Ciao e buon week end a tutti!
Ingredienti:
* 18 cucchiai di zucchero
Ingrediente:* 18 linguri zahar
* 18 linguri ulei
* 18 linguri lapte
* 18 linguri faina
* 4 oua
* 1 praf de copt
* 2 pliculete vanilie
* un varf de sare
* scortisoara
* mere sau alte fructe
Se mixeaza cele 4 galbenuse cu 18 linguri zahar si vaniliile. Se adauga praful de copt , cele 18 linguri ulei ,18 linguri lapte iar la sfarsit 18 linguri faina ,mixati bine .
Compozitia finala trebuie sa fie destul viscoasa.
Separat cele patru albuse se bat bine si se adauga la compozitie, incorporand incet cu o lingura de lemn. Compozitia se pune intr-o tava (circa 34/24 ) captusita cu hirtie de copt si deasupra se aseaza fructele taiate . Se mai presara o lingura de zahar tos si praf de scortisoara deasupra merelor . Puteti face si ca in reteta originala ,pastrati putina compozitie ,puneti fructa taiata iar deasupra compozitia tinuta deoparte. Se da la cuptor potrivit pana se rumeneste si creste,se face proba cu scobitoarea. Cand este rece , presaram zahar ,se taie bucati.
* 18 cucchiai di zucchero
* 18 cucchiai di farina 00
* 18 cucchiai di latte
* 18 cucchiai di olio
* 4 uova
* 1 bustina di lievito
* 2 bustine di vanillina
* un pizzico di sale
* cannella
* frutta :mele ,pesche, albicocche, ciliegie...
...................................................................
Preparazione:
Frullate bene i 4 tuorli con 18 cucchiai di zucchero e la vanillina. Aggiungete il lievito per i dolci ,18 cucchiai di olio , 18 cucchiai di latte e alla fine 18 cucchiai di farina, frullate bene. Il composto deve essere abbastanza denso. Montate bene gli albumi e incorporateli nel composto, mescolando lentamente con un cucchiaio di legno. Rivestite una teglia da forno circa 34/24 con la carta da forno ,mettete il composto , livellate con un cucchiaio e sopra mettete le mele tagliate a fette . Spolverizzate le mele con poco zucchero semolato e cannella. Si può tenere da parte un po' del composto (come nella ricetta originale) , e metterla sopra le mele . Cuocere nel forno a temperatura media (180°-190°) , alla fine farà fede la prova stuzzicadente. Quando il dolce è freddo , si cosparge di zucchero e tagliamo a pezzetti.
română
Reteta luata de pe blogul lui Mariana -Bunatati simple .
Este un dulce atat de pufos si gustos , ca m-a cucerit cu adevarat.
Ingrediente:* 18 linguri zahar
* 18 linguri ulei
* 18 linguri lapte
* 18 linguri faina
* 4 oua
* 1 praf de copt
* 2 pliculete vanilie
* un varf de sare
* scortisoara
* mere sau alte fructe
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Se mixeaza cele 4 galbenuse cu 18 linguri zahar si vaniliile. Se adauga praful de copt , cele 18 linguri ulei ,18 linguri lapte iar la sfarsit 18 linguri faina ,mixati bine .
Compozitia finala trebuie sa fie destul viscoasa.
Separat cele patru albuse se bat bine si se adauga la compozitie, incorporand incet cu o lingura de lemn. Compozitia se pune intr-o tava (circa 34/24 ) captusita cu hirtie de copt si deasupra se aseaza fructele taiate . Se mai presara o lingura de zahar tos si praf de scortisoara deasupra merelor . Puteti face si ca in reteta originala ,pastrati putina compozitie ,puneti fructa taiata iar deasupra compozitia tinuta deoparte. Se da la cuptor potrivit pana se rumeneste si creste,se face proba cu scobitoarea. Cand este rece , presaram zahar ,se taie bucati.
Wowwww non lo avevo mai sentito.. ma sembra proprio semplicissimo da fare... Buono con le mele!!!! smackkkk e buon w.e. :-)
RispondiEliminaClaudia: In Italia si fa la torta dei sette vasetti e in Romania il dolce “18 “ ;-)
RispondiEliminaBacioni ..buon wee kend!
Arata beton si mi-ai facut pofta.Te pup si-ti doresc weekend placut.
RispondiEliminaComplimenti, cara, per questa delizia... una vera specialità!!! Un abbraccio e buon fine settimana
RispondiEliminama dai!!!troppo carina come idea una sette vasetti in italia un 18 cucchiai in Romania,quando si dice che tutto il momdo e' paese..brava e buon fine settimana ..ciao
RispondiEliminaTare bine ti-a iesit!De-a dreptul grozava!in compensatie te invit la o cafeluta virtuala!
RispondiEliminapassare da te è sempre un piacere!!!un bacione buona domenica
RispondiEliminaOgni volta che vengo a farti una visita torno con acqua in boca. Hummmm!!!
RispondiEliminaPero oggi sono venuta per ofrirti um premio sol Brilhante, perché sei una donna brilhante come il sole. Venga dal mio blog e portelo via.
abbraccio
Angel
Micul: mersi ...te pup !
RispondiEliminaLady:Boheme: grazie !
Scarlett: infatti...tutto il mondo e' paese!
ciao
Mariana: usor de facut ..dar se termina rapid ..asa-i de buna!
Manu: grazie ..carina come sempre!
bacioni
Angel: troppo buona ..grazie mille per il premio ..arrivo!
un abbraccio
Mmmm...buna,buna,asta sigur am sa o incerc si eu,mai ales ca e asa usor de facut!un bacione grande!ciao!
RispondiEliminatot ma gandeam eu la un dulce cu mere,ca s-au adunat merele la mine......am sa-l incerc,arata mniam,mniam,o saptamana placuta si senina
RispondiEliminaNicoleta draga m-ai convins sa incerc reteta, ca tare bine arata!! Pupice!!!
RispondiEliminaMa che bello! adoro i dolci alle mele e questo sembra di un soffice!!! bella ricetta!
RispondiEliminaGabriela: sa o faci ..nu vei regreta!
RispondiEliminate pup
Liliana : daca o vei ncerca ..sa-mi spui cum ti-a placut!
bacioni
Boscodina : mersi pentru invitatie ...sa ved daca timpul imi permite ! :-(
Adry: astept sa-mi spui impresia ta!
pupici
Terry : allora fa per te ...anch'io sono un'amante di dolci con le mele.
De nota 18!!! ;-)
RispondiEliminada,chiar asa subscriu retetei lianei!
RispondiEliminaprovocarea lunii decembrie pentru 'dulce romanie"are drept gazda blogul meu,te astept acolo!:)
Premii de noiembrie te asteapta la noi pe blog.
RispondiEliminaLiana&Janet
è una bella torta e poi è molto divertente la numerazione del 18
RispondiEliminaDevo proprio provarlo. Simpatica l'idea di ricorrere al numero 18
RispondiEliminaA presto
erika
S-a lansat provocarea lunii decembrie din Dulcea Romanie!
RispondiEliminaTe asteptam si pe tine sa ni te alaturi cu retete fantastice!
Detalii la Alison.
http://alison-trials.blogspot.com/2010/11/peste-si-fructe-de-mareprovocarea-lunii.html
Va mulțumesc pentru mesaj.Toate cele bune
RispondiEliminaArata super,felicitari!
RispondiEliminaAi un blog minunat si ft interesant!
Vera: mersi si bine ai venit!
RispondiEliminaSi tu ai o multime de retete bune pe blogul tau...o parte le-am salvat.
ciaooo!