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Insalata di pasta con sgombro ,zucchine e pomodori secchi / Salata de paste cu macrou,dovlecei si rosii uscate
Un piatto freddo, veloce e gustoso ,ideale per questo periodo.
Ingredienti:
2 persone
* 160 g. di pasta corta
* 1 zucchina abbastanza grande
* 1 spicchio d’aglio
* 10 pomodori secchi sott’olio
* 150-200 g. di sgombro sotto’olio
* 1 uovo sodo
* sale
* olio di oliva extravergine
Preparazione:
Stufate la zucchina tagliata a rondelle con 2 cucchiai di olio e l’aglio tritato finemente, lasciate raffreddare . Sgocciolate lo sgombro e sbriciolatelo , tagliate a pezzettini i pomodori secchi , tagliate l’uovo sodo (solo l'albume) , lasciate il tuorlo da parte. Fate cuocere la pasta in abbondante acqua bollente salata e scolatela al dente, passatela velocemente sotto l'acqua corrente fredda.
In una insalatiera mettete lo sgombro, i pomodori, le zucchine , l'albume d'uovo , aggiungete la pasta ,aggiustare di sale e un filo d’olio e mescolate bene. Sopra la pasta sbriciolate il tuorlo e porre in frigo, fino al momento di servire.
Potete servire anche subito.
**Ricetta inserita nella raccolta insalate estive di pasta e riso.
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Ingrediente:2 persoane
* 160 gr. pasta
* 1 dovlecel mai mare
* 1 catel de usturoi
* 10 rosii uscate conservate in ulei
* 150-200 gr.de macrou in ulei
* 1 ou fiert
* sare
* ulei de masline extra-virgin
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Intr-o tigaie puneti 2 linguri ulei de masline ,un catel de usturoi taiat marunt si caliti dovlecelul taiat rondele, apoi lasati sa se raceasca. Scurgeti de ulei macroul ,il maruntiti ,taiati rosiile uscate in bucati , taiati albusul fiert iar galbenusul il tineti deoparte.
Fierbeti pasta in apa cu sare dar nu prea mult ,sa nu fie flescaita. O clatiti imediat cu apa rece si o lasati sa se scurga.
Intr-un castron puneti pestele, dovlecelul, rosiile, albusul si pasta ,adaugati sare si ulei dupa plac ,amestecati bine. .Deasupra faramitati galbenusul fiert . Se poate servi imediat sau o puneti in frigider ,servind mai tarziu.
**Reteta pusa in retetarul cu salate reci de vara cu pasta si orez.
Ciambella alla ricotta con le ciliegie / Chec cu ricotta si cirese
Mescoliamo la farina con il lievito in polvere e poi lo passiamo al setaccio. Frulliamo la ricotta con lo zucchero ,le uova , lo yogurt, l’olio , i semi di papavero. Incorporiamo poco alla volta la farina ,vanillina e un pizzico di sale. Rovesciamo metà composto dentro uno stampo di ciambella leggermente imburrato ,sopra mettiamo ¾ delle ciliegie snocciolate e poi rovesciamo il resto del’ impasto . Sopra mettiamo le ciliegie rimaste e inforniamo . Cuocete nel forno già riscaldato a 180° C per circa 40 -45 minuti. Quando si raffredda , spolverizzate con lo zucchero a velo.
Al posto di ciliegie si può preparare anche con albicocche ,prugne ,pesche tagliate a pezzetti.
altre ricette:
-ciambella al mascarpone,cioccolato con aroma di rum
- plum cake al limone e semi di papavero
- ciambella romagnola
-ciambella all'acqua
Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Rossa di sera-Ma come è rossa la ciliegia
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Amestecati faina bine cu praful de copt , o cerneti chiar de 2 ori , asa se omogenizeze bine cu faina Intr-un castron amestecati ricotta (brinza dulce), zaharul, ouale, iaurtul , uleiul si macul.
Dupa ce s-au amestecat bine , se adauga faina trepatat ,vanilia si un varf de sare.
Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina punem ¾ din compozitia de mai sus apoi asezam ciresele , la care le-am scos simburii si eventual le-am dat putin prin faina. Deasupra se pune restul de compozitie si restul de cirese , se da la cuptorul incalzit la 180°C pt. circa 40 -45 min. Cand se raceste , se pudreaza cu zahar pudra.
In loc de cirese se pot pune si caise ,piersici ,prune taiate bucatele.
Reteta am gasit-o pe Retete culinare dar este putin modificata .
alte retete:
-chec cu mascarpone si ciocolata cu aroma de rom
- chec cu lamaie si mac
- ciambella romagnola
-chec cu apa
Pane ripieno con crema al tonno e verdure / Paine umpluta cu crema de ton si legume
Ingredienti:
* un filoncino di pane (tipo baguette o simile )
* 200 g. di tonno sott’olio
* 50 g. di burro
* 30 -40 g. di olive snocciolate
* 4 grossi ravanelli
* ½ peperone
* un piccolo mazzetto di rucola
* sale e pepe
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Come pane ho utilizzato un filoncino di pane al olio lungo 20-22 cm. e più spesso di una baguette. Tagliate alle estremità il pane e togliete la mollica con una forchetta .
Filoncino non deve essere troppo lungo perche si fa fatica per eliminare la mollica e poi riempirlo. Preparate il ripieno ,mescolando il tonno (sgocciolato),con il burro ammorbidito ,una parte di mollica circa 1/3(facoltativo) le olive tagliate, il peperone a cubetti, ravanelli a pezzetti, la rucola spezzettata , sale e pepe.
Riempite bene il pane con il composto e mettete nel frigo per qualche ora. Se avanza del ripieno fate delle tartine. Tagliate a fette e servite .
La quantità degli ingredienti può variare a vostro piacimento ,cosi come gli ingredienti. Potete farcire anche con formaggio cremoso, salame , mortadella, prosciutto cotto ,sardine ,sgombro ,salmone, uova sode, e verdure a piacere , facendo tante combinazioni. Potete utilizzare anche le verdure sotto aceto .
Per legare gli ingredienti tra loro si può mettere anche la maionese o panna , al posto del burro.
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Con questa ricetta partecipo alla raccolta "nel cestino del pic-nic" di Fragole e cioccolato
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Ingrediente:
* o mica franzela (tip bagheta sau ceva asemnator)
* 200 gr. ton in conserva
* 50 gr. unt
* 30-40 gr. masline fara samburi
* 4 ridichi mai mari
* ½ ardei gras
* o mica legatura de rucola
* sare , piper
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Am folosit o mica franzela lunga de circa 20-22 cm si ceva mai groasa decat o bagheta .Taiati la capete si scoateti incet cu o furculita miezul . Bucata de paine nu trebuie sa fie prea lunga ,deoarece se scoate greu miezul si atunci cand o umplem nu reusim bine.
Amestecam tonul scurs de ulei cu untul mai moale , o parte din miez circa 1/3 (facultativ), maslinele taiate rondele, ridichile bucatele, ardeiul cubulete si rucola rupta ,sare si piper. Umplem painea bine asa incat sa nu ramana goluri. Daca ramane din compozitie, facem cu ea niste tarine. O dam la rece in frigider cateva ore ,apoi taiem felli si servim.
Cantitatea de ingrediente o alegeti dupa cum va place ,asa si ingredientele folosite. Se poate umple si cu crema de branza, mezeluri ,oua fierte alte feluri de peste(macrou, sardine, somon) ,combinate cu legume pe plac, atat crude cat si murate in otet. In loc de unt ca sa lege ingredientele ,se poate folosi si maioneza sau smantana.
Reteta de "paine umpluta" am gasit-o in cartea de bucate Jurcovan(1975) dar am modificat-o.
Un' anatra per amica...♥ O rata ca amica...♥
al'ombra sotto il ponte davanti al palazzo
L'altra sera, passavano delle persone davanti al palazzo... sul ponte , lei era ferma immobile sulla rete , ci hanno chiesto se era vera o finta.
Non è sola che vive nel canale ...ci sono anche due nutrie. L'altro giorno sono riuscita a fotografare solo una , quando era fuori dall' acqua per mangiare. Carina, no!!
** Oggi 25 luglio '09 ho scoperto che la coppia di nutrie hanno due cuccioli, abbastanza grandicelli.
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Catelusa mea Lilla a devenit practic amica cu aceasta draguta rata alba. Circa 3 ani in urma ,am gasit-o pe canalul care trece prin fata blocului, canal care se varsa in mare. Vecinul meu i-a dat sa manance si de atunci nu a mai plecat. Doar anul trecut disparuse cam 1 luna de zile, apoi s-a intors. Curtea mea fiind exact limitrofa cu o parte din curtea blocului unde rata vine ,se intalnesc mereu . Amandoua dau din coada cand se intalnesc...se vede si in filmat.. Acelasi comportament are si cu mine rata, cand ii dau sa manance. Seara deobicei doarme pe marginea canalului . Zilele trecute cativa turisti in plimbare , m-au intrebat daca era vie sau impaiata ,statea imobila pe plasa care ingradeste curtea...asa cum se vede in poza. Nu este singura care locuieste pe acest canal , avem si doua nutrii .Zilele trecute am reusit sa fotografiez una ,cand a iesit din apa sa manance. Draguta , nu!
**Astazi 25 iulie '09, am vazut ca perechea de nutrie au doi pui..destul de marisori.
Parfait al cacao e biscotti / Parfeu cu cacao si biscuiti
Cambiando la ricetta di gelato al cacao,ho preparato questo parfait con i biscotti . Risulta cremoso anche senza usare la gelatiera.
Provare per credere!
Ingredienti:
* 400 ml. panna da montare zuccherata (Hoplà)
* 4-5 cucchiai di zucchero
* 2 uova intere
* 2 tuorli
* 6 cucchiai di acqua naturale
* 4 cucchiai di cacao
* 1 cucchiaio di Nutella
* biscotti
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Mettete lo zucchero, acqua e cacao in un tegamino, a fuoco basso , finchè si scioglie lo zucchero . Togliete da fuoco , lasciate raffreddare ,quando diventa tiepido aggiungete la Nutella, mescolate bene. Sbattere le uova e i tuorli e aggiungeteli al composto di cacao , mescolate e alla fine mettete la panna montata. Sbriciolate in pezzetti abbastanza grossi i biscotti , metteteli sul fondo di uno stampo di plum cake (foderato con la carta da forno, pellicola o alluminio ) .La quantità di biscotti può variare a vostro piacimento. Sopra rovesciate il composto liquido , mettere nel freezer. Quando e pronto lasciate fuori circa 10-15 minuti prima di servire . Togliete dalla forma ,tagliate a fette e se volete servite con la vostra salsa (toping per dolci e gelati) preferita o cioccolato sciolto. Io ho servito con la Nutella ammorbidita a microonde e una nocciolina.
Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Buoni e veloci-Stefania
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Modificand reteta de inghetata cu cacao, am facut acest parfait cu biscuiti.
Ingrediente:
* 400 ml. frisca lichida de batut indulcita( tipo Hoplà)
* 4-5 linguri de zahar
* 2 oua
* 2 galbenusuri
* 6 linguri apa plata
* 4 linguri cacao
* 1 lingura de Nutella
* biscuiti
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Zaharul , apa si cacaoa ,se topesc la foc incet intr-o craticioara, dupa care se lasa la racit. Cand este calduta, puneti o lingura de Nutella ,lasati sa se raceasca bine. Separat se bat bine ouale + galbenusurile , apoi le adaugam peste compozitia de cacao si Nutella, amestecam, la sfarsit punem frisca batuta .Intr-o forma de chec captusita cu o folie, punem biscuitii faramitati mai mare. Cantitatea o alegeti voi ,de cati biscuiti vreti sa puneti. Deasupra lor turnam compozitia lichida de inghetata si bagam la congelator. Inainte de a servi ,scoatem din congelator parfaitul inainte cam cu 10-15 minute. Scoatem din forma ,taiem felii si servim.
Putem servi si cu ciocolata topita ,nutella, frisca sau alte salse (toping) care va place.
Daca doriti adaugati cacao sau Nutella mai multa. Daca adaugati Nutella, puneti mai putin zahar ...deoarece iese prea dulce sau puneti frisca neindulcita.
Cateva retete de salse pentru inghetata gasiti aici.
Biscotti salati gusto pizza / Biscuiti sarati cu gust de pizza
Ingredienti:
* 200 g. di farina
* 50 g. di pan grattato
* 7 cucchiai di grana o parmigiano grattugiato
* 1 cucchiaio colmo di doppio o triplo concentrato di pomodoro Mutti
* 3 cucchiai di Ketchup
* 100 ml. acqua gassata
* 4 cucchiai di olio di oliva
* 1 cucchiaino di origano secco
* un pizzico di bicarbonato di sodio
* sale e pepe
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Mescoliamo in una ciotolina l’olio , doppio o triplo concentrato di pomodoro, origano ,ketchup, acqua gassata, sale e pepe.
Separatamente mescoliamo la farina , pan grattato ,bicarbonato di sodio e formaggio grattugiato, aggiungiamo l’altro composto liquido e incominciamo a impastare. Se l’impasto viene troppo duro aggiungiamo un po’ di acqua e invece se troppo molle aggiungiamo la farina. Deve essere un impasto omogeneo e facile da stendere. Lasciamo l’impasto a riposare 30 minuti coperto con della pellicola.
