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Raccolta "ricette dal mondo" / Culegere "retete din lume"
Alla raccolta di Laura con le ricette dal mondo partecipo con :
* papanasi / dolce rumeno, visto le mie origini.
* crescione fritto / piatto regionale romagnolo; in Emilia-Romagna vivo adesso.
e
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La colectia lui Laura de "retete din lume " (inclusiv mancaruri regionale italiane), particip cu reteta de papanasi si cu cea de crescione prajit.
Papanasi (dolce rumeno)
Papanasi, dolce tipico rumeno . Papanasi sono di due tipi , fritti e lessati . Questi fatti da me sono fritti; è praticamente una ciambellina fritta , servita di solito …dipende dalla regione …con della panna da cucina leggermente acida o normale , marmellata e spolverizzata di zucchero a velo. La panna non deve essere troppo liquida ; invece la marmellata deve essere meglio leggermente asprigna , come quella di prugne ,ciliegie (amarene) o frutti di bosco. Si preparano con del formaggio fresco tipo tomini piemontesi ,o ricotta, o formaggio in fiocchi (jocca), farina ,uova, zucchero, aromi (vanillina, buccia limone) . La sua forma classica è di una ciambellina con un buco . A volte , dipende dalla zona, ha anche una piccola palina sopra .
L'altro tipo di papanasi , papanasi lessati ("fierti" in rumeno), hanno l'impasto sempre a base di formaggio fresco tipo tomino piemontese con l'aggiunta di semolino, farina , uova , zucchero, aromi. La forma è tonda , tipo polpette, o anche leggermente schiacciata . Si lessano in acqua salata , si passano nel burro fuso e pangrattato con lo zucchero. Si possono servire a piacere con la marmellata , topping , creme o semplici.
La ricetta di papanasi lessati , lo trovate qui.
Papanasi fritti
Ingredienti:
per 9 pezzi
* 250 g. di ricotta di mucca
* 1 uovo
* 150 g. di farina 00
* 4 cucchiai di zucchero
* 1/2 cucchiaino di bicarbonato di sodio
* una bustina vanillina
* buccia grattugiata di limone
* zucchero a velo
* olio per friggere
*panna da cucina
*marmellata
Preparazione:
Si frulla l’uovo con lo zucchero e la ricotta , aggiungete il bicarbonato di sodio, sciolto in poco succo di limone , buccia grattugiata di limone e la vanillina . Se vi piace più dolce, mettete altri cucchiai di zucchero. Quando e diventato tutto omogeneo aggiungiamo la farina. L’impasto risulterà un po’ mole , ma nessun problema, deve essere cosi. Con le mani infarinate bene, formiamo delle paline di grandezza media , a me sono uscite 9 pezzi. Schiacciamo le palline e facciamo una pressione nel centro , premendo abbastanza , che si forma un piccolo buco. Si friggono nel olio ben caldo, si scolano sulla carta da cucina . Servite papanasi caldi , cosi semplici spolverizzati di zucchero a velo.
Più buoni..secondo me...sono i papansi serviti sopra con della marmellata , la panna da cucina semplice o leggermente zuccherata o anche con topping (quelli della Fabbri) per i dolci (cioccolato, caramello , frutti di bosco, ecc )
Si possono riscaldare benissimo nel forno a microonde.
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Ingrediente:
pentru 9 bucati
*250 gr. de ricotta de vaca (urda)
* 1 ou
* 4 linguri zahar
* 150 gr. faina 00
* 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
* coaja de lamaie rasa
* 1 plic praf vanilie
* ulei pentru prajit
* zahar pudra
* 1 ou
* 4 linguri zahar
* 150 gr. faina 00
* 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
* coaja de lamaie rasa
* 1 plic praf vanilie
* ulei pentru prajit
* zahar pudra
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Se amesteca bine oul cu zaharul si ricotta /urda , bicarbonatul stins in zeama de lamaie ,praful vanilat si coaja rasa de lamaie. Daca va place mai dulce ,puneti in plus 1-2 linguri de zahar. Cand a devenit totul omogen , adaugam faina. V-a rezulta un aluat destul de moale dar nicio problema, asa trebuie. Se infarineaza bine mainile si luam putin din compozitie , formand bile de marime medie ; mi-au iesit 9 bucati. Se turtesc iar in centru le strivim , pana se face o gaura. Prajim papanasii in ulei bine incalzit(focul potrivit) ,ii scurgem de grasime pe hartie de bucatarie absorbanta. Servim asa calzi simpli ,pudrati cu zahar sau cu dulceata , smantana, topping cu diverse gusturi.
