate a fuoco dolce ,mescolando fino a ebollizione. Unite le arachidi .

..................................

CARAMELLO AL CIOCCOLATO

30 g. di cioccolato , 2 cucchiai di zucchero di canna scuro ,80 g. di latte in polvere

Mettete gli ingredienti in una casseruola, scaldate a fuoco dolce, mescolando. Lasciare sobbollire per 2-3 minuti.

..................................

CIOCCOLATO

80 g. di cioccolato ,1 dl di latte ,1/2 cucchiaino di caffè solubile , 2 cucchiai di zucchero di canna, 25 g.di cioccolato bianco

Mettete il cioccolato,il latte ,il caffè ,e lo zucchero in una casseruola. Scaldate ,fate sobbollire per 3 minuti ,unite il cioccolato bianco tritato.

.................................

MELBA

350 g . di lamponi, 50 g. di zucchero a velo, 1 cucchiaio di Kirsch

Frullate i lamponi con lo zucchero e il Kirsch.Passate al setaccio la purea di frutta per eliminare i semini.

................................

MALAGA

100 g. di zucchero di canna scuro , 50 g. di uvetta, 2 cucchiai di rum

Mettete lo zucchero e 1 cucchiaio d'acqua in una casseruola. Portate a ebollizione senza mescolare, aggiungete l'uvetta.
Fate sobbollire per 2 minuti e unite il liquore.

................................

COCCO

50 g. di crema(pasta )di cocco-creamed coconut ,8 dl. di panna , 2 cucchiai di cocco tostato

Grattugiate la crema di cocco e mettetela in una casseruola con la panna. Fate scaldare, mescolando , finché si saranno miscelate bene, lasciate sobbollire per 2 minuti, unite il cocco tostato .

* Creamed coconut : è un panetto solido di polpa e latte liofilizzato, che tagli a pezzetti o grattugi e metti a rinvenire in acqua (latte) calda. Si ottiene una consistenza granulosa, come di cocco fresco grattugiato.
Da non confondere con
Coconut cream : è un latte di cocco perfettamente liscio, cremoso e molto denso.
Questi due prodotti si possono trovare nei negozi di prodotti indiani , etnici o ipermercati con una buona scelta di prodotti internazionali si conservano per mesi.
**Cocco tostato: distribuite la polpa di cocco su una teglia e tostatela per alcuni minuti nel forno ben caldo, fino a raggiungere un bel colore dorato .

informazioni e immagini con questi prodotti , ho trovato qui

...............................

ALBICOCCA

200 g.di albicocche sciroppate, 2 cucchiai di succo di limone,1 cucchiaino di zenzero in polvere .

Scolate le albicocche e conservate lo sciroppo. Frullate con il succo di limone e lo zenzero . Allungate la salsa con un po' di sciroppo di conservazione (facoltativo)


...............................

AMERICANA


80 g. di sciroppo d'acero , 20 g. di burro , 50 g. di noci pecan tritate

Mettete lo sciroppo d'acero in una casseruola con il burro e fate scaldare a fuoco dolce , mescolando , finché si sarà sciolto.
Fate sobbollire a fuoco dolce per 1-2 minuti, unite le noci tritate.
.............................

MANGO

1 mango maturo, 4-5 cucchiai di succo d'arancia

Tagliate il mango per il lungo ai lati del nocciolo. Estraete con un cucchiaio la polpa e frullatela con il succo d'arancia fino a ottenere una crema piuttosto leggera.
.............................

MARSHMALLOW

3 cucchiai di zucchero ,1 cucchiaio di latte ,1 cucchiaio di Golden Syrup ,50 g. di Marshmallow,1 cucchiaio di essenza di vaniglia

Versate lo zucchero ,il latte e lo sciroppo in una casseruola,fate scaldare a fuoco dolce , poi lasciate sobbollire per 2 minuti .Unite le marshmallow tagliate a pezzetti, insieme alla vaniglia.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos


BUTTERSCOTCH

50 gr. unt, 50 gr. zahar brun, 2 linguri Golden Syrup , 25 gr. arahide caramelate
Golden Syrup : sirop dens din zahar cu aspect auriu , parfumat cu gust delicat de caramel, dens ca o miere , asemanator cu siropul de artar.

