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Pasta con salsiccia e zucchine / Paste cu carnat si dovlecei
















Ingredienti:
per 2 persone
* 180-200 g. di pasta corta
* 1-2 salsicce fresca
* 1 zucchina grande
* 2 cucchiai di olio d'oliva extravergine
* 1 spicchio d’aglio (1/2 cucchiaino polvere)
* 2-3 cucchiai di panna da cucina
* prezzemolo
* sale, pepe
* brodo di verdura
* parmigiano,grana

Rosoliamo la salsiccia (tolta dalla sua pelle) nel olio ,senza friggerla troppo. Togliamo la salsiccia e lo mettiamo da parte. Nella stessa padella , mettiamo aglio tritato e la zucchina tagliata a cubetti ,teniamo per circa 1 minuto ,aggiungiamo un po’ di brodo vegetale, la salsiccia e la panna. Cuociamo tutto per circa 8-10 minuti. Dopo che abbiamo lessato la pasta ,aggiungiamola nella padella e insaporiamola con il sugo. Se il sugo risulta troppo asciutto ,mettiamo un po’ d’acqua di cottura nella quale abbiamo lessato la pasta. Alla fine , mettiamo prezzemolo fresco tritato e pepe, saliamo se necessario. Serviamo subito con della grana o parmigiano grattugiato .







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Ingrediente:
pentru 2 persoane
* 180-200 gr. paste (tuburi, spirale, scoici,fundulite)
* 1-2 buc. carnat proaspat
* 1 dovlