Volete trasformare il più semplice e banale dei gelati in una vera leccornia?
Potete provare queste salse e chissà , magari sarete soddisfatti.
Ricette trovate nella raccolta di Donna Moderna (anni '90) " Fare dolci" .
BUTTERSCOTCH50 gr. di burro ; 50 g. di zucchero di canna scuro, 2 cucchiai di Golden Syrup, 25 g. di arachidi caramellate.
Golden Syrup: denso sciroppo di zucchero dorato, profumo leggero di caramello, di consistenza molto simile al miele e allo sciroppo d'acero.Mettete il burro, lo zucchero e lo sciroppo in una casseruola. Scaldate a fuoco dolce ,mescolando fino a ebollizione. Unite le arachidi .
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CARAMELLO AL CIOCCOLATO30 g. di cioccolato , 2 cucchiai di zucchero di canna scuro ,80 g. di latte in polvere
Mettete gli ingredienti in una casseruola, scaldate a fuoco dolce, mescolando. Lasciare sobbollire per 2-3 minuti.
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CIOCCOLATO80 g. di cioccolato ,1 dl di latte ,1/2 cucchiaino di caffè solubile , 2 cucchiai di zucchero di canna, 25 g.di cioccolato bianco
Mettete il cioccolato,il latte ,il caffè ,e lo zucchero in una casseruola. Scaldate ,fate sobbollire per 3 minuti ,unite il cioccolato bianco tritato.
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MELBA350 g . di lamponi, 50 g. di zucchero a velo, 1 cucchiaio di Kirsch
Frullate i lamponi con lo zucchero e il Kirsch.Passate al setaccio la purea di frutta per eliminare i semini.
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MALAGA100 g. di zucchero di canna scuro , 50 g. di uvetta, 2 cucchiai di rum
Mettete lo zucchero e 1 cucchiaio d'acqua in una casseruola. Portate a ebollizione senza mescolare, aggiungete l'uvetta.
Fate sobbollire per 2 minuti e unite il liquore.
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COCCO50 g. di crema(pasta )di cocco-creamed coconut ,8 dl. di panna , 2 cucchiai di cocco tostato
Grattugiate la crema di cocco e mettetela in una casseruola con la panna. Fate scaldare, mescolando , finché si saranno miscelate bene, lasciate sobbollire per 2 minuti, unite il cocco tostato .
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Creamed coconut : è un panetto solido di polpa e latte liofilizzato, che tagli a pezzetti o grattugi e metti a rinvenire in acqua (latte) calda. Si ottiene una consistenza granulosa, come di cocco fresco grattugiato.
Da non confondere con
Coconut cream : è un latte di cocco perfettamente liscio, cremoso e molto denso.
Questi due prodotti si possono trovare nei negozi di prodotti indiani , etnici o ipermercati con una buona scelta di prodotti internazionali si conservano per mesi.
**C
occo tostato: distribuite la polpa di cocco su una teglia e tostatela per alcuni minuti nel forno ben caldo, fino a raggiungere un bel colore dorato .
informazioni e immagini con questi prodotti , ho trovato
qui...............................
ALBICOCCA200 g.di albicocche sciroppate, 2 cucchiai di succo di limone,1 cucchiaino di zenzero in polvere .
Scolate le albicocche e conservate lo sciroppo. Frullate con il succo di limone e lo zenzero . Allungate la salsa con un po' di sciroppo di conservazione (facoltativo)
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AMERICANA80 g. di sciroppo d'acero , 20 g. di burro , 50 g. di noci pecan tritate
Mettete lo sciroppo d'acero in una casseruola con il burro e fate scaldare a fuoco dolce , mescolando , finché si sarà sciolto.
Fate sobbollire a fuoco dolce per 1-2 minuti, unite le noci tritate.
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MANGO1 mango maturo, 4-5 cucchiai di succo d'arancia
Tagliate il mango per il lungo ai lati del nocciolo. Estraete con un cucchiaio la polpa e frullatela con il succo d'arancia fino a ottenere una crema piuttosto leggera.
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MARSHMALLOW3 cucchiai di zucchero ,1 cucchiaio di latte ,1 cucchiaio di Golden Syrup ,50 g. di Marshmallow,1 cucchiaio di essenza di vaniglia
Versate lo zucchero ,il latte e lo sciroppo in una casseruola,fate scaldare a fuoco dolce , poi lasciate sobbollire per 2 minuti .Unite le marshmallow tagliate a pezzetti, insieme alla vaniglia.
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BUTTERSCOTCH 50 gr. unt, 50 gr. zahar brun, 2 linguri Golden Syrup , 25 gr. arahide caramelate
Golden Syrup : sirop dens din zahar cu aspect auriu , parfumat cu gust delicat de caramel, dens ca o miere , asemanator cu siropul de artar.Puneti untul ,zaharul si siropul intr-o craticioara .Incalziti la foc mic ,amestecand mereu pana cand incepe sa fiarba .Adaugati arahidele.
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CARAMEL DE CIOCOLATA 30 g. ciocolata , 2 linguri zahar brun, 80 g.lapte praf
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara , incalziti la foc mic ,amestecand. Lasati sa fiarba 2-3 minute.
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CIOCOLATA 80 g. ciocolata ,1 dl lapte ,1/2 lingurita de cafea solubila(ness) , 2 linguri de zahar brun , 25 g.ciocolata alba
Puneti ciocolata ,laptele ,cafeaua si zaharul intr-o craticioara. Incalziti la foc mic si cand fierbe , adaugati ciocolata alba maruntita.
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MELBA 350 g .zmeura , 50 g. zahar pudra, 1 lingura de lichior Kirsch
Maruntiti zmeura la blender (pana devine un piure) impreuna cu zaharul si bautura Kirsch. Treceti piureul printr-o sita ,eliminand semintele .
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MALAGA100 g. zahar brun , 50 g. stafide, 2 linguri rom
Puneti zaharul cu 1 lingura de apa intr-o craticiara si lasati sa fiarba dar fara sa amestecati . Adaugati stafidele , lasati sa fiarba la foc mic pentru 2 minute , apoi adaugati romul.
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COCOS 50 g. de pasta de cocos solida -creamed coconut ,8 dl.smantana lichida , 2 linguri cocos prajit
Radeti pasta de cocos si puneti-o impreuna cu smantana intr-o craticioara pe foc si lasati sa se incalzeasca bine ,amestecand pana cand devine omogena.
Lasati sa fiarba incet 2 minute ,adaugati cocosul prajit.
* Creamed coconut : este un produs liofilizat facut din lapte si nuca de cocos ,are un aspect solid , se taie sau se rade . Daca se pune ras in apa (lapte) , devine granulos ,ca un cocos proaspat ras.
Nu confundati cu un alt produs
Coconut cream : care este un lapte de cocos , cremos si foarte dens ...asemanator unei creme .
In Italia aceste produse se gasesc in magazine cu produse indiane, etnice sau supermarket-uri aprovizionate cu produse straine.
In Romania nu cunosc , dar daca cineva stie ...ar putea lasa aici un comentariu.
** Pentru cocosul prajit : puneti cocos ras intr-o tava si lasati in cuptorul incalzit bine ,pana cand devine auriu.
>>poze cu aceste doua produse le gasiti
aici.
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CAISE200 g.caise in sirop (compot), 2 linguri de suc lamaie ,1 lingurita praf de ghimbir .
Se scurg caisele de sirop ,lasand deoparte siropul lor. Mixatile cu sucul de lamaie si praful de ghimbir , pana cand devine ca un piure. Adaugati la piure, putin din siropul pus deoparte , daca doriti.
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AMERICANA
80 g. sirop de artar ,20 g. unt, 50 g. nuci pecan maruntite
Intr-o craticioara se pune siropul de artar cu untul si se incalzeste la foc mic amestecand ,pana cand s-a topit untul bine. Lasati sa fiarba la foc mic cam 1-2 minute ,apoi se adauga nucile. In loc de nuci pecan se pot folosi si cele clasice.
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MANGO1 fruct de mango copt bine , 4-5 linguri zeama de portocala
Se taie in lungime fructul de mango ,se scoate samburele. Cu o lingurita se curata bine pulpa si se mixeaza cu zeama de portocala , pana cand devine o crema mai subtire.
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MARSHMALLOW3 linguri zahar ,1 lingura lapte ,1 lingura Golden Syrup ,50 g. bomboane gomoase Marshmallow, 1 lingura esenta vanilie.
Intr-o craticioara puneti zaharul, laptele si siropul Golden syrup ,incalziti bine . La foc mic incet , lasati sa fiarba cam 2 minute, apoi adaugati bomboanele Marshmallow taiate bucatele ,impreuna cu esenta de vanilie.