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Melanzane al tonno e mozzarella / Vinete cu ton si mozzarella

melanzane tonno e mozzarella 








Una ricetta presa da TV Dipiù Cucina...con piccole modifiche.
Ingrediente:
per 4 persone
* 2 melanzane
* 100 g -150 g di tonno sott'olio
* 100 g di mozzarella
* capperi
* farina
* olio extravergine di oliva
* sale
* origano
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Affettate le melanzane (circa 1 cm. spesore),passatele nella farina, friggetele in una padella con l'olio, asciugatele sulla carta da cucina e tenetele da parte. Le melanzane si possono fare anche sulla padella antiaderente o grill. Affettate la mozzarella. Disponete sul piatto da portata uno strato di melanzane, adagiate il tonno, la mozzarella ,i capperi,salate e terminate con le melanzane rimaste. Sopra mettete il resto di mozzarella ,tonno,capperi e spolverate con origano.
Cuocere nel forno per circa 10-15 minuti. Servite le melanzane tiepide o freddi.











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Reteta luata dintr-o revista italiana.

Ingrediente:
pentru 4 persoane

* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella
* capere
* origano
* ulei de masline sau alt ulei pt. prajit
* sare
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Vinetele se taie felii circa 1 cm. ,se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline (arachide,floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. .Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Intr-o tava, puneti un strat de vinete ,deasupra ton maruntit (scurs de ulei) , felii subtiri de mozzarella, oregan , capere tocate , sare iar apoi un alt strat de vinete+ton+mozzarella+oregan+capere+sare. Daca preparati cu vinete la gratar ,cand puneti tonul adaugati si putin ulei in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie ,sunt suficient de grase. Dati la cuptor circa 10 -15 minute …pana cand s-a topit bine mozzarella. Se servesc caldute sau reci

Biscotti Pavesini con crema alla nocciole / Biscuiti Pavesini cu crema de alune














Un dolce veloce e goloso, ricetta ce l’ho da un amica.

Ingredienti:
* biscotti Pavesini
* crema alla nocciole ...io Nutella
* caffè solubile
* latte
* cocco grattugiato
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Spalmate la crema di nocciole sul biscotto ,chiudete con un altro ,premette bene. Mettete più crema alle estremità ,cosi stano meglio attaccati. Li passiamo nel caffè solubile sciolto nel latte  un paio di volte ,non di più…perchè dopo si ammorbidiscono troppo. Passiamo biscotti nel cocco grattugiato. Lasciamo un oretta che si ammorbidiscono leggermente, poi servite.
Adesso che fa caldo si possono conservare anche nel frigo ,coperti con la pellicola.







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Un dulce rapid si bun, reteta mi-a dat-o o prietena. Avem nevoie de biscuiti Pavesini, sunt bisciuiti asemanatori cu piscoturile, ceva mai subtiri ,uscati si spongiosi. Se pot inlocui cu alte marci de biscuiti ,important ca vor presenta aceste caracteristici.

Ingredienti:
* biscuiti Pavesini
* crema de alune Finetti ,Nutella
* cafea solubila
* lapte
* nuca de cocos rasa
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Se pune crema de alune pe biscuit iar deasupra se lipeste un alt biscuit. Crema se pune ceva mai mult la capete, asa se vor lipi bine. Dupa aceea se dau prin cafea solubila, preparata cu lapte , fara zahar. In cafea se pot inmuia de doua ori ,pe fiecare parte, nu mai mult. La sfarsit nu vor rezulta mult insiropati,doar putin moi. Dupa aceea se dau prin nuca de cocos rasa. Se lasa maxim1 ora ,asa devin putin moi iar apoi se pot manca.
In aceasta perioada fiind mai cald ,ii puteti conserva in frigider ,acoperiti cu o folie.

Insalata di riso con patè d'olive, tonno e formaggio / Salata de orez cu crema de masline, ton si branza.


