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Syllabub



Ricetta trovata nella raccolta "Fare dolci", rivista "Donna Moderna" (1992)
Un insolito dessert( origini Regno Unito), dal gusto raffinato e particolare insieme.
Un desert facile da fare per una cena formale e per ogni occasione.
Il sapore e simile ad uno sorbetto di limone , è piaciuto moltissimo a tutta la famiglia. 


Il Syllabub appare come una nuvola montata, perfetto se fuoriesce in parte dal bicchiere e anche se a ricetta originale richiede lo Sherry o del Madera, l’ingrediente alcolico può essere degnamente sostituito dai vini dolci, come il Marsala, i passiti o il Vin Santo. ( Info web)
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Ingredienti:
per 4 persone

* 300 ml. panna da montare(o panna vegetale Hoplà)
* 80 g. di zucchero
* succo e scorza di 1/2 limone
* qualche gocce di essenza limone
* 100 ml. di vino bianco
* 2 albumi
* savoiardi , wafer o biscottini secchi.
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Montate la panna e aggiungete lo zucchero,il succo di limone,essenza limone e il vino bianco.
Montate gli albumi a neve e incorporateli alla crema (lentamente con un cucchiaio). Versate la miscela nelle coppette da dessert e fate raffreddare in frigorifero per minimo 2 ore. Tiratele fuori circa 10-15 minuti prima di servire e decorate con scorza di limone.
Servite con savoiardi ,wafer o altri biscottini secchi.

Suggerimento:
Potete sostituire il succo di limone con quello di un'arancia e al posto del vino bianco potete usare dello Sherry.





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Desert de origine engleza ,cu gust rafinat si particular. Simplu de facut si potrivit pentru orice ocazie. Se aseamana mult cu sorbetto de lamaie.

Ingrediente:
4 persoane

* 300 ml.smantana lichida de facut frisca (sau frisca vegetala Hoplà)
* 80 gr. zahar
* coaja si sucul de la 1/2 lamaie
* cateva picaturi esenta de lamaie
* 100 ml. de vin alb
* 2 albusuri
* piscoturi, foi napoliate, biscuiti gen limbi de pisica.
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Bateti smantana bine iar cand a devenit frisca, adaugati zaharul ,vinul si sucul si esenta de lamaie. Mixati bine, sa fie ca o crema densa omogena. Bateti bine albusurile spuma, adaugatile in frisca, amestecand incet cu o lingura. Varsati compozitia in cupe de desert , bagatile in frigider, minim 2 ore.
Scoateti cupele din frigider ,inainte sa le serviti cu circa 10-15 minute ,decorati cu coaja de lamaie.
Serviti cu piscoturi, foi napoliate pt.decoruri dulciuri sau cu biscuiti gen limbi de pisica.

O sugestie
In loc de zeama de lamaie, puteti folosi cea de portocala.
In loc de vin alb, puteti folosi vin Sherry.

10 commenti:

  1. Hai ragione.
    Veloce facile ed elegante.
    Copio.
    Grazie
    ciao.

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  2. che bontà!! bellissima anche la presentazione!!! complimentissimi!

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  3. O minunatie !!! Imi place cum arata si o sa il incerc si eu mai la vara :-)
    Imi plac si toate floricelele de pe blogul tau, vad ca ai pus ultimi post dar eu vreau cu poze cu tot dc gasesti cum se face sa imi spui si mie ca eu inca nu am descoperit .
    pupici

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  4. Arata super si cred ca e si bun! Vad ca ti-ai schimbat si designul blogului odata cu venirea primaverii! Te pup!

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  5. Ciao Michela!
    Certo che puoi copiare ;-D
    Infatti si fa una bella figura con questo dolce.
    un bacione

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  6. Grazie Sara, carina come sempre!
    un bacione

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  7. Cristina ,nu vine ca o inghetata sa te racoreasca prea mult. Este foarte cremos si cu gust acrisor , iti taie chiar greata... ca sa spun asa...dupa o mancare mai grea sau dupa o masa copioasa. Dupa mine, poti sa-l faci si in alta perioada.
    pupici

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  8. Buna Flor!
    Noua ne-a placut mult ,un desert simplu si aspectos in acelasi timp, cu gust delicat de lamaie.
    te pup

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  9. questa mousse dev essere deliziosa!!!si vede!!

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  10. Una coppetta per finire in bellezza il pranzo, non guasterebbe !

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appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

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