Ingredienti:
* fegato di pollo
* speck in fette (o bacon)
* sale
* pepe
* vino rosso (facoltativo)
* brodo di carne
* origano o timo
............................
Lavate il fegato e tagliatelo in due ,salate e pepate e avvolgetelo in una fetta(non troppo spessa) di speck . Metteteli in una teglia con il brodo ,vino e sopra dell' origano o timo secco .Il brodo deve essere abbastanza ,quasi coprire i fegatini. Infornate e cocete a fuoco medio ,circa 30 -35 minuti. Servite con un contorno di purè di patate o altro.
Prossima volta vorrei cambiare, mettero' un po' di passato di pomodoro.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ingrediente:
* ficat de pui
* speck sau bacon
* sare
* piper
* vin rosu (facultativ)
* supa de carne
* oregan , cimbru
* Speck este o sunca cruda putin afumata, produsa in Italia. In loc de speck se poate folosi baconul.
.......................
Se spala bine ficatul , se taie in doua , se presara de sare si piper. Se invelesc in bacon sau speck feliat mai subtire. Se pun intr-o tava cu supa de carne si putin vin rosu, se presara oregan sau cimbru uscat. Supa trebuie sa fie suficienta, ficatul sa fie aproape de tot acoperit. Se da la cuptor ,la foc potrivit circa 30-35 minute.
I-am servit cu piure de cartofi dar se poate si cu alta garnitura.
Data viitoare voi pune si putin sos de rosii...asa ca sa schimb.
Nicoleta ma che bel piattino.
RispondiEliminagrazie.
ciao
Mmmm, buni ficateii astia in bacon! Imi pun si un praf de usturoi granulat si plec!
RispondiEliminaTe asteapta un premiu la mine.
Nu te pup ,ca am pus usturoi pe ficatei.
@Michela: è anche veloce da fare!
RispondiEliminaIn questo periodo, chi sa perche non ho troppa voglia stare ai fornelli !
@Flori: Ce bine zici ...nu ai gusturi rele!
Si eu sunt cu usturoiul dar uite aici nu am pus...desi nu sta rau deloc. ;-D
Multumesc pentru premiu.
te pup
Bella la tua ricetta, non ho mai fatto il fegato in questo modo.
RispondiEliminaCiao
@Rosetta: una mia amica rumena mi ha dato la ricetta ...da allora li faccio sempre cosi!
RispondiEliminaCiao!