Cerca ricetta o ingrediente...

Strudel di broccoli e acciughe / Strudel cu broccoli si ansoa



Ingredienti:

* 2 rotoli di pasta sfoglia rettangolare/500 gr.
* broccoli circa 350 gr.
*  1-2 spicchio d’aglio
* olio extravergine di oliva
* acciughe sott'olio 4-5 filetti
* grana o parmigiano
* uovo
*semi di sesamo
*sale e pepe
...........................................................................
Tagliate i broccoli in piccoli ciuffi, lavateli e cuocerli al dente in acqua bollente salata.  In una padella mettete qualche cucchiaio di olio e l’aglio tritato, le acciughe, un goccio d'acqua e rosolate finché non si sono sciolte una parte di loro. Aggiungete i broccoli schiacciati con la forchetta grossolanamente e mescolare tutto bene. Alla fine mettete anche un cucchiaio di formaggio grattugiato..grana o parmigiano ,aggiustate di sale e pepe. Lasciate raffreddare un po' il composto.
Stendete la pasta sfoglia ,spennellate con del’olio , farcite con i broccoli e chiudete la pasta sfoglia a forma di strudel. Sopra lo strudel spennellate con l’uovo sbattuto e mettete i semi di sesamo .Tagliate lo strudel a pezzi. Mettete nel forno già riscaldato a 180 °per circa 35-40 minuti...fino che diventa dorato e si gonfia. Lasciate che si raffredda un po' prima di servire.

gif animator




Ingredienti:

* 2 foi  aluat  foietaj /500gr.
* broccoli circa 350 gr.
* 1-2 catei de usturoi
* ulei de masline
* ansoa in ulei 4-5 fileturi
* branza rasa parmigiano (grana)
* ou
* seminte de susan
* sare si piper
.........................................................................................
Curatati broccoli ,despartiti in mici bucatele ,se spala si se fierb in apa cu sare clocotita, al dente/nu foarte tare . Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline ,1-2 catei de usturoi tocat marunt,fileturile de ansoa scurse de ulei, o picatura de apa si caliti pe foc potrivit ,pana se dizolva o parte din ansoa. Se adauga broccoli scursi de apa si faramitati mai mare cu furcultita. Se amesteca in tigaie ca sa ia gust, la sfarsit se pune o lingura de branza rasa gen parmezan (grana/parmigiano) ,se pipereaza si sareaza daca este nevoie.
Lasati sa se raceasca putin.
Intre timp intindeti foile de foietaj ,le ungeti cu putin ulei si impartiti compozitia de broccoli in doua ,inchideti sub forma de strudel .Deasupra ungeti cu ou batut ,presarati seminte de susan. Asa crud cum este ,taiati strudelul in bucati. Cand este gata copt,nu este nevoie sa mai fie taiat, asa bucatiile nu se faramiteaza.
Se coace in cuptorul incalzit, la o temperatura de circa 180 °, circa 35-40 minute ,pana se umfla si devine auriu.
Lasati sa se raceasca , serviti strudelul caldut sau rece.

26 commenti:

  1. Ciao Nicoleta. Questo strudel deve essere ottimo. Buona serata
    erika

    RispondiElimina
  2. Ciao carissima, complimenti per questo gustosissimo e originale strudel! Un abbraccio e buon fine settimana

    RispondiElimina
  3. Fantastica tú receta, se ve divina. saludos

    RispondiElimina
  4. Ciao!! Anch' io domani posto uno strudel salato, il tuo sembra davvero buonissimo, e il tuo blog è pieno di ricette invitanti.. mi segno subito.
    Buon week end

    RispondiElimina
  5. Mi-ai dat o idee pentru maine,pentru ca am in frigider un pachetel de pasta sfogflia si ma tot gandeam ce sa fac cu el,trebuie doar sa-mi cumpar broccoli ca in rest am de toate!cat despre strudel e mai mult ca ottimo!weekend placut!

    RispondiElimina
  6. Excelenta combinatia.
    O zi buna!

    RispondiElimina
  7. Wau, ce fain si original! Mi-am notat reteta! Merci, Nico!

    RispondiElimina
  8. Moammmma ce bunaciune.Cu siguranta am sa incerc reteta.
    Te pup si-ti doresc o duminica frumoasa.

    RispondiElimina
  9. semplicemente delizioso questo strudel! bravissima!

    RispondiElimina
  10. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RispondiElimina
  11. Erika : a noi è piaciuto molto!
    il ripieno di broccoli per la pasta ...un pò più asciutto ;-)

    Lady Boheme: grazie !
    buona settimana ...ciao!

    Jose Manuel: grazie!

    Cinzia: grazie !
    allora passerò anch'io da te ..adoro i strudel salati o dolci
    ciao!

    Gabriela: sa incerci ..se face rapid si este tare bun, noua cel putin ne-a placut.
    Este practic condimentul de la pasta cu broccoli ..care fac eu...decat ca este mai uscat,nu zemos ca la pasta.

    Maria : adevarat ..ciao..o zi buna !

    Liana: incearca ..nu-i rau deloc ..daca iti place broccoli!
    o zi buna!

    Micul : sper sa-ti placa !
    pupici si o zi buna!

    Shade: grazie!
    ciao

    RispondiElimina
  12. Che bel strudel...:D...mamma mia nn riesco mai ad arrivare in tempo x prenderne 1 pezzo sia xchè nn ho molto tempo che x il fatto che cn l'autunno io nn sn mai in forma quindi arrivo semopre in ritardo ma arrivo...:D...mi perdonerai se sn passata solo a desso e sappi che mi sn scritta la tua ricettina e appena avro 1 altro forno che il mio si e rotto la devo fare....:D.Ti mando 1 forte abbraccio e ti auguro buon inizio settimana

    RispondiElimina
  13. O mamma mia ma deve essere proprio stuzzicante!!!!! baci e buon lunedì .-D

    RispondiElimina
  14. Un idea fantastica!!!Delicato, sapaorito, semplice e veloce da preparare! Un abbraccio! Buon giornata!Romana

    RispondiElimina
  15. Gli amati broccoli e acciughe che metto nelle orecchiette insieme in uno strudel ..sesamato poi! ...lo adorerei!!!! :)))

    RispondiElimina
  16. Alina :sei carina come sempre...
    un abbraccio

    Claudia: grazie ..una buona settimana anche a te!
    baci

    Romana: davvero buonissimo ..grazie!
    un abbraccio

    Terry: si esatto... mi è venuta un'idea cosi ...avevo troppo sugo per la pasta :-)

    RispondiElimina
  17. Mi hai fatto venire acqualina in boca.
    Adesso che sono qua in Italia vedo imparare qualche ricetta e questa mi sembra buonissima.
    Angel

    RispondiElimina
  18. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RispondiElimina
  19. ce combinatie de zile mari,se noteaza!

    RispondiElimina
  20. Ador foietajele, combinatia e super.

    RispondiElimina
  21. Arata super si sunt sigur ca e gustos, bravo...

    RispondiElimina
  22. Bella la foto e buona la ricetta ^_^ brava!

    RispondiElimina
  23. Buna.

    Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispus/a sa faci un schimb de linkuri cu siteul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

    Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

    Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

    Astept un raspuns.
    Multumesc pentru timpul acordat.

    RispondiElimina
  24. Gata, Nico l-am facut si eu! Merci pt.idee! Te pup

    RispondiElimina
  25. Cu placere Liana..sper ca v-a placut!

    RispondiElimina

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo