Cerca ricetta o ingrediente...

Insalata di patate e salmone affumicato (senza maionese) /Salata de cartofi cu somon afumat (fara maioneza)

insalata di patate e salmone affumicato - salata de cartofi cu somon afumat



Un insalata che ho preparato in questi giorni passati di feste. Veloce e gustosa ,si può fare benissimo tutto l'anno . Se non vi piace con il salmone affumicato, potete farla con il salmone all'olio d'oliva o al naturale. Volendo, potete fare la variante con  la maionese . Ecco la ricetta.


Ingredienti:
-4 patate lesse
-3 fette grandi di salmone affumicato o 150 g. di filetti al naturale,all olio d'oliva 
-olio extravergine di oliva
-succo di limone
-olive nere o verdi (meglio snocciolate)
-½ cipolla bianca
-prezzemolo o aneto
-sale e pepe

Preparazione:
Lessate le patate e pulite la loro buccia .Quando sono fredde, tagliatele a cubetti .Tagliate a striscioline il salmone . Affettate la cipolla . In una insalatiera mettete le patate, il salmone, la cipolla e le olive. Condite con l’olio e succo di limone a piacere. Salate e pepate a piacere. Alla fine, mettete del prezzemolo o aneto fresco tritato. Riporre l'insalata in frigo per almeno mezz'ora prima di servire.



************************



română

O salata facuta acum de sarbatori. Rapida si gustoasa ,se poate face si in varianta cu maioneza. Daca nu va place somonul afumat ,puteti inlocui cu cel in ulei sau in suc propriu.


Ingrediente:
-4 cartofi fierti
-3 felii mari de somon afumat sau 150g. de somon in ulei sau in suc propriu
-ulei de masline extravirgin
-zeama de lamaie
-masline negre sau verzi (de preferat cele fara samburi)
- ½ ceapa
-patrunjel sau marar
-sare si piper

Mod de preparare:
Fierbeti cartofii , ii curatati de coaje si cand sunt reci ,ii taiati in cubulete. Taiati si somonul in fasii ,daca este din acela feliat.Taiati ceapa in solzi foarte fini. Intr-un castron puneti cartofii taiati, ceapa, somonul si maslinele .Condimentati cu ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust. Sarati si piperati dupa gust. Presarati deasupra patrunjel sau marar proaspat tocat. Puneti salata in frigider minim ½ ora.inainte de a o servi. Cu cat sta mai mult ,cu atat este mai gustoasa.

24 commenti:

  1. ho tutto in frigo, quasi quasi la provo

    RispondiElimina
  2. Molto molto invitante la tua insalata, da provare

    RispondiElimina
  3. Nico è gustosissima! Con le patate deve essere proprio una delizia! Ti abbraccio e ti faccio i miei complimenti di cuore! Buona giornata! <3

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Grazie Ely...carina come sempre! baci e buon weekend !

      Elimina
  4. Imi place, merge de minune atat la pranz cat si la cina, atat ca gustare cat si ca fel unic.

    RispondiElimina
  5. Mamma mia, ce bine arata... Eu nu prea sint adepta maionezelor, doar la salata boeuf pun, dar nici acolo nu exagerez... dar as baga repejor furculita in salata ta... yamiii... Pupici !

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Si mie imi place mai mult salata asta,in varianta fara maioneza.

      Elimina
  6. Vin si eu la o portie! Imi place tare mult somonul afumat! Pup

    RispondiElimina
  7. Imi place mult aceasta combinatie!!yamiiii!!! Un weekend minunat iti doresc!!

    RispondiElimina
  8. Ottima questa ricetta sfiziosa e soprattutto veloce da preparare!!

    RispondiElimina
  9. Buon Anno e tante ricette!!!

    RispondiElimina
  10. Veloce e veramente gustosa! Mi segno subito la ricetta!

    RispondiElimina
  11. se ti va passa a trovarmi è iniziato il mio nuovo contest

    RispondiElimina
  12. Salata este si pe gustul meu!!Yummy!

    RispondiElimina
  13. una bella insalata molto gustosa

    RispondiElimina
  14. Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
    Un an nou fericit iti doresc!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Buna Cristina! Ma bucur ca-ti place blogul, te mai astept. Ok, vin sa vizitez si pe al tau.
      Mersi pt urari ..un an bun si tie!

      Elimina
  15. un secondo veramente appetitoso, un abbraccio SILVIA

    RispondiElimina
  16. Ce frumoasa e,chiar de copiat varianta asta,nu am facut-o niciodata,merci Nico!!

    RispondiElimina
  17. O salata perfecta pentru cina!!!

    RispondiElimina
  18. Tare bunã, eu obisnuiesc sa manânc sandvici de somon afumat în pâine neagrã, e super:)

    RispondiElimina
  19. mi piace il tuo blog, mi sono appena iscritto, se vuoi vieni a trovarmi

    RispondiElimina

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo