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I cibi preferiti da ogni segno zodiacale ☻ Mancarurile preferate de fiecare semn zodiacal


Secondo la rivista "Dipiù TV" ,ecco quali sono i cibi preferiti da ogni segno zodiacale.
Iata ce prefera sa manance fiecare dintre cele 12 semne zodiacale; articol citit intr-o revista italiana.


L'Ariete predilige i sapori forti, tradizionali, gli alimenti speziate ben conditi.Ecco perché nel tempo rischia di mettere su qualche chilo di troppo.

Il Toro riesce a fare mille chilometri pur di prendere i dolci nella pasticceria che conosce solo lui. Adora il cibo genuino e solitamente non ama molto il pesce.

Il Gemelli adora gli assaggini, se possibile evita le tavolate dove bisogna stare seduti a lungo.E' goloso e mangia tanto ma lo nega.L'essenza astrale del segno è l'origano.

Il Cancro è abitudinario , non sempre si fida del cuoco.In trattoria farà il terzo grado al ristoratore per sapere la preparazione dei piatti .Di solito non ama il vino ma è molto goloso di dolci e pastasciutta.

Con il Leone bisogna stare attenti nella scelta dei vini ; preferisce un ' alimentazione sobria ma anche un po' d'elite. Anatra all'arancia ,funghi porcini ,tartufo :se il lusso abbonda il Leone si sentirà un re.

Piuttosto schizzinoso , il Vergine non è tipo che divora tutto quello che trova. Difficile che scelga un ristorante cinese o la cucina speziata.

Per la Bilancia, l'elemento estetico non deve mancare :un piatto eccezionale servito su una tovaglia scadente perde d'effetto.Venere la rende molto golosa di dolci.

Le spezie fanno impazzire lo Scorpione che ama le emozioni forti anche a tavola. Attratto dalla carne,detesta le brodaglie vegetali. Se fa una scelta di tipo salutista può cambiare idea.

I Sagittario sono generosi in tutti i sensi e quindi anche a tavola amano i cibi ricchi , polenta pasticciata, lasagne e tutto quello che è abbondante.

Il Capricorno ama mangiare di tutto e con gusto .E' un diffidente,come il Cancro, preferisce cibi semplici..Non di rado fa scelte vegetariane o macrobiotiche.

Pizza, supplì ,crocchette, patatine fritte. L'Acquario va sempre di corsa e tende a fare un grande piatto unico per sbrigarsi. Errore. Bruciore allo stomaco e gastriti sono ricorrenti e non a caso.

Il Pesce predilige i dolci ,ma non disdegna le zuppe di legumi e ortaggi freschi, la classica cucina casalinga..Talvolta eccede con l'alcol.


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Berbecul prefera tot ce este mai gustos, tradizional, alimente condimentate mult. Iata de ce in timp ,risca sa puna cateva chilograme in plus.

Taurul este in stare sa faca nu stiu cati chilometri ,doar ca sa-si ia niste dulciuri de la cofetarie care o cunoste doar el.
Adora toate mancarurile genuine si nu prea il place pestele.

Gemenii adora sa ciugulesca ,daca poate evita mesele unde trebuie sa stea mereu asezat pe timp lung. Este pofticios si mananca mult dar neaga. Esenta astrala este oreganul.

Racul este o persoana metodica ,nu prea are incredere in bucatar. Este in stare sa fac scandal in restaurant ca sa afle cum se prepara mancarea. De obicei nu-i place vinul dar este poftiscios de dulciuri si paste fainoase.

Cu cei din Leu trebuie sa fi atent cand alegi un vin , prefera o alimentaie serioasa dar si cu renume.
Rata cu portocale ,ciuperci porcesti ..cand abunda de mancaruri sofiticate, se va simti un rege.


Cei din Fecioara sunt cam pretentiosi, nu sunt persoane care manaca orice ar gasi. Dificle sa aleaga un restaurant chinezesc sau o mancaruri prea condimentate.

Pentru cei din Balanta aspectul estetic nu trebuie sa lipseasca ,o mancare servita pe o fata de masa cam veche pierde din efect.
Este pofticioasa de dulciuri.

Comdimentele ii inebuneste pe cei din Scorpion la masa . Atras de carne , uraste ciorbele de legume.
Dar daca se gandeste la sanatate , atunci schimba aceasta idee.

Sagetatorul este generos in toate sensurile ,la masa ii place mancarurile consistente ,mamaliga cu multe ingrediente ,lasagne si tot ce-i mai abundant.

Capricornului ii place sa manance din toate si cu gust. Nu prea are incredere , prefera mancaurile mai simple. Hotaraste sa manance vegetarian si macrobiotic.

Pizza, crochete de tot felul , cartofi prajiti. Varsatorul care este mereu pe repezeala, prefera sa manace altfel de mancaruri ..ca sa termine repede. Eroare...arsurile la stomac si gastrita sunt probleme care i se repeta.

Pestele iubeste dulciurile dar ii plac si supele /ciorbele de legume, zarzavaturi proaspete ,in general bucataria de casa. Cateodata exagereaza cu alcolul.

Lasagne con funghi e asparagi ◘◘◘ Lasagne cu ciuperci si sparanghel



Ieri, il mio marito e mio figlio volevano le lasagne ai funghi e io quelle con gli asparagi. Per mettere tutti d'accordo, ho fatto una lasagna mista, funghi e aspargi insieme , modificando un po' la lasagna ai funghi http://agendadinico.blogspot.com/2008/04/ce-am-gatit.html
Comunque, adesso devo provare anche quelle con solo gli asparagi ...prossima volta!
Non male questa combinazione , ecco la ricetta :


Ingredienti:
6 porzioni
* 15 lasagne secche
* 1,3 ml. latte
* 50 gr. di burro
* 3 cucchiai di farina
* 200 gr.di funghi trifolati (freschi,congelati o secchi)
* 400 gr. di asparagi
* 60-80 gr. di parmigiano o grana grattugiata
* sale
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In un tegame, mettiamo il burro e un pizzico di sale , quando il burro e sciolto, mettiamo la faina, mescoliamo energicamente con una frusta, finche tutto devine una crema densa. Aggiungiamo subito il latte , poco alla volta ,mescolando sempre energicamente. Dopo che abbiamo incorporato tutto il latte ,mettiamo sul fuoco abbastanza lento ,a cuocere la besciamella. Dopo circa 5 minuti mettiamo dentro i funghi tagliuzzati. Se usiamo funghi freschi o congelati ,dobbiamo prima passarli ( tagliati pezzetti) in tegame ,sul fuoco.. in poco olio , aglio e prezzemolo. Se invece usiamo quelli secchi, mettiamo in ammollo i funghi secchi(circa 50 gr.), li tagliuzziamo in pezzetti piccoli o frullare come ho fatto io . Lessiamo gli asparagi al dente in acqua salata, li tagliamo a pezzetti.
Mescoliamo sempre la besciamella sul fuoco basso. Quando e pronta, mettiamo sul fondo di una vaschetta o teglia da forno, besciamella e poco latte, mettiamo la lasagna e sopra la besciamella di funghi + asparagi tagliati + grana o parmigiano grattugiato. Dopo che abbiamo fatto 5 strati , cospargiamo sopra di grana o parmigiano e inforniamo a 180 gradi per circa 25-30 minuti in forno riscaldato, precedentemente. 

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Modificand putin reteta de lasagne cu ciuperci http://agendadinico.blogspot.com/2008/04/ce-am-gatit.html si adaugand niste sparanghel, ieri am preparat aceste lasagne... care mi-au placut mult.
Iata reteta:

Ingrediente:
6 portii
* 15 foi lasagne
* 1,3 l lapte
* 50. gr unt
* 3 linguri cu varf faina
* 200 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei
* 400 gr. sparanghel
* 60-80 gr.parmigiano sau grana ras
* sare
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Se pune intr-o cratita de teflon, untul si un varf de sare , cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc , se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele , putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim. Amestecam din cand in cand cu telul in sosul besamel, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic , circa 20-30 minute. Fierbem sparanghelul nu prea tare (al dente) in apa cu sare, apoi il taiem bucatele mai micute.
Punem in tava de aluminiu putin din sosul cu ciuperci si putin lapte, deasupra punem foaia de lasagne , apoi sos cu ciuperci+ sparanghel + parmigiano ras. Repetam in ordine, lasagne+ besamel ciuperci + sparanghel+ parmigiano , punand 5 foi de lasagne iar deasupra presaram iar cu parmigiano. Se pun in cuptorul incalzit ,circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca putin ...cam 5 minute ,dupa care le taiem.
Se pot folosi ciuperci proaspete sau congelate dar le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel,apoi le turnam in sosul besamel.
Se pot folosi, ciuperci deshidratate porcesti (50 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).
Pentru coacerea lasagnelor, avem nevoie de 3 tavite aluminiu (2 portii) sau o tava de cuptor (20/30cm.) din teflon sau pirex
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Fegato di pollo allo speck ◘◘◘ Ficat de pui cu speck




Ingredienti:
* fegato di pollo
* speck in fette (o bacon)
* sale
* pepe
* vino rosso (facoltativo)
* brodo di carne
* origano o timo
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Lavate il fegato e tagliatelo in due ,salate e pepate e avvolgetelo in una fetta(non troppo spessa) di speck . Metteteli in una teglia con il brodo ,vino e sopra dell' origano o timo secco .Il brodo deve essere abbastanza ,quasi coprire i fegatini. Infornate e cocete a fuoco medio ,circa 30 -35 minuti. Servite con un contorno di purè di patate o altro.
Prossima volta vorrei cambiare, mettero' un po' di passato di pomodoro.


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Ingrediente:

* ficat de pui
* speck sau bacon
* sare
* piper
* vin rosu (facultativ)
* supa de carne
* oregan , cimbru
* Speck este o sunca cruda putin afumata, produsa in Italia. In loc de speck se poate folosi baconul.
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Se spala bine ficatul , se taie in doua , se presara de sare si piper. Se invelesc in bacon sau speck feliat mai subtire. Se pun intr-o tava cu supa de carne si putin vin rosu, se presara oregan sau cimbru uscat. Supa trebuie sa fie suficienta, ficatul sa fie aproape de tot acoperit. Se da la cuptor ,la foc potrivit circa 30-35 minute.
I-am servit cu piure de cartofi dar se poate si cu alta garnitura.
Data viitoare voi pune si putin sos de rosii...asa ca sa schimb.

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