Piatto estivo...insalata di riso con patè d’olive nere, tonno e formaggio...veloce, fresco e versatile. Potete eliminare il tonno o addirittura sostituire con lo sgombro o salmone. 
 

Ingrediente:
* 2 piatti di riso con chicco lungo o tipo basmanti lessato e raffreddato
* 50-60 g di patè d’olive nere o verdi (io Rio Mare Patè )
* 100g di tonno (scatoletta)
* formaggio tipo quartirolo o caciotta o altro formaggio semi stagionato 
* pomodori ciliegina o altro tipo
* olio d’oliva extravergine q.b.
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Lessate il riso (al dente) in acqua salata e passatelo sotto acqua fredda. Mescolatelo con il tonno ,pomodori tagliati , formaggio tagliato a cubetti e il patè d’oliva emulsionato con poco olio d’oliva , aggiungete sale e mescolate tutto bene. Conservare in frigo circa 1 ora prima di servire.


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Ingrediente:

* 2 farfurii pline cu orez ( bobul mai subtire sau basmanti)… fiert si racit imediat sub apa rece
* 50-60 g.pate de masline...eu am folosit cel de masline negre
* 100 g. ton in conserva sau alt peste 
* branza gen telemea
* rosii cireasa sau alt tip
* ulei de masline
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Se fierbe orezul nu prea tare (al dente),in apa cu sare iar cand este gata il clatiti cu apa rece,il lasati sa se scurga. Orezul sa fie din acela cu bobul mai subtire sau basmanti…asa cum am mancat eu la autoservire. Il puneti intr-un castron si adaugati tonul faramitat , branza taiata cubulete, rosiile taiate bucatele potrivite si pateul de masline emulsionat cu cateva linguri de ulei de masline. Daca tonul este conservat in ulei ,il putrti folosi pe acela. Adaugati sare si amestecati bine, puneti salata in frigider la rece ,minim 1 ora inainte de a fi servita.

Pomodori al tonno e ricotta / Rosii cu ton si ricotta

Una ricetta che ho trovato, tanto tempo fa in una rivista ; perfetta per l’estate e non solo.

















Ingredienti:

* 4-5 pomodori abbastanza grandi
* 100 g di ricotta
* 1 uovo sodo
* 80-100 g di tonno in scatola
* 1/2 cipolla
* sale
* pepe
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Tagliate i pomodori in testa e svuotateli. Mettete in una terrina la polpa tritata grossolanamente e aggiungete il tonno spezzettato,la cipolla tritata,la ricotta e il l'ouvo sodo sbriciolato, sale e pepe.Con il composto riempite i pomodori dopo averli salati..Sistemateli in una teglia da forno imburrata e cuoceteli a 200° per circa 20 minuti.Si possono mettere anche nel forno a microonde/grill ,per 20 minuti.
Si possono mangiare anche cosi crudi.









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Aceasta reteta ,am gasit-o intr-o revista italiana, de acum cativa ani . Am facut-o prima oara,zilele astea, si mi-a placut mult. Este foarte potrivita pentru perioada verii si nu numai.

Ingrediente:

* 4-5 rosii
* 100 g urda sau ricotta
* 1 ou fiert
* ½ ceapa
* o cutie conserva ton in ulei 80-100 g.
* sare ,piper
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Se scobesc rosile iar miezul lor il taiem bucatele si il amestecam cu tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) ,oul fiert taiat , urda sau ricotta ,ceapa tocata marunt, sare si piper .
Rosiile scobite le saram si le umplem cu aceasta compozitie . Le coacem in cuptor intr-o tava unsa cu ulei sau captusita cu hartie de cuptor, circa 20 minute la o temperatura de 200 °. Se pot pune si in cuptorul cu microunde la grill, pentru 20 minute.
Se servesc caldute sau reci. Personal mi-au placut mult si a doua zi ,conservate la rece in frigider.
Se pot manca chiar si crude, fara sa le mai bagati in cuptor.

Finocchi in umido / Fenel (fenicul) cu sos de rosii


Ingredienti:
* 2 pezzi grossi di finocchi
* 1 carota
* 1 costa(gambo) di sedano
* 1 cipolla piccola
* 2 cucchiai di olio d’oliva extravergine
* 2 tazze di passato di pomodoro
* ½ bicchiere di vino bianco(facoltativo)
* parmigiano o grana grattugiato
* sale e pepe

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Lavate e pulite i finocchi ,eliminate le code e le foglie esterne ,poi lesateli in acqua salata ,ma non troppo,tagliateli a spicchi. Tritate la cipolla,sedano e la carota e fateli appassire in padella con l’olio .Aggiungete la passata di pomodoro e poco brodo di verdura lasciando a bollire qualche minuto, mettete dentro i finocchi ,li insaporiamo per circa 3-4 minuti e spegniamo il fuoco. Aggiustiamo di sale e mettiamo un po’ di pepe. Mettiamo tutto in una pirofila da forno, spolverizziamo con il formaggio grattugiato e mettiamo nel forno o grill per 10-15 minuti .
Si può mettere anche ½ bicchiere di vino bianco,quando soffriggiamo la carota ,cipolla e sedano; quando evapora ,aggiungiamo la passata di pomodoro.

Altre ricette che faccio ... finocchi alla besciamella e finocchi marinati.







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Ingrediente:
* 2 bucati mari fenel (bulbi de fenicul)
* 1 morcov
* 1 telina- tulpina verde
* 1 ceapa mica
* 2 linguri ulei
* 1/2 pahar vin alb (facultativ)
* 2 cani passata de rosii/pomodoro
* parmezan ras sau cascaval,alta branza care se topeste
* sare, piper
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Se pune la fiert, in apa cu sare, fenelul. Cand intra fulculita in el, fiind putin crocant, oprim fierberea si-l scoatem din apa. Nu trebuie sa fie foarte fiert.
Punem uleiul in tigaie, morcovul, telina si ceapa tocata cubulete marunt, le calim cateva minute, adaugam putina apa sau supa de zarzavat si lasam in continuare pe foc sa fiarba. Adugam sosul de rosii, si lasam sa scada putin.
Intre timp, taiem fenicul in felii si il punem in tigaie, peste sosul de rosii, amestecam incet, lasam circa 3-4 minut, apoi stingem focul. Daca sosul scade prea mult adugam apa sau supa de zarzavat, saram daca este nevoie. Adaugam daca este nevoie sare si piper.
Punem fenicul intr-o forma, presaram de parmezan ras (cascaval) si dam la cuptor sau grill 10-15 minute.
Daca dorim, putem adauga si 1/2 pahar de vin alb cand calim telina, morcovul si ceapa. Dupa ce s-a evaporat vinul, se adauga sosul de rosii.

Alte retete cu fenel care fac: fenel cu sos besamel si fenel marinat .

Pasta con salsiccia e zucchine / Paste cu carnat si dovlecei
















Ingredienti:
per 2 persone
* 180-200 g. di pasta corta
* 1-2 salsicce fresca
* 1 zucchina grande
* 2 cucchiai di olio d'oliva extravergine
* 1 spicchio d’aglio (1/2 cucchiaino polvere)
* 2-3 cucchiai di panna da cucina
* prezzemolo
* sale, pepe
* brodo di verdura
* parmigiano,grana

Rosoliamo la salsiccia (tolta dalla sua pelle) nel olio ,senza friggerla troppo. Togliamo la salsiccia e lo mettiamo da parte. Nella stessa padella , mettiamo aglio tritato e la zucchina tagliata a cubetti ,teniamo per circa 1 minuto ,aggiungiamo un po’ di brodo vegetale, la salsiccia e la panna. Cuociamo tutto per circa 8-10 minuti. Dopo che abbiamo lessato la pasta ,aggiungiamola nella padella e insaporiamola con il sugo. Se il sugo risulta troppo asciutto ,mettiamo un po’ d’acqua di cottura nella quale abbiamo lessato la pasta. Alla fine , mettiamo prezzemolo fresco tritato e pepe, saliamo se necessario. Serviamo subito con della grana o parmigiano grattugiato .