Se pot incalzi f.bine si la cuptorul cu microunde .
Raccolta "ricette light" / Colectie retete light/dietetice
Partecipo alla raccolta ” ricette light" di Manu / "Siamo fatti della stessa sostanza dei sogni" con una ricetta leggera a base di melanzane e ricotta.
Ricetta lo trovate qui.
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Particip la colectia de retete usoare/light a lui Manu cu aceasta reteta pe baza de vinete si urda.
Insalata di patate e salmone affumicato / Salata de cartofi cu somon afumat
Ingredienti:
* 100 gr.salmone affumicato
* 3 patate abbastanza grosse
* ½ cipolla secca o qualche cipollotto fresco
* olive snocciolate verdi o nere
* maionese
* sale, pepe
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Li mettete in una ciotola e aggiungete il salmone affumicato tagliato striscioline , le olive snocciolate tagliate a rondelle ,cipolla secca affettata sottilmente (o la parte bianca del cipollotto fresco) , la maionese (non troppa) ,sale e pepe , mescolate bene tutto. Mettete insalata nel frigo per almeno 1-2 ore prima di servirla . Decorate con la parte verde del cipollotto fresco tagliato finemente e delle olive .
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* 100 gr. somon afumat
* ½ ceapa uscata sau ceapa verde
* masline verzi sau negre, fara sambure ( de preferat)
* 3 cartofi mai mari
* maioneza
* sare, piper
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Dupa ce cartofii sau fiert, se lasa sa se raceasca,se curata de coaje si se taie cubulete. Ceapa se taie solzi, maslinele rondele iar somonul se taie fasii. Se pun toate intr-un castron, se adauga maioneza (nu prea multa), sare si piper dupa gust. Se pune in frigider, minim 1-2 ore. Deasupra ornati cu cateva masline intregi si frunzele taiate marunt de la ceapa verde, apoi serviti.
Quale è il segno più diffidente dello Zodiaco? / Care dintre semnele zodiacale sunt neincrezatoare?
Tratto dalla rivista "Di più tv" .
Gli Arieti sono pronti sempre a credere negli altri e questa è una virtù . Fiduciosi ,ottimisti : fino a prova contraria tutti sono brave persone. Non sarete toppo ottimisti?
* Cei din Berbec sunt mereu increzatori in altii , se poate spune ca este o calitate. Sunt optimisti si increzatori pana la proba contrara , toate persoane de treaba. Nu sunteti prea optimisti?
..................................................
Del Toro c’è un briciolo di diffidenza ma basta fargli due coccole o adularlo e subito cede. Probabilmente è questo il suo punto debole.
* Putin neincrezator este si Taurul dar cum il alinti , lauzi putin ,cedeaza imediat. Acesta este posibil sa fie punctul lui slab.
..................................................
I Gemelli giocano bene le loro carte e riescono anche a mostrarsi affidabili a chi li circonda. Solo in amore prendono dei grossissimi “abbagli”.
* Stiu sa demonstreze Gemenii in jurul lor ,ca sunt persoane in care sa ai incredere. Doar in dragoste gresesc ,sunt ca si “fulgerati” .
......................................................
Difficilmente il Cancro si lascia andare al primo incontro. Dopo qualche mese la sua diffidenza crolla e diventa un libro aperto ,ma ci vuole tempo.
* Racul foarte dificil este relaxat la prima intalnire . Dupa cateva luni, neincrederea o pierde si atunci se deschide in trup si suflet persoanelor…dar ii trebuie timp.
.........................................................
Il Leone sa che nessuno potrà vincerlo ,quindi non sente il bisogno di diffidare degli altri. Può però cadere in errori di valutazione.
* Cei din zodia Leului stiu ca nimeni nu poate sa-i invinga, deci nu simte nevoia sa aiba incedere in altii. Dar poate sa greseasca in modul de a judeca persoanele.
........................................................
I nati della Vergine sono tra i più diffidenti dello Zodiaco. Nel lavoro questo atteggiamento è ottimo ma in amore produce solitudine.
* Cel mai neincrezator din zodiac este Fecioara. Cand este la serviciu este un bine dar in dragoste produce singuratate.
................................................
La Bilancia è sempre ottimista e dà fiducia facilmente a tutti che incontra. Se una persona è elegante e piacevole automaticamente è degna di fiducia. Basterà?
* Cei din Balanta sunt mereu optimisti , au imediat incredere pe cine intalneste .Daca persoana este eleganta si placuta la aspect ,este demna de incredere. Ajunge doar asta?!
.......................................
