Ingredienti:
* 100 gr.salmone affumicato
* 3 patate abbastanza grosse
* ½ cipolla secca o qualche cipollotto fresco
* olive snocciolate verdi o nere
* maionese
* sale, pepe
.......................................
Li mettete in una ciotola e aggiungete il salmone affumicato tagliato striscioline , le olive snocciolate tagliate a rondelle ,cipolla secca affettata sottilmente (o la parte bianca del cipollotto fresco) , la maionese (non troppa) ,sale e pepe , mescolate bene tutto. Mettete insalata nel frigo per almeno 1-2 ore prima di servirla . Decorate con la parte verde del cipollotto fresco tagliato finemente e delle olive .
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
* 100 gr. somon afumat
* ½ ceapa uscata sau ceapa verde
* masline verzi sau negre, fara sambure ( de preferat)
* 3 cartofi mai mari
* maioneza
* sare, piper
........................................
Dupa ce cartofii sau fiert, se lasa sa se raceasca,se curata de coaje si se taie cubulete. Ceapa se taie solzi, maslinele rondele iar somonul se taie fasii. Se pun toate intr-un castron, se adauga maioneza (nu prea multa), sare si piper dupa gust. Se pune in frigider, minim 1-2 ore. Deasupra ornati cu cateva masline intregi si frunzele taiate marunt de la ceapa verde, apoi serviti.