Puneti untul ,zaharul si siropul intr-o craticioara .Incalziti la foc mic ,amestecand mereu pana cand incepe sa fiarba .Adaugati arahidele.

...................................

CARAMEL DE CIOCOLATA

30 g. ciocolata , 2 linguri zahar brun, 80 g.lapte praf

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara , incalziti la foc mic ,amestecand. Lasati sa fiarba 2-3 minute.

................................

CIOCOLATA

80 g. ciocolata ,1 dl lapte ,1/2 lingurita de cafea solubila(ness) , 2 linguri de zahar brun , 25 g.ciocolata alba

Puneti ciocolata ,laptele ,cafeaua si zaharul intr-o craticioara. Incalziti la foc mic si cand fierbe , adaugati ciocolata alba maruntita.

.................................

MELBA

350 g .zmeura , 50 g. zahar pudra, 1 lingura de lichior Kirsch

Maruntiti zmeura la blender (pana devine un piure) impreuna cu zaharul si bautura Kirsch. Treceti piureul printr-o sita ,eliminand semintele .

................................

MALAGA

100 g. zahar brun , 50 g. stafide, 2 linguri rom

Puneti zaharul cu 1 lingura de apa intr-o craticiara si lasati sa fiarba dar fara sa amestecati . Adaugati stafidele , lasati sa fiarba la foc mic pentru 2 minute , apoi adaugati romul.

..............................

COCOS

50 g. de pasta de cocos solida -creamed coconut ,8 dl.smantana lichida , 2 linguri cocos prajit

Radeti pasta de cocos si puneti-o impreuna cu smantana intr-o craticioara pe foc si lasati sa se incalzeasca bine ,amestecand pana cand devine omogena.
Lasati sa fiarba incet 2 minute ,adaugati cocosul prajit.

* Creamed coconut : este un produs liofilizat facut din lapte si nuca de cocos ,are un aspect solid , se taie sau se rade . Daca se pune ras in apa (lapte) , devine granulos ,ca un cocos proaspat ras.
Nu confundati cu un alt produs
Coconut cream : care este un lapte de cocos , cremos si foarte dens ...asemanator unei creme .
In Italia aceste produse se gasesc in magazine cu produse indiane, etnice sau supermarket-uri aprovizionate cu produse straine.
In Romania nu cunosc , dar daca cineva stie ...ar putea lasa aici un comentariu.
** Pentru cocosul prajit : puneti cocos ras intr-o tava si lasati in cuptorul incalzit bine ,pana cand devine auriu.

>>poze cu aceste doua produse le gasiti aici.

...............................

CAISE

200 g.caise in sirop (compot), 2 linguri de suc lamaie ,1 lingurita praf de ghimbir .

Se scurg caisele de sirop ,lasand deoparte siropul lor. Mixatile cu sucul de lamaie si praful de ghimbir , pana cand devine ca un piure. Adaugati la piure, putin din siropul pus deoparte , daca doriti.

................................

AMERICANA

80 g. sirop de artar ,20 g. unt, 50 g. nuci pecan maruntite

Intr-o craticioara se pune siropul de artar cu untul si se incalzeste la foc mic amestecand ,pana cand s-a topit untul bine. Lasati sa fiarba la foc mic cam 1-2 minute ,apoi se adauga nucile. In loc de nuci pecan se pot folosi si cele clasice.
.............................

MANGO

1 fruct de mango copt bine , 4-5 linguri zeama de portocala

Se taie in lungime fructul de mango ,se scoate samburele. Cu o lingurita se curata bine pulpa si se mixeaza cu zeama de portocala , pana cand devine o crema mai subtire.
.............................

MARSHMALLOW

3 linguri zahar ,1 lingura lapte ,1 lingura Golden Syrup ,50 g. bomboane gomoase Marshmallow, 1 lingura esenta vanilie.

Intr-o craticioara puneti zaharul, laptele si siropul Golden syrup ,incalziti bine . La foc mic incet , lasati sa fiarba cam 2 minute, apoi adaugati bomboanele Marshmallow taiate bucatele ,impreuna cu esenta de vanilie.

Insalata di pollo con verdure e maionese / Salata de pui cu legume si maioneza




Questa insalatina di pollo lo faccio abbastanza spesso , è semplice da fare ...ci piace molto .
Pratica per quando non si ha troppo tempo o voglia di cucinare. Ideale per l'estate. Al posto di petto di pollo si può utilizzare anche arrosto avanzato di maiale,vitello...o anche il pesce lesso.

Ingredienti:
* un petto di pollo o tacchino
* un barattolo di condipasta o condiriso
* maionese
* insalata
* rucola
* ravanelli
* cipolla
* sale e pepe
.................................................................
Lessiamo il petto di pollo (o tacchino) con la cipolla,sedano e carota . Lasciamo che si raffreddi e lo tagliamo a cubetti. Scoliamo le verdure di condiriso (condipasta) dal liquido di conservazione. Laviamo insalata e lo tagliamo a listarelle …cosi anche la cipolla e i ravanelli a rondelle. Si può fare anche solo con le verdure di condiriso (condipasta) o utilizzare le verdure che si ha in frigo.
Mettiamo tutte le verdure in una insalatiera insieme al petto di pollo . Aggiungiamo la maionese ( non troppa) e poco pepe,aggiustiamo di sale. Mescoliamo e mettiamo in frigo per 1 ora prima di servire.









>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Aceasta salata o prepar destul de des , este simplu de facut si ne place mult.
Ideala pentru vara. Este practica cand nu ai mult timp sau chef de gatit.
In loc de piept de pui se poate prepara si cu carne ramasa de la o rulada sau friptura porc ,vaca ...sau chiar peste fiert.


Ingrediente:
* piept de pui sau curcan
* o conserva condiment de verdure mixte pentru orez sau pasta
* maioneza
* salata verde
* rucola
* ridichi
* ceapa
* sare si piper
...........................................................

Se fierbe pieptul de pui (sau curcan) cu ceapa, morcov si telina. Se raceste si se taie cubulete.
Scurgem de lichid (ulei sau otet) legumele din borcan, spalam salata verde si o taiem fasii…asa si ceapa , ridichile rondele. Se poate face doar cu legumele din conserva sau si cu alte legume proaspete (ardei gras, castraveti etc) care avem prin frigider.
Punem intr-un castron salata verde, rucola, legumele scurse, ceapa, ridichiile si pieptul de pui . Adaugam maioneza (nu prea multa) sare si piper si amestecam bine. Punem in frigider circa 1 ora inainte sa o servim.

I cibi preferiti da ogni segno zodiacale ☻ Mancarurile preferate de fiecare semn zodiacal


Secondo la rivista "Dipiù TV" ,ecco quali sono i cibi preferiti da ogni segno zodiacale.
Iata ce prefera sa manance fiecare dintre cele 12 semne zodiacale; articol citit intr-o revista italiana.


L'Ariete predilige i sapori forti, tradizionali, gli alimenti speziate ben conditi.Ecco perché nel tempo rischia di mettere su qualche chilo di troppo.

Il Toro riesce a fare mille chilometri pur di prendere i dolci nella pasticceria che conosce solo lui. Adora il cibo genuino e solitamente non ama molto il pesce.

Il Gemelli adora gli assaggini, se possibile evita le tavolate dove bisogna stare seduti a lungo.E' goloso e mangia tanto ma lo nega.L'essenza astrale del segno è l'origano.

Il Cancro è abitudinario , non sempre si fida del cuoco.In trattoria farà il terzo grado al ristoratore per sapere la preparazione dei piatti .Di solito non ama il vino ma è molto goloso di dolci e pastasciutta.