Lo Scorpione valuta bene la persona oggetto dei suoi desideri. E’ un diffidente che si lascia andare assai lentamente o mai. E’ molto difficile.
* Scorpionul analizeaza foarte bine persoanele care il intereseaza . Este neincrezator si nu-si shimba ideea usor..chiar niciodata, este dificil..
.........................................
Ognuno ha i suoi difetti , il Sagittario è tollerante e ottimista a oltranza. Ma non è un ingenuo e se qualcuno gli fa del male ,volta pagina facilmente.
* Fiecare are defectele lui. Sagetatorul este foarte optimist, accepta tot. Dar daca cineva ii face cu ceva rau ,ii intoarce imediat spatele.
........................................
Prima di entrare nelle grazie del Capricorno ci vuole davvero una infinità di tempo. La sua diffidenza è un limite persino per se stesso.
* Ca sa aiba incredere in tine , Capricornului ii trebuie sa treaca mult timp. Neincrederea lui este o limita chiar si pentru el.
...........................................
Sbaglia chi pensa che l’Acquario sia una persona sempre e comunque disponibile con tutti. Ha un fondo di diffidenza molto accentuato.
* Pestii , atentie la pacaleli. Sunt predispusi sa creada in toate. In anumite situatii pot avea chiar probleme .
Gli Arieti sono pronti sempre a credere negli altri e questa è una virtù . Fiduciosi ,ottimisti : fino a prova contraria tutti sono brave persone. Non sarete toppo ottimisti?
* Cei din Berbec sunt mereu increzatori in altii , se poate spune ca este o calitate. Sunt optimisti si increzatori pana la proba contrara , toate persoane de treaba. Nu sunteti prea optimisti?
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Del Toro c’è un briciolo di diffidenza ma basta fargli due coccole o adularlo e subito cede. Probabilmente è questo il suo punto debole.
* Putin neincrezator este si Taurul dar cum il alinti , lauzi putin ,cedeaza imediat. Acesta este posibil sa fie punctul lui slab.
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I Gemelli giocano bene le loro carte e riescono anche a mostrarsi affidabili a chi li circonda. Solo in amore prendono dei grossissimi “abbagli”.
* Stiu sa demonstreze Gemenii in jurul lor ,ca sunt persoane in care sa ai incredere. Doar in dragoste gresesc ,sunt ca si “fulgerati” .
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Difficilmente il Cancro si lascia andare al primo incontro. Dopo qualche mese la sua diffidenza crolla e diventa un libro aperto ,ma ci vuole tempo.
* Racul foarte dificil este relaxat la prima intalnire . Dupa cateva luni, neincrederea o pierde si atunci se deschide in trup si suflet persoanelor…dar ii trebuie timp.
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Il Leone sa che nessuno potrà vincerlo ,quindi non sente il bisogno di diffidare degli altri. Può però cadere in errori di valutazione.
* Cei din zodia Leului stiu ca nimeni nu poate sa-i invinga, deci nu simte nevoia sa aiba incedere in altii. Dar poate sa greseasca in modul de a judeca persoanele.
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I nati della Vergine sono tra i più diffidenti dello Zodiaco. Nel lavoro questo atteggiamento è ottimo ma in amore produce solitudine.
* Cel mai neincrezator din zodiac este Fecioara. Cand este la serviciu este un bine dar in dragoste produce singuratate.
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La Bilancia è sempre ottimista e dà fiducia facilmente a tutti che incontra. Se una persona è elegante e piacevole automaticamente è degna di fiducia. Basterà?
* Cei din Balanta sunt mereu optimisti , au imediat incredere pe cine intalneste .Daca persoana este eleganta si placuta la aspect ,este demna de incredere. Ajunge doar asta?!
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Lo Scorpione valuta bene la persona oggetto dei suoi desideri. E’ un diffidente che si lascia andare assai lentamente o mai. E’ molto difficile.
* Scorpionul analizeaza foarte bine persoanele care il intereseaza . Este neincrezator si nu-si shimba ideea usor..chiar niciodata, este dificil..
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Ognuno ha i suoi difetti , il Sagittario è tollerante e ottimista a oltranza. Ma non è un ingenuo e se qualcuno gli fa del male ,volta pagina facilmente.
* Fiecare are defectele lui. Sagetatorul este foarte optimist, accepta tot. Dar daca cineva ii face cu ceva rau ,ii intoarce imediat spatele.
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Prima di entrare nelle grazie del Capricorno ci vuole davvero una infinità di tempo. La sua diffidenza è un limite persino per se stesso.
* Ca sa aiba incredere in tine , Capricornului ii trebuie sa treaca mult timp. Neincrederea lui este o limita chiar si pentru el.
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Sbaglia chi pensa che l’Acquario sia una persona sempre e comunque disponibile con tutti. Ha un fondo di diffidenza molto accentuato.
* Greseste cine spune ca Varsatorul ,este disponibil mereu cu toti. Neincrederea lui este mult accentuata..
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Attenti alle “fregature”. I Pesci sono pronti a credere tutto . In certi casi questo può diventare un guaio.
* Pestii , atentie la pacaleli. Sunt predispusi sa creada in toate. In anumite situatii pot avea chiar probleme .
Ricette del cuore / Retete de suflet
Partecipo alla raccolta ” ricette del cuore" di Laura con il suo blog "dolci e salati" con una semplice ricetta di pasticccini/biscotti con nocciole .
Spesso, quando ero piccola, prima di Natale, andavo alla mia zia e lei preparava in anticipo, tantissimi dolci, tra quale questi biscotti. La ricetta originale aveva un pezzo di noce sopra e dentro non si metteva le noccioline tritate. Anche se ho fato questa piccola modifica , mettendo delle nocciole tritate dentro , il loro gusto e simile. Si possono conservare diversi giorni, coperti e al fresco (non in frigo) . Tutte le volte che li faccio, mi ricordo di quelle belle vacanze trascorse e dei golosissimi dolci che preparavo con la mia sorella, prima di Natale.
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Particip cu aceasta reteta de fursecuri la culegerea/colectia de “ retete de suflet” , propusa de blogul lui Laura.
De cate ori fac aceasta reteta, imi aduc aminte de placutele vacante de iarna ,petrecute la matusa mea. Si nu numai...de multimea dulciurilor gustoase preparate cu cateva zile inainte de Craciun ,de mine si sora mea impreuna cu matusa. Prajituri si biscuiti de tot felul, care le conserva in pivnita si 10 zile. Din pacate ,este singura reteta care mi-a mai ramas.
Spesso, quando ero piccola, prima di Natale, andavo alla mia zia e lei preparava in anticipo, tantissimi dolci, tra quale questi biscotti. La ricetta originale aveva un pezzo di noce sopra e dentro non si metteva le noccioline tritate. Anche se ho fato questa piccola modifica , mettendo delle nocciole tritate dentro , il loro gusto e simile. Si possono conservare diversi giorni, coperti e al fresco (non in frigo) . Tutte le volte che li faccio, mi ricordo di quelle belle vacanze trascorse e dei golosissimi dolci che preparavo con la mia sorella, prima di Natale.
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Particip cu aceasta reteta de fursecuri la culegerea/colectia de “ retete de suflet” , propusa de blogul lui Laura.
De cate ori fac aceasta reteta, imi aduc aminte de placutele vacante de iarna ,petrecute la matusa mea. Si nu numai...de multimea dulciurilor gustoase preparate cu cateva zile inainte de Craciun ,de mine si sora mea impreuna cu matusa. Prajituri si biscuiti de tot felul, care le conserva in pivnita si 10 zile. Din pacate ,este singura reteta care mi-a mai ramas.
Raccolta "Cibo delle coccole"
Il mio cibo delle coccole e la Nutella ...cosi partecipo alla raccolta "Cibo delle coccole" di Sara con la ricetta di biscotti con la crema di nocciole.
Qui trovate la ricetta.
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Particip cu aceasta reteta de biscuiti cu crema de alune la colectia de retete, facuta de Sara .
Qui trovate la ricetta.
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Particip cu aceasta reteta de biscuiti cu crema de alune la colectia de retete, facuta de Sara .
Lilla e Elsa
Ecco Lilla dopo due mesi da quando l’abbiamo con noi, adesso ha quasi 3 mesi. E’ molto birichina e come si vede, ha già il suo posto sul divano.
Asa arata Lilla, acum la aproape 3 luni, este cam nazdravana si are deja un loc pe divanul casei.
Lilla adesso è cresciuta / Lilla acum a crescut...
2009-2010
Invece sono quasi due mesi, da quando la mia gatta Elsa non arriva più a casa. Ogni tanto mancava per 1-2 giorni , era sempre in giro nonostante era sterilizzata . Questa volta ,credo che non ritorna più.
Mi dispiace un sacco, da 5 anni stava con noi, era la mia gatta preferita.
Mi piace ricordarla cosi , quando voleva entrare in casa, lei bussava.
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In schimb, sunt aproape doua luni de cand pisica mea Elsa nu mai vine acasa. Avea obiceiul de a lipsi cate o zi-doua ,era mereu la plimbare. De data asta nu cred ca se mai intoarce. Imi pare tare rau , o aveam de 5 ani ,era preferita mea.
