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Pasticcini secchi con nocciole / Fursecuri cu alune


Questi pasticcini li facevo in Romania, spesso per le feste. Questa volta ho modificato un po’ la ricetta , invece di mettere sopra un pezzettino di noce , ho messo dentro nell’impasto le nocciole tritate. Sono usciti proprio buoni e si possono fare come ci pare, anche semplici senza noce o noccioline .

Spesso, quando ero piccola, prima di Natale, andavo alla mia zia e lei preparava in anticipo, tantissimi dolci, tra quale questi biscotti. La ricetta originale aveva metà gheriglio di noce sopra e dentro non si metteva noccioline tritate. Anche se ho fatto questa piccola modifica , mettendo delle nocciole tritate dentro , il loro gusto e simile. Si possono conservare diversi giorni, coperti e al fresco (non in frigo) . Tutte le volte che li faccio, mi ricordo di quelle belle vacanze trascorse e dei golosissimi dolci che preparavo con la mia sorella, prima di Natale.
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Ingredienti:

* 2 uova
* 2 tazzine da cafè di zucchero
* 2 tazzine di olio di semi di girasole
* 160 g di farina
* 1 bustina vaniglia
* 2 pugni di nocciole intere
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Frullate bene con il mixer , le uova, lo zucchero,olio, la vaniglia e la farina. Tritate le nocciole e li incorporate dentro. Prendete con cucchiaino un po’ d’impasto e mettete sulla teglia da forno ,foderata con della carta. Mettete nel forno caldo a una temperatura di circa 200-220 ° C fino quando diventano dorati sotto. Le cucchiaiate devono essere distante tra loro ,non troppo vicine , perchè con la cottura i pasticcini diventano più grandi. Se desiderate li potete anche spolverizzarli di zucchero a velo, quando sono ancora caldi. Per farli più golosi , glassate con cioccolato sciolto.
Sono dei biscotti gustosi, che rimangono morbidi anche qualche giorno dopo essere fatti.







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Aceste fursecuri,le faceam cand eram in tara ,in special in perioada de sarbatori. Reteta originala are o bucata de nuca deasupra . Deoarece nu aveam nuca in casa si doar alune, m-am gandit la aceasta mica modifica , sa pun alunele maruntite in compozitie . Au iesit chiar bune si aceste fursecuri raman moi cateva zile .
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Ingrediente:

* 2 oua
* 2 cesute cafea cu zahar
* 2 cescute cafea cu ulei floarea soarelui
* 160 gr. faina
* 1 plic praf de vanilie
* 2 pumni de alune
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Bateti bine cu mixerul ,ouale, zaharul, uleiul, vanilia si faina .Maruntiti la blender alunele si le puneti si pe ele. Luati cu o lingurita din compozitie si puneti gramajoare pe tava captusita cu hartie de cuptor sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Nu le puneti prea aproape unele de altele ,deoarece se lasa compozitia in timpul coacerii. Le bagati in cuptorul incalzit ,la o temperatura de 200-220° C ,pana cand devin aurii dedesubt. Cand scoateti fursecurile ,lasatile sa se raceasca putin si inca calde, le pudrati. Eu de data asta nu le-am pudrat. Bineinteles ca se poate si glazura cu ciocolata topita ,iese o nebunie.

8 commenti:

  1. ciao! quante belle ricette!
    sono golosissima di biscotti con le nocciole!
    grazie per la visita!
    a presto!

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  2. Che belli questi biscotti, sicuro li provo a fare.
    A presto.
    bab

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  3. è una ricetta molto facile e semplice da fare con un bel risultato

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  4. Stimata Doamna,

    Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca blogul dumneavoastra a fost nominalizat in cadrul Festivalului Blogurilor Gustoase. Intrucat nu am gasit o adresa de mail in profilul dumneavoastra, am ales sa va comunicam acest lucru printr-un comentariu pe blog-ul dumneavoastra. Astazi, 22 octombrie 2008, este ultima zi de inscriere si in niciun caz nu am dori ca inscrierea in Festivalul Blogurilor Gustoase sa se faca fara acordul dumneavoastra.

    Simpatizantul blogului dumneavoastra, cel care a facut inscrierea, v-a inscris blogul la urmatoarele categorii: Blogul cu cele mai gustoase: Mancaruri vegetariene, Aperitive, Dulciuri diverse, Blogul cu cele mai frumoase poze, Blogul cu cele mai explicite retete, Blogul cu cele mai frumos decorate mancaruri. Pentru a vizualiza posturile cu care cititoarea dumneavoastra v-a inscris blogul in concurs, va invitam sa accesati pagina Festivalului Blogurilor Gustoase de pe Gustos.ro

    Va rog sa imi transmiteti daca sunteti de accord cu inscrierea blogului dvs la aceste categorii. Daca preferati ca blogul dumneavoastra sa fie inscris la alte categorii, va rog sa mi le transmiteti si eu voi face modificarile necesare. Asa cum este specificat in Regulamentul Festivalului, autorul blogului are ultimul cuvant de spus in inscrierea blogului la festivalul nostru.

    Mai mult, Gustos.ro v-a pregatit un widget special, care va certifica drept participant in cadrul Festivalului Blogurilor Gustoase. Puteti descarca acest widget din pagina Festivalului si il puteti afisa pe blogul dumneavoastra. De asemenea, pentru a familiariza cititorii dumneavoastra cu acest concurs si pentru a-i indemna sa va voteze (perioada de votare incepe pe 23 noiembrie), puteti scrie un post special despre Festivalul Blogurilor Gustoase.

    De asemenea, daca nu sunteti de accord cu intregistrarea la festival, va rog sa imi comunicati acest lcuru si astfel blogul dumneavoastra va fi retras din concurs.

    Toate informatiile despre festivalul Blogurilor Gustoase le gasisti pe Gustos.ro.

    Astept raspunsul dumneavoastra in legatura cu inscrierea si va stau la dispozitie pentru intrebari si nelamuriri.

    Cu drag,

    Alina Marin,
    Project Manager Gustos.ro
    alina.marin@tree.ro
    tel. 021.324.14.04
    fax. 021.326.72.33

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  5. essenta di vaniglia...
    Benvenuta e grazie per i complimenti! Ciao!

    barbara...
    Benvenuta anche a te! Ciao!

    gunther...
    hai proprio ragione :) Ciao!

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  6. che delizie!!!!

    grazie per essere passata da me...ti ho aggiunto ai miei link!

    un bacione e buona serata!

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  7. Sara, e' stato un piacere trovare il tuo blog, hai tante belle ricette.
    Anche tu sei nella mia lista di blog :-)
    Un abbraccio,

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  8. mi piacciono qusti biscotti...stasera ne ho fatti un tipo con le gocce di cioccolato...ma domani provo i tuoi poi ti dico se mi sono venuti...ora faccio copia e incollo ! ;-) a presto Pippi

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Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

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