Con il Leone bisogna stare attenti nella scelta dei vini ; preferisce un ' alimentazione sobria ma anche un po' d'elite. Anatra all'arancia ,funghi porcini ,tartufo :se il lusso abbonda il Leone si sentirà un re.

Piuttosto schizzinoso , il Vergine non è tipo che divora tutto quello che trova. Difficile che scelga un ristorante cinese o la cucina speziata.

Per la Bilancia, l'elemento estetico non deve mancare :un piatto eccezionale servito su una tovaglia scadente perde d'effetto.Venere la rende molto golosa di dolci.

Le spezie fanno impazzire lo Scorpione che ama le emozioni forti anche a tavola. Attratto dalla carne,detesta le brodaglie vegetali. Se fa una scelta di tipo salutista può cambiare idea.

I Sagittario sono generosi in tutti i sensi e quindi anche a tavola amano i cibi ricchi , polenta pasticciata, lasagne e tutto quello che è abbondante.

Il Capricorno ama mangiare di tutto e con gusto .E' un diffidente,come il Cancro, preferisce cibi semplici..Non di rado fa scelte vegetariane o macrobiotiche.

Pizza, supplì ,crocchette, patatine fritte. L'Acquario va sempre di corsa e tende a fare un grande piatto unico per sbrigarsi. Errore. Bruciore allo stomaco e gastriti sono ricorrenti e non a caso.

Il Pesce predilige i dolci ,ma non disdegna le zuppe di legumi e ortaggi freschi, la classica cucina casalinga..Talvolta eccede con l'alcol.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Berbecul prefera tot ce este mai gustos, tradizional, alimente condimentate mult. Iata de ce in timp ,risca sa puna cateva chilograme in plus.

Taurul este in stare sa faca nu stiu cati chilometri ,doar ca sa-si ia niste dulciuri de la cofetarie care o cunoste doar el.
Adora toate mancarurile genuine si nu prea il place pestele.

Gemenii adora sa ciugulesca ,daca poate evita mesele unde trebuie sa stea mereu asezat pe timp lung. Este pofticios si mananca mult dar neaga. Esenta astrala este oreganul.

Racul este o persoana metodica ,nu prea are incredere in bucatar. Este in stare sa fac scandal in restaurant ca sa afle cum se prepara mancarea. De obicei nu-i place vinul dar este poftiscios de dulciuri si paste fainoase.

Cu cei din Leu trebuie sa fi atent cand alegi un vin , prefera o alimentaie serioasa dar si cu renume.
Rata cu portocale ,ciuperci porcesti ..cand abunda de mancaruri sofiticate, se va simti un rege.


Cei din Fecioara sunt cam pretentiosi, nu sunt persoane care manaca orice ar gasi. Dificle sa aleaga un restaurant chinezesc sau o mancaruri prea condimentate.

Pentru cei din Balanta aspectul estetic nu trebuie sa lipseasca ,o mancare servita pe o fata de masa cam veche pierde din efect.
Este pofticioasa de dulciuri.

Comdimentele ii inebuneste pe cei din Scorpion la masa . Atras de carne , uraste ciorbele de legume.
Dar daca se gandeste la sanatate , atunci schimba aceasta idee.

Sagetatorul este generos in toate sensurile ,la masa ii place mancarurile consistente ,mamaliga cu multe ingrediente ,lasagne si tot ce-i mai abundant.

Capricornului ii place sa manance din toate si cu gust. Nu prea are incredere , prefera mancaurile mai simple. Hotaraste sa manance vegetarian si macrobiotic.

Pizza, crochete de tot felul , cartofi prajiti. Varsatorul care este mereu pe repezeala, prefera sa manace altfel de mancaruri ..ca sa termine repede. Eroare...arsurile la stomac si gastrita sunt probleme care i se repeta.

Pestele iubeste dulciurile dar ii plac si supele /ciorbele de legume, zarzavaturi proaspete ,in general bucataria de casa. Cateodata exagereaza cu alcolul.