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Ingrediente:
pentru 2 persoane
* 180-200 gr. paste (tuburi, spirale, scoici,fundulite)
* 1-2 buc. carnat proaspat
* 1 dovlecel mai mare
* 2 linguri ulei
* 1 catel de usturoi (sau 1/2 lingurita putin praf)
* 2-3 linguri smantana
* patrunjel proaspat
* sare, piper
* parmigiano ras sau cascaval
* supa de zarzavat

Se pune in tigaie carnatul (scos din mat) cu 2 linguri ulei si rumenim putin carnea (fara sa se prajeasca mult),scoatem carnea din tigaie, o punem deoparte. In uleiul ramas punem usturoiul tocat marunt si dovlecelul cubulete, calim putin circa 1 minut , adaugam putina supa (cea concentrata), adaugam carnea si smantana, fierbem totul circa 8-10 minute. Punem pasta sa fiarba in apa clocotita cu sare ,respectam minutele de coacere de pe pachet. Cand este gata , luam pasta din apa de fiert si o punem in tigaia cu sos, adaugam putina apa de la fiert pastele, le lasam 1 minut pe foc potrivit , amestecand bine, adaugam patrunjel tocat , piper si sare daca este nevoie. In final sosul trebuie sa nu fie prea uscat; atunci adaugam si putina apa de la fierberea pastelor. Cand servim, punem parmezan sau cascaval ras deasupra.

Dal giardino...

In ultimo periodo, nel giardino, sono fiorite maggior parte delle piante, messe da me quest' anno. Purtroppo le ortensie…questo estate … hanno fatto pochi fiori.









Finalmente ho mangiato anche i peperoncini, cosi piccoli… ma piccantissimi



Il posto preferito di Elsa ,quando si ferma nel giardino.

Pesche ripiene con le noci / Piersici umplute cu nuci



Ingredienti:
* 7 pesche
* 150 g. di noci tritate
* 150 g. di miele
* panna montata
* rum
* cannella
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Scegliamo delle pesche mature (ma non troppo) ,se vogliamo togliamo la buccia, eliminiamo il nocciolo .Con un cucchiaino togliamo un po’ di polpa dove c’era il nocciolo, li bagniamo con rum. Tritiamo le noci e li mescoliamo con il miele. Riempiamo le pesche con le noci e sopra decoriamo con la panna montata , spolverizziamo con la cannella o mettiamo pezzetti di noci, gocciole di cioccolata, cereali …quello che ci piace.
Un dolce fresco per i giorni caldi.

Ricetta presa da un libro di cucina rumeno.Cu aceasta reteta, particip la culegerea retete cu fructe de vara a blogului Alchimia di Minù.









Con questa ricetta partecipo alla raccolta "ricette con frutta estiva" di Alchimia di Minù.




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bandiera Pictures, Images and Photos


Ingrediente:

* 7 piersici
* 150 gr. nuci
* 150 gr. miere miere
* frisca
* rom
* scortisoara


Mod de preparare:
Alegem persici mai coapte , le spalam si curatam de pielita …eu nu am facut …apoi le taiem in doua si le scoatem samburele. Cu o lingurita , scobim putin unde a fost samburele iar apoi le stropim cu putin rom. Intre timp amestecam nucile pisate mai mare cu miere si un varf de scortisoara , asa incat devine o pasta groasa. Umplem piersicile , deasupra le ornam cu frisca si presaram putina scortisoara , nuci ,ciocolata rasa, cereale …ce dorim.


Reteta, am luat-o dintr-o carticica de bucate romaneasca "Preparate reci pentru zile calde"
In reteta originala, in loc de sambure se face o bila din pasta de nuca ,se lipesc cele doua jumatati de piersici , apoi se orneaza doar cu frisca. In schimb , eu am preferat sa le fac in acest fel .

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