Stendiamo l’impasto spesso circa 2-3 mm. ,tagliamo con coltello o rotella dentellata o con forme a vostro piacimento. Mettiamo i biscotti nella teglia foderata con la carta da forno . Cuoceteli in forno preriscaldato a 180° circa 15-20 minuti.
Ricetta presa dal blog di Mona Poftiti ,va rog la masa! e modificata da me.
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Con questa ricetta partecipo alla raccolta "biscottiamo??" di Micaela Criceto goloso.
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Ingrediente:
* 200 gr. faina
* 50 gr. pesmet
* 7 linguri branza parmigiano sau grana sau alta branza tip parmezan
* 1 lingura pasta de rosii
* 3 linguri Ketchup
* 100 ml. apa minerala
* 4 linguri ulei
* 1 lingurita oregano
* 1 varf de cutit bicarbonat
* sare si piper
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Amestecam intr-un castron pasta de rosii, ketchup-ul, oregano, apa minerala, uleiul, sarea si piperul.
Amestecam faina , branza rasa , pesmetul si bicarbonatul iar deasupra turnam compozitia lichida de rosii si incepem sa framantam. Daca compozitia este prea tare, mai adaugam apa, iar daca este prea moale, adaugam faina. Aluatul trebuie sa fie omogen bun de intins. Acoperim cu o folie si lasam sa stea 30 minute.
Intindem o foaie de circa 2-3 mm, taiem cu rotita diferite forme...sau se pot face si cu alte forme.
Se pun biscuitii in tava tapetata cu hartie , se dau la cuptor 15-20 minute la foc potrivit 180°.
Reteta luata din blogul Monei Poftiti ,va rog la masa! dar este putin modificata de mine.
Zucchine ripiene con formaggio e mortadella / Dovlecei umpluti cu branza si mortadella
Buonissime calde ...ma rimangono gustose anche fredde.
Ingredienti:
* 3 zucchine più grosse
* 100 g. di formaggio greco Feta
* 80- 100 g. di ricotta
* 4-5 cucchiai di parmigiano o grana grattugiato
* 2 fette di mortadella tagliate più alto
* 1 uovo
* aneto, prezzemolo,origano
* 1 cucchiaino polvere d’aglio
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Lessate (non troppo) le zucchine intere , circa 5 minuti in acqua salata. Grattugiate o schiacciate bene il formaggio feta e mescolatela con la ricotta ,parmigiano ,l’uovo ,mortadella tagliata a cubetti , la polvere d’aglio, le erbe aromatiche tritate. Al posto di mortadella si può mettere anche salame , prosciutto cotto ..ecc.
Quando le zucchine sono tiepide ,tagliatele in due in lunghezza e scavate dentro con un cucchiaino ,togliendo un po’ della polpa.
Tritatela e mescolatela con il composto di formaggio e mortadella.
Riempite le zucchine con il composto e adagiatele in una teglia unta con olio ,infornate per circa 30 minuti in forno preriscaldato , fuoco medio.
Servite calde o fredde.
Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Pasticci & pasticcini
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Ingrediente:
* 3 dovlecei mai mari
* 100 gr.branza feta ( sau telemea de oaie)
* 80- 100 gr. ricotta sau urda
* 4-5 linguri parmigiano o grana
* 2 felii de mortadella mai groase taiate in cubulete
* 1 ou
* marar, patrunjel ,oregan
* 1 lingurita praf de usturoi
...................................
Fierbeti (nu prea mult) in apa cu sare dovleceii intregi, circa 5 minute. Intre timp faramitati bine branza feta si o amestecati cu ricotta (urda sau o branza de vaci dulce ) ,parmigiano , oul,mortadella taiata cubulete (sau sunca, salam..etc) ,usturoiul granulat ,ierburile aromatice tocate marunt. Cand dovleceii s-au racit putin, ii taiati in doua pe lungime. Scobiti in mijloc cu o lingurita eliminand putin din miez, il tocati marunt si il amestecati cu crema de branza si mortadella.
Umpleti bine dovleceii ,ii puneti intr-o tava unsa cu ulei si ii coaceti in cuptorul incalzit la foc potrivit ,circa 30 minute ...pana cand s-a inchegat umplutura.
Se servesc calzi dar sunt buni si reci.
Santicler
impasto base:
Mescolate bene tutti ingredienti per la base e mettete a cuocere (teglia foderata) a fuoco basso circa 45 minuti. Lasciate raffreddarsi nella teglia , perche il resto della preparazione si effettuerà dentro.
crema:
Mescolate bene i tuorli con metà quantità di zucchero , fino che diventa una crema ,aggiungete un po’ di latte tiepido ,mescolate bene. Aggiungete la farina , resto di latte , la vanillina , la buccia grattugiata di limone e qualche goccia di essenza di limone, frullate bene con la frusta e mettete sul fuoco . Tenete fiamma piccola e mescolate sempre con un cucchiaio di legno, fino che si addensa e diventa come una crema.
Lasciate a raffreddare e incorporate dentro i albumi sbattuti a neve con lo zucchero rimasto.
Fate un sciroppo con acqua, zucchero e essenza di limone ,bagnare bene tutta la base ,sopra spalmate tutta la crema. Sopra mettete la panna montata e il cocco grattugiato. Lasciate minimo 2 ore in frigo prima di tagliare e servire.
* un'altra variante: preparate la crema con essenza di vaniglia (senza buccia di limone e essenza di limone) e invece di cocco grattugiato sopra mettete il cioccolato grattugiato o gocce di cioccolato.
Ricetta presa da reteteculinare.ro.
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Blatul:
Se face un blat din ingredientele de mai sus , se coace la foc mic cca 45 min. Se lasa blatul in tava sa se raceasca, avand in vedere ca restul prepararii prajiturii se face in tava .
Crema:
Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar, pana ce devine ca o crema , dupa care se adauga putin lapte caldut, se amesteca cu telul, se pune si faina, iar apoi restul de lapte si zaharul vanilat, se mai bate bine si se pune pe foc. Pe foc se amesteca cu o lingura de lemn, din cand in cand , pana se ingroasa destul de bine.
Se lasa crema sa se raceasca , dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Dupa ce insiropati blatul cu un sirop din apa, zahar si aroma de lamaie, deasupra se pune toata crema , apoi frisca .Deasupra la frisca se pune nuca de cocos rasa. Se lasa cateva ore la frigider(minim 2-3 ore) dupa care se porzioneaza si se serveste.
*o alta varianta: se face cu acelasi blat dar cu crema de vanilie (aceasi reteta de mai sus dar fara esenta +coaja de lamaie), frisca si deasupra ciocolata rasa, in loc de nuca de cocos.
Reteta luata de aici de pe site-ul Retete culinare.
Insalata di pasta ai gamberi e asparagi / Salata de pasta cu raci si sparanghel
Ingredienti:
* 300 g. di pasta corta farfalle, fusilli, penne...
* 200 g. di gamberi sgusciati
* 100 g. di piselli
* 300 g. di asparagi (anche surgelati vanno bene)
* 1 spicchio d' aglio
* 2 cucchiai di maionese
* 2 cucchiai di panna da cucina
* 2 cucchiai di succo di limone
* sale e pepe
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** volendo al posto di gamberi utilizzate tonno, salmone , sgombro .
Cuocete la pasta e scolatela al dente e passatela sotto l'acqua fredda. Lessate separatamente i gamberi e i asparagi e lasciateli a raffreddare .
Tagliate a tocchetti gli asparagi e unite alla pasta anche i piselli (già cotti in scatola), i gamberi, aglio tritato . In una terrina diluite la maionese con la panna e il succo di limone, mescolando bene. Condite la pasta con questa salsina, aggiustate di sale e pepe. Mettetela in frigo per circa 15 minuti e servite cosi fredda.
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Ingrediente:
* 300 gr. pasta scurta fundulite, spirale, penne...
* 200 g. raci decorticati si congelati
* 100 g. mazare
* 300 g. sparanghel (de preferat varfurile)
* 1 catel usturoi
* 2 linguri maioneza
* 2 linguri smantana lichida de gatit
* 2 linguri zeama de lamaie
* sare si piper
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**In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...
Se fierbe pasta in apa cu sare... dar sa nu fie prea mult fiarta (al dente) si imediat o clatiti bine cu apa rece , o lasati sa se scurga.
Opariti putin racii , lasati sa se raceasca. Fierbeti si sparanghelul (nu prea mult) si lasati sa se raceasca , apoi il taiati bucatele.
Intr-un castron puneti pasta ,racii ,sparanghelul , mazarea (din conserva sau fiarta de voi) si usturoiul tocat marunt. Intr-un castronel amestecati bine maioneza, smantana si zeama de lamaie. Adaugati peste pasta si amestecati bine , puneti sare si piper dupa gust.
Puneti salata de pasta in frigider cam 15 minute apoi serviti asa rece.
In loc de raci puteti pune ton, somon, macrou...
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