Imi place sa mi-o amintesc asa, cand venea acasa , batea in geam cu cordonul de la plasa .
Asa arata Lilla, acum la aproape 3 luni, este cam nazdravana si are deja un loc pe divanul casei.
Lilla adesso è cresciuta / Lilla acum a crescut...
2009-2010
Invece sono quasi due mesi, da quando la mia gatta Elsa non arriva più a casa. Ogni tanto mancava per 1-2 giorni , era sempre in giro nonostante era sterilizzata . Questa volta ,credo che non ritorna più.
Mi dispiace un sacco, da 5 anni stava con noi, era la mia gatta preferita.
Mi piace ricordarla cosi , quando voleva entrare in casa, lei bussava.
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In schimb, sunt aproape doua luni de cand pisica mea Elsa nu mai vine acasa. Avea obiceiul de a lipsi cate o zi-doua ,era mereu la plimbare. De data asta nu cred ca se mai intoarce. Imi pare tare rau , o aveam de 5 ani ,era preferita mea.
Imi place sa mi-o amintesc asa, cand venea acasa , batea in geam cu cordonul de la plasa .
Dita di strega / Degete de vrajitoare
La ricetta di questi biscotti per Halloween è presa dal blog di Sara.Grazie, mi sono piaciuti un sacco!
Ingredienti:
* 280 g. di farina
* 100 g. di burro
* 1 uovo
* 100 g. di zucchero a velo o semolato
* 1 cucchiaino di lievito
* un pizzico di sale
* una bustina di vanillina
* mandorle senza pellicina
Io ho messo le mandorle con la pellicina ma tagliata in due ,con la parte bianca in su .
*solo se serve: marmellata
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In una ciotola ponete farina, burro freddo tagliato a pezzetti, l’uovo, lo zucchero, la vanillina, il sale ed il lievito.
Impastate bene gli ingredienti nella ciotola e poi continuate ad impastare su di una spianatoia, fino a che l'impasto non risulti liscio e omogeneo.
Ottenuto l’impasto per i biscotti, dividetelo in circa 22-25 pezzetti ,date la forma a bastoncino lungo circa 11 cm , fate delle righe e adagiare una mandorla alla estremità , premendo un po’.
Infornate i biscotti a 180° C in forno già caldo, per circa 20-25 minuti, e lasciatele raffreddare.
Una volta raffreddate, se qualche mandorla dovesse staccarsi per fissarle , intingete la parte della mandorla nella marmellata e quindi riposizionatela al suo posto.
Se volete renderle ancora più mostruose potete intingerle nel colorante o topping rosso .Io ho spennellato con tuorlo di uovo.
Altre ricette per Halloween
Biscuiti pentru Halloween
Ingrediente:
Intr-un castron mare ,amestecam untul rece taiat cubulete, cu oul, zaharul, faina, vaniglia, praful de copt, sarea. Amestecam bine iar cand s-a format aluatul o framantam pe planseta ,pana cand aluatul a devenit omogen . Impartim aluatul in circa 22-25 bucatele,care le dam forma de deget ,bastonase lungi de 10-11 cm. cu varful mai lunguiet ,le facem niste dungi pe ici pe colo. In varf punem “unghia” adica o migdala si apasam putin pe aluat , asa sa ramana lipita cand se coace. Puneti biscuitii in cuptorul incalzit ,la o temperatura de 180°C ,circa 20 -25 minute. Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Daca se desprinde migdala in varf , o lipiti cu putin marmelada.
Daca doriti sa fie si mai de "efect" ,puteti sa le bagati o parte in topping o colorant rosu. Eu le-am uns cu galbenus de ou .
* 280 gr. faina
* 100 gr. unt
* 100 gr.zahar pudra sau tos
* 1 ou
* 1 lingurita praf de copt
* un varf de sare
* 1 plic vanilie
* 100 gr. unt
* 100 gr.zahar pudra sau tos
* 1 ou
* 1 lingurita praf de copt
* un varf de sare
* 1 plic vanilie
* migdale
* marmelada daca este nevoie
.................................................................Intr-un castron mare ,amestecam untul rece taiat cubulete, cu oul, zaharul, faina, vaniglia, praful de copt, sarea. Amestecam bine iar cand s-a format aluatul o framantam pe planseta ,pana cand aluatul a devenit omogen . Impartim aluatul in circa 22-25 bucatele,care le dam forma de deget ,bastonase lungi de 10-11 cm. cu varful mai lunguiet ,le facem niste dungi pe ici pe colo. In varf punem “unghia” adica o migdala si apasam putin pe aluat , asa sa ramana lipita cand se coace. Puneti biscuitii in cuptorul incalzit ,la o temperatura de 180°C ,circa 20 -25 minute. Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Daca se desprinde migdala in varf , o lipiti cu putin marmelada.
