Per questo fine settimana ho pensato di fare questo dolce . Un dolce con le mele , simile a "apple cobbler" (dolce americano), soffice e buonissimo , ideale per la colazione o merenda.
dolce inglese con le mele |
Ingredienti:
4 mele ...anche di più se volete
125 g. di burro
125.g di zucchero
125.g di farina
1 bustina di lievito per dolci in polvere
2 uova
2 uova
vanillina
Preparazione:
Sbucciate le mele,affettatele a spicchi .Mettete le fette di mele in una padella con 4 cucchiai di acqua e 2 cucchiai di zucchero e lasciatele a fuoco basso,mescolando ogni tanto fino che le mele si ammorbidiscono e le mele lasciano un sciroppo. Frullate bene il burro con lo zucchero fino che diventa una crema. Aggiungete le uova , la farina ,il lievito e la vanillina. Imburrate una teglia ..la mia era di 18/20 cm. , dentro mettete le mele raffreddate .Sopra stendete il composto su tutta la taglia .Infornate (forno già riscaldato) a 170-180° ,circa 40 minuti . Fate prova stecchino. Si serve tiepido o freddo .
Con questa ricetta partecipo al contest "dolci a colazione" di Prezzemolino.com .
Buon weekend a tutti!
română
Pentru acest sfarsit de saptamana am facut aceasta prajitura englezeasca sau budinca cum a chemat-o Tavi. Multumesc mult lui Lavi pentru aceasta reteta , luata de pe blogul ei, Cuisine avec Lavi .
Este foarte buna ...asa cum a spus ea , pufoasa si delicioasa. Se aseamana mult cu dulcele american "apple cobbler".Apple cobbler se mananca cu inghetata si frisca deasupra.
Ingrediente:
4 mere - cu cat mai multe cu atat mai buna iese
125 gr. unt
125 gr. zahar
125 gr. faina
1 praf de copt
2 oua
esenta vanilie
Mod de preparare:Curatam merele si le taiem in sferturi. Se pun merele intr-o tigaie cu 2 linguri de zahar , 4 linguri de apa si punem pe foc mic. Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie merele si se formeaza un sirop mai legat. Separat se freaca untul cu zaharul, pana devine o crema. Se adauga ouale , praful de copt , faina si vanilia. Se unge o tava cu unt si o tapetam cu zahar. Tava mea era de 18/20 cm. Se pun merele cu tot cu siropul format. Aluatul il asezam pe tot deasupra merelor cu lingura . Lasam sa se coaca la foc mic,circa 170-180°, circa 40 minute. Se serveste calda dar si rece. Eu am si pudrat-o cu zahar farin..desi in reteta nu se pudra.