Lasagne con funghi e asparagi ◘◘◘ Lasagne cu ciuperci si sparanghel



Ieri, il mio marito e mio figlio volevano le lasagne ai funghi e io quelle con gli asparagi. Per mettere tutti d'accordo, ho fatto una lasagna mista, funghi e aspargi insieme , modificando un po' la lasagna ai funghi http://agendadinico.blogspot.com/2008/04/ce-am-gatit.html
Comunque, adesso devo provare anche quelle con solo gli asparagi ...prossima volta!
Non male questa combinazione , ecco la ricetta :


Ingredienti:
6 porzioni
* 15 lasagne secche
* 1,3 ml. latte
* 50 gr. di burro
* 3 cucchiai di farina
* 200 gr.di funghi trifolati (freschi,congelati o secchi)
* 400 gr. di asparagi
* 60-80 gr. di parmigiano o grana grattugiata
* sale
......................

In un tegame, mettiamo il burro e un pizzico di sale , quando il burro e sciolto, mettiamo la faina, mescoliamo energicamente con una frusta, finche tutto devine una crema densa. Aggiungiamo subito il latte , poco alla volta ,mescolando sempre energicamente. Dopo che abbiamo incorporato tutto il latte ,mettiamo sul fuoco abbastanza lento ,a cuocere la besciamella. Dopo circa 5 minuti mettiamo dentro i funghi tagliuzzati. Se usiamo funghi freschi o congelati ,dobbiamo prima passarli ( tagliati pezzetti) in tegame ,sul fuoco.. in poco olio , aglio e prezzemolo. Se invece usiamo quelli secchi, mettiamo in ammollo i funghi secchi(circa 50 gr.), li tagliuzziamo in pezzetti piccoli o frullare come ho fatto io . Lessiamo gli asparagi al dente in acqua salata, li tagliamo a pezzetti.
Mescoliamo sempre la besciamella sul fuoco basso. Quando e pronta, mettiamo sul fondo di una vaschetta o teglia da forno, besciamella e poco latte, mettiamo la lasagna e sopra la besciamella di funghi + asparagi tagliati + grana o parmigiano grattugiato. Dopo che abbiamo fatto 5 strati , cospargiamo sopra di grana o parmigiano e inforniamo a 180 gradi per circa 25-30 minuti in forno riscaldato, precedentemente. 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

bandiera Pictures, Images and Photos

Modificand putin reteta de lasagne cu ciuperci http://agendadinico.blogspot.com/2008/04/ce-am-gatit.html si adaugand niste sparanghel, ieri am preparat aceste lasagne... care mi-au placut mult.
Iata reteta:

Ingrediente:
6 portii
* 15 foi lasagne
* 1,3 l lapte
* 50. gr unt
* 3 linguri cu varf faina
* 200 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei
* 400 gr. sparanghel
* 60-80 gr.parmigiano sau grana ras
* sare
.............
Se pune intr-o cratita de teflon, untul si un varf de sare , cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc , se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele , putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim. Amestecam din cand in cand cu telul in sosul besamel, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic , circa 20-30 minute. Fierbem sparanghelul nu prea tare (al dente) in apa cu sare, apoi il taiem bucatele mai micute.
Punem in tava de aluminiu putin din sosul cu ciuperci si putin lapte, deasupra punem foaia de lasagne , apoi sos cu ciuperci+ sparanghel + parmigiano ras. Repetam in ordine, lasagne+ besamel ciuperci + sparanghel+ parmigiano , punand 5 foi de lasagne iar deasupra presaram iar cu parmigiano. Se pun in cuptorul incalzit ,circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca putin ...cam 5 minute ,dupa care le taiem.
Se pot folosi ciuperci proaspete sau congelate dar le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel,apoi le turnam in sosul besamel.
Se pot folosi, ciuperci deshidratate porcesti (50 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).
Pentru coacerea lasagnelor, avem nevoie de 3 tavite aluminiu (2 portii) sau o tava de cuptor (20/30cm.) din teflon sau pirex
.

Seguo