Daca doriti sa fie si mai de "efect" ,puteti sa le bagati o parte in topping o colorant rosu. Eu le-am uns cu galbenus de ou .
Alte prajituri pentru Halloween:
Torta salata / Tarta sarata
Idea di fare questa torta me l’ha data Gunther , con la sua ricetta di torta salata di pomodori e formaggio .
Ho fatto solo una piccola modifica, ho aggiunto in più lo speck, visto che avevo qualche fetta in frigo. Non vi dico che bontà. Una novità per me , perché ho fatto la base con pasta sfoglia e con aggiunta di senape.Provare per credere.
Grazie Gunther!
Ecco come l’ho preparata :
Torta salata...alla Gunther
Ingredienti:
* 1 rotolo di pasta sfoglia ( 250 g.)
* pomodori freschi
* mozzarella (caciotta,camembert,bel paese,etc)
* speck
* mostarda /senape di Digione
* timo fresco ,origano
* sale, pepe
..................................
Cuocere la pasta sfoglia scongelata in teglia un po’ unta con l’olio di oliva , bucherellata qua e la ,ad una temperatura di circa 170 ° , per circa 10 minuti, nel forno già caldo. Tirate fuori e spalmate sulla pasta sfoglia un po’ di mostarda /senape e poi mettete le fettine di speck , pomodoro e sopra la mozzarella( sgocciolata bene del liquido) , timo , origano , sale e pepe.
Mettere dentro nel forno ancora per altri 15 minuti , sempre ad una temperatura abbastanza bassa . Lasciate raffreddare , servite tiepida.
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Ingrediente:
* 1 foaie aluat de foietaj (250 gr)
* rosii proaspete
* mozzarella (cas, cascaval,camembert,etc)
* speck (este un prosciutto crudo/jambon afumat)
* mustar
* cimbru, oregan
* sare, piper
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Intr-o tava unsa cu ulei puneti foaia de foietaj (intepata din loc in loc cu furculita) sa se coaca in cuptorul incalzit ,la o temperatura de circa 170° ,circa 10 minute. Scoatem din cuptor ,ungem cu putin mustar toata suprafata , punem speckul , rosiile si mozzarella taiate felii .In loc de speck puteti pune si sunca ,jambon taiat in felii subtiri. Scurgeti mozzarella bine de lichidul in care este conservata. Presarati de cimbru, oregan… ce doriti, sare si piper. Bagati din nou in cuptor ,la foc destul de mic ,timp de 15 minute. Scoateti di cuptor si lasati putin sa se raceasca, serviti calduta.
Pasticcini secchi con nocciole / Fursecuri cu alune
Questi pasticcini li facevo in Romania, spesso per le feste. Questa volta ho modificato un po’ la ricetta , invece di mettere sopra un pezzettino di noce , ho messo dentro nell’impasto le nocciole tritate. Sono usciti proprio buoni e si possono fare come ci pare, anche semplici senza noce o noccioline .
Spesso, quando ero piccola, prima di Natale, andavo alla mia zia e lei preparava in anticipo, tantissimi dolci, tra quale questi biscotti. La ricetta originale aveva metà gheriglio di noce sopra e dentro non si metteva noccioline tritate. Anche se ho fatto questa piccola modifica , mettendo delle nocciole tritate dentro , il loro gusto e simile. Si possono conservare diversi giorni, coperti e al fresco (non in frigo) . Tutte le volte che li faccio, mi ricordo di quelle belle vacanze trascorse e dei golosissimi dolci che preparavo con la mia sorella, prima di Natale.
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Ingredienti:
* 2 uova
* 2 tazzine da cafè di zucchero
* 2 tazzine di olio di semi di girasole
* 160 g di farina
* 1 bustina vaniglia
* 2 pugni di nocciole intere
* 2 uova
* 2 tazzine da cafè di zucchero
* 2 tazzine di olio di semi di girasole
* 160 g di farina
* 1 bustina vaniglia
* 2 pugni di nocciole intere
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Frullate bene con il mixer , le uova, lo zucchero,olio, la vaniglia e la farina. Tritate le nocciole e li incorporate dentro. Prendete con cucchiaino un po’ d’impasto e mettete sulla teglia da forno ,foderata con della carta. Mettete nel forno caldo a una temperatura di circa 200-220 ° C fino quando diventano dorati sotto. Le cucchiaiate devono essere distante tra loro ,non troppo vicine , perchè con la cottura i pasticcini diventano più grandi. Se desiderate li potete anche spolverizzarli di zucchero a velo, quando sono ancora caldi. Per farli più golosi , glassate con cioccolato sciolto.Sono dei biscotti gustosi, che rimangono morbidi anche qualche giorno dopo essere fatti.
