Provatela è proprio buona!!!
Ingredienti:
* 250 g di farina "00"
* 250 g di zucchero
* 3 uova
* 130 ml. olio di semi girasole
* 130 ml. acqua
* 1 bustina di lievito
* 3 cucchiai di cacao amaro
* ½ fiala aroma vaniglia
* buccia di limone grattugiata da un limone
Frullate bene lo zucchero con le uova , aggiungete l’acqua e l'olio e frullate, aggiungete la farina con il lievito, la vaniglia e buccia di limone grattugiata. Versare metà del composto in un’altra ciotola e aggiungere il cacao.
Versate (nella teglia imburrata e infarinata) a strati la composizione, uno semplice e uno a cacao e cosi via ... fino alla fine. Infornate a 180°C per 40 minuti nel forno già caldo.
altre ricette di ciambella:
- ciambella al mascarpone ,cioccolato con aroma di rum
- plum cake al limone e semi di papavero
- ciambella alla ricotta con le ciliegie
- ciambella romagnola
- ciambella al cacao e cocco
- ciambella all’arancia senza latte e burro
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Reteta este luata de aici .Este un dulce simplu de facut, bun si foarte pufos.Asa ramane si a doua zi . Este ideal pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza.
Merita sa-l probati!
..........................................................................
Mixati zaharul cu ouale bine, adaugati apa si uleiul ,faina si praful de copt,vanilia si coaja de lamaie. Puneti jumatate din compozitie intr-un castron si amestecati cu cacaoa. Ungeti forma circulare de ciambella sau de chec si turnati , alternand in straturi, cele doua compozitii.
Bagati in cuptorul incalzit , la 180° C , circa 40 minute.
alte retete:
-chec cu mascarpone,ciocolata cu aroma de rom
- chec cu lamaie si mac
- chec cu ricotta si cirese
- ciambella romagnola
- ciambella cu cacao si cocos
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Reteta este luata de aici .Este un dulce simplu de facut, bun si foarte pufos.Asa ramane si a doua zi . Este ideal pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza.
Merita sa-l probati!
Ingrediente:
* 250 g faina
* 250 g zahar
* 3 oua
* 130 ml. ulei floarea soarelui
* 130ml. apa
* 1 plic praf de copt
* 3 linguri cacao
* ½ fiola aroma vanilie sau 1 plic zahar vanilat
* coaja de lamaie rasa de la o lamaie
Mixati zaharul cu ouale bine, adaugati apa si uleiul ,faina si praful de copt,vanilia si coaja de lamaie. Puneti jumatate din compozitie intr-un castron si amestecati cu cacaoa. Ungeti forma circulare de ciambella sau de chec si turnati , alternand in straturi, cele doua compozitii.
Bagati in cuptorul incalzit , la 180° C , circa 40 minute.
alte retete:
-chec cu mascarpone,ciocolata cu aroma de rom
- chec cu lamaie si mac
- chec cu ricotta si cirese
- ciambella romagnola
Excelent a iesit prajitura ta !
RispondiEliminapupice
Tare bine arata! Te asteapta niste premii la mine pe blog.
RispondiEliminaLeoflori...este si foarte bun acest chec!
RispondiEliminaMultumesc pentru premii!
Pa!
Apetisanta si reteta foarte buna!de retinut!
RispondiEliminaO seara placuta Nicoleta!
Mariana: da ...asa si cei care au probleme digestive din cauza laptelui , pot manca un dulce bun.
RispondiEliminao zi buna..ciao!
Cacchiarola come t'è venuto bello alto!! che formato hai usato di teglia?? smack!!!
RispondiEliminaClaudia , ho usato lo stampo in silicone.
RispondiElimina