Ciao e buon week end a tutti!
Ingredienti:
* 18 cucchiai di zucchero
Ingrediente:* 18 linguri zahar
* 18 linguri ulei
* 18 linguri lapte
* 18 linguri faina
* 4 oua
* 1 praf de copt
* 2 pliculete vanilie
* un varf de sare
* scortisoara
* mere sau alte fructe
Se mixeaza cele 4 galbenuse cu 18 linguri zahar si vaniliile. Se adauga praful de copt , cele 18 linguri ulei ,18 linguri lapte iar la sfarsit 18 linguri faina ,mixati bine .
Compozitia finala trebuie sa fie destul viscoasa.
Separat cele patru albuse se bat bine si se adauga la compozitie, incorporand incet cu o lingura de lemn. Compozitia se pune intr-o tava (circa 34/24 ) captusita cu hirtie de copt si deasupra se aseaza fructele taiate . Se mai presara o lingura de zahar tos si praf de scortisoara deasupra merelor . Puteti face si ca in reteta originala ,pastrati putina compozitie ,puneti fructa taiata iar deasupra compozitia tinuta deoparte. Se da la cuptor potrivit pana se rumeneste si creste,se face proba cu scobitoarea. Cand este rece , presaram zahar ,se taie bucati.
* 18 cucchiai di zucchero
* 18 cucchiai di farina 00
* 18 cucchiai di latte
* 18 cucchiai di olio
* 4 uova
* 1 bustina di lievito
* 2 bustine di vanillina
* un pizzico di sale
* cannella
* frutta :mele ,pesche, albicocche, ciliegie...
...................................................................
Preparazione:
Frullate bene i 4 tuorli con 18 cucchiai di zucchero e la vanillina. Aggiungete il lievito per i dolci ,18 cucchiai di olio , 18 cucchiai di latte e alla fine 18 cucchiai di farina, frullate bene. Il composto deve essere abbastanza denso. Montate bene gli albumi e incorporateli nel composto, mescolando lentamente con un cucchiaio di legno. Rivestite una teglia da forno circa 34/24 con la carta da forno ,mettete il composto , livellate con un cucchiaio e sopra mettete le mele tagliate a fette . Spolverizzate le mele con poco zucchero semolato e cannella. Si può tenere da parte un po' del composto (come nella ricetta originale) , e metterla sopra le mele . Cuocere nel forno a temperatura media (180°-190°) , alla fine farà fede la prova stuzzicadente. Quando il dolce è freddo , si cosparge di zucchero e tagliamo a pezzetti.
română
Reteta luata de pe blogul lui Mariana -Bunatati simple .
Este un dulce atat de pufos si gustos , ca m-a cucerit cu adevarat.
Ingrediente:* 18 linguri zahar
* 18 linguri ulei
* 18 linguri lapte
* 18 linguri faina
* 4 oua
* 1 praf de copt
* 2 pliculete vanilie
* un varf de sare
* scortisoara
* mere sau alte fructe
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Se mixeaza cele 4 galbenuse cu 18 linguri zahar si vaniliile. Se adauga praful de copt , cele 18 linguri ulei ,18 linguri lapte iar la sfarsit 18 linguri faina ,mixati bine .
Compozitia finala trebuie sa fie destul viscoasa.
Separat cele patru albuse se bat bine si se adauga la compozitie, incorporand incet cu o lingura de lemn. Compozitia se pune intr-o tava (circa 34/24 ) captusita cu hirtie de copt si deasupra se aseaza fructele taiate . Se mai presara o lingura de zahar tos si praf de scortisoara deasupra merelor . Puteti face si ca in reteta originala ,pastrati putina compozitie ,puneti fructa taiata iar deasupra compozitia tinuta deoparte. Se da la cuptor potrivit pana se rumeneste si creste,se face proba cu scobitoarea. Cand este rece , presaram zahar ,se taie bucati.