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Aceste fursecuri,le faceam cand eram in tara ,in special in perioada de sarbatori. Reteta originala are o bucata de nuca deasupra . Deoarece nu aveam nuca in casa si doar alune, m-am gandit la aceasta mica modifica , sa pun alunele maruntite in compozitie . Au iesit chiar bune si aceste fursecuri raman moi cateva zile .
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Ingrediente:
* 2 oua
* 2 cesute cafea cu zahar
* 2 cescute cafea cu ulei floarea soarelui
* 160 gr. faina
* 1 plic praf de vanilie
* 2 pumni de alune.........................................
Bateti bine cu mixerul ,ouale, zaharul, uleiul, vanilia si faina .Maruntiti la blender alunele si le puneti si pe ele. Luati cu o lingurita din compozitie si puneti gramajoare pe tava captusita cu hartie de cuptor sau unsa cu unt si tapetata cu faina. Nu le puneti prea aproape unele de altele ,deoarece se lasa compozitia in timpul coacerii. Le bagati in cuptorul incalzit ,la o temperatura de 200-220° C ,pana cand devin aurii dedesubt. Cand scoateti fursecurile ,lasatile sa se raceasca putin si inca calde, le pudrati. Eu de data asta nu le-am pudrat. Bineinteles ca se poate si glazura cu ciocolata topita ,iese o nebunie.
* 2 oua
* 2 cesute cafea cu zahar
* 2 cescute cafea cu ulei floarea soarelui
* 160 gr. faina
* 1 plic praf de vanilie
* 2 pumni de alune.........................................
Frittelle con semi di papavero / Scovergi cu mac
Ingredienti:
* 300 g. di farina
* 2 uova
* 1 cucchiaio di Gin
* 50 g. di zucchero semolato
* 1 cucchiaio di acqua
* un pizzico di sale
* 1 bustina vaniglia
* buccia di limone grattugiato (facoltativo)
* semi di papavero
* olio di semi per friggere
* zucchero a velo
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Fateli dorare in olio di semi bollente,scolateli sulla carta da cucina e spolverizzateli di zucchero a velo .
altre ricette :
tortelli alle mandorle
chiacchere allo yogurt
castagnole alla ricotta
crema fritta
frittelle di mele
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Ingrediente:
* 300 gr. faina
* 2 oua
* 1 lingura Gin (eu am pus tuica)
* 50 gr. de zahar
* 1 lingura apa
* un varf de sare
* 1 plic vanilie
* coaja lamaie rasa(facultativ)
* mac
* ulei de floarea soarelui (arachide, porumb) pentru prajit
* zahar pudra
..................................................
Faceti un aluat cu toate ingredientele de mai sus , framantati bine , pana cand devine un aluat omogen. Acoperiti aluatul ,lasati sa se odihneasca 1 ora, la temperatura ambiente.* 300 gr. faina
* 2 oua
* 1 lingura Gin (eu am pus tuica)
* 50 gr. de zahar
* 1 lingura apa
* un varf de sare
* 1 plic vanilie
* coaja lamaie rasa(facultativ)
* mac
* ulei de floarea soarelui (arachide, porumb) pentru prajit
* zahar pudra
..................................................
Intinteti o foaie , groasa de circa 3-5 mm., o taiati in romburi (dreptunghiuri, patrate) sau forma dorita , presarati cu mac. Deasupra treceti cu facaletul , asa macul se lipeste bine de aluat si le frigeti in uleiul incins, le puneti pe hartie sa absoarboaba uleiul ,le preparati cu zahar pudra si serviti .
Pe forumul RC , Micul mi-a spus ca se mai numesc si placinte svabesti.
alte retete:
gogosi cu migdale
scovergi cu iaurt
gogosi cu ricotta si amaretti
crema prajita
mere in halat
Bagna càuda piemontese / Bagna càuda (salsa calda din regiunea Piemonte)
Ingredienti:
per 2 persone:
* 8-10 spicchi di aglio
* 100 g.di acciughe sotto sale
* 200 ml. di olio extravergine di oliva
* latte
* 100 g.di acciughe sotto sale
* 200 ml. di olio extravergine di oliva
* latte
.......................................................
Si serve con verdure assortite, possibilmente col cardo gobbo, che è una specialità di Nizza Monferrato, cipolle al forno, patate, sedano, topinambur, barbabietole rosse cotte al forno, cavolo crudo tagliato fine, crauti, peperoni crudi e al forno, finocchi, pezzeti di polenta o pane, etc…
Procedimento:
Tagliate l’aglio (sbucciato) a fettine molto sottili, oppure tritatelo finemente, o ancora pestatelo per bene. Per far che sia più digeribile farlo bollire circa 10 minuti nel latte in modo da ammorbidire gli spicchi d’aglio, cosi anche il loro gusto forte, svanisce. Se le acciughe sono salate, li diliscate e dissalate nell’aceto rosso . Io ho usato acciughe sott’olio . Mettete in un tegame di terracotta , aglio crudo pestato o scottato schiacciato , le acciughe e l’olio. Cuocere a bagno-maria tutto a fuoco lento, mescolando ogni tanto. Quando l'aglio e le acciughe formano quasi una crema la bagna càuda e pronta. Servite subito la salsa calda ed intingere le verdure.
Suggerimento per avere in tavola sempre la salsa calda.
Suggerimento per avere in tavola sempre la salsa calda.
Usare uno scaldino di coccio come nella foto. Riempire sotto con braci e ceneri del camino...o mettere una candela.
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Ingrediente:
per 2 persoane:
* 8-10 catei usturoi
* 100 gr. hamsii sub sare sau in ulei
* 200 ml.ulei de masline extravergin
* lapte
..................................
Curatati cateii de usturoi ,taiatii marunt ,marunt sau ii striviti .Daca vreti ca salsa calda sa nu aiba gust puternic de usturoi si sa fie mai digerabila puneti usturoiul sa fiarba circa 10 minute in lapte. Daca hamsiile sunt sarate le scoateti oasele si le desarati spalandole in otet de vin rosu. Eu am folosit cele in ulei ,si s-au potrivit perfect,le folositi asa cum sunt direct din conserva.
Puneti intr-un castron de pamant , usturoiul, hamsiile si uleiul si le fierbeti incet ,la foc mic in bain marie, amestecand din cand in cand. Cand usturoiul si hamsiile au devenit ca o crema trageti deoparte de pe aburi.
Serviti aceasta salsa (sos) calda “bagna càuda” cu legume proaspete sau fierte, cartofi fierti, ceapa la cuptor sau ceapa verde, ardei gras crud sau copt, sfecla coapta, fenicul crud sau copt, varza cruda taiata fin, tulpina de telina proaspata. Se potriveste bine si cu mamaliga sau piine sau condiment pentru paste fainoase, adaugand putina smantana .
Este un aperitiv dar depinde cu ce o mancam , poate fi si un fel unic.
Se serveste calda ,tinuta deasupra in acest suport(fojot), dedesubt se pune o lumanare si asa ramane calda la masa ,in timp ce se mananca.
Ingrediente:
per 2 persoane:
* 8-10 catei usturoi
* 100 gr. hamsii sub sare sau in ulei
* 200 ml.ulei de masline extravergin
* lapte
..................................
Curatati cateii de usturoi ,taiatii marunt ,marunt sau ii striviti .Daca vreti ca salsa calda sa nu aiba gust puternic de usturoi si sa fie mai digerabila puneti usturoiul sa fiarba circa 10 minute in lapte. Daca hamsiile sunt sarate le scoateti oasele si le desarati spalandole in otet de vin rosu. Eu am folosit cele in ulei ,si s-au potrivit perfect,le folositi asa cum sunt direct din conserva.
Puneti intr-un castron de pamant , usturoiul, hamsiile si uleiul si le fierbeti incet ,la foc mic in bain marie, amestecand din cand in cand. Cand usturoiul si hamsiile au devenit ca o crema trageti deoparte de pe aburi.
Serviti aceasta salsa (sos) calda “bagna càuda” cu legume proaspete sau fierte, cartofi fierti, ceapa la cuptor sau ceapa verde, ardei gras crud sau copt, sfecla coapta, fenicul crud sau copt, varza cruda taiata fin, tulpina de telina proaspata. Se potriveste bine si cu mamaliga sau piine sau condiment pentru paste fainoase, adaugand putina smantana .
Este un aperitiv dar depinde cu ce o mancam , poate fi si un fel unic.
Se serveste calda ,tinuta deasupra in acest suport(fojot), dedesubt se pune o lumanare si asa ramane calda la masa ,in timp ce se mananca.
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