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Polpette con piselli / Chiftele cu mazare

Quando non ho troppo tempo per cucinare ,faccio sempre le polpette con piselli.
Sono veloci da fare e buone. Ecco come li preparo.

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Polpette con piselli

Ingredienti:

* 250 g. di carne macinata manzo o maiale, pollo
* 1 uovo
* 2 cucchiai di olio extravergine
* 2 spicchi d'aglio
* 300 ml. passato di pomodoro
* 250 g. di piselli in conserva o surgelati
* prezzemolo
* aneto o finocchietto selvatico
* sale e pepe


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Mescoliamo la carne macinata con uno spicchio di aglio tritato bene (possiamo mettere anche la polvere) ,l'uovo, sale, pepe, prezzemolo tritato (io non ho messo questa volta) ,formiamo delle polpette tonde ,escono circa 10-12 pezzi.
In un tegame mettiamo l’olio con un spicchio d’aglio tagliato in due , rosoliamo aglio per poco lo togliamo e mettiamo la passata di pomodoro. Aggiungiamo un po’ di brodo di verdura ,sugo non deve essere troppo denso . Al primo bollore mettiamo dentro le polpette ,lasciamo passare 5 minuti e aggiungiamo i piselli .Quando utilizzo i piselli in conserva, metto sempre un po’ di liquido di conservazione. Aggiungiamo a piacere prezzemolo e aneto tritato .Lasciamo a bollire a fuoco medio , fino che le polpette sono pronte.




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Chiftele cu mazare

Ingrediente:

* 250 gr. carne tocata vita sau porc,pui
* 1 ou
* 2 linguri ulei masline
* 2 catei de usturoi
* 300 ml. sos de rosii/passata
* 250 g. mazare din conserva sau congelata
* patrunjel, marar
* sare, piper


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Se amesteca carnea tocata cu un catel de usturoi tocat marunt (sau o lingurita din acela granulat sau praf), patrunjel (eu nu am pus de data asta ), sare, piper si oul, se fac mici perisoare… ies circa 10-12 bucati.
Intr-o cratita punem uleiul si un catel de usturoi taiat in doua , il rumenim sa-i dea gust putin la ulei, apoi scoatem usturoiul si punem sosul de rosii.
Adaugam si supa de zarzavat , asa incat sa avem un sos mai sutbirel. Dam intr-un clocot si apoi punem chiftelele crude inauntru, lasam sa fiarba circa 5 minute si apoi adaugam mazarea . Eu cand folosesc mazare in conserva, pun mereu si putin din lichidul in care a fost conservata.
Daca dorim punem si putina verdeata, patrunjel si marar.
Lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana cand chiftelele sunt gata.

3 commenti:

  1. bellissimo piatto!!! un bacino!!! e buona giornata!

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  2. Buna! Ma bucur enorm ca am dat peste blog-ul tau. Nu sunt foarte familiarizata cu acest termen, nu am, dar as vrea sa stiu mai multe si sa-mi fac si eu. Ma poti ajuta? Sunt din Piatra- Neamt, dar locuiesc in Italia (pe malul marii, langa Pisa) de 2 ani.Reteta e ft buna, ti-am furat-o :)

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  3. Buna Ana Camelia!
    Te ajut cu placere, da-mi un e-mail pe agendadinico@gmail.com si asa ne punem de acord.
    Ma bucur ca ti-au placut chiftele cu mazare :-)
    Astept mesajul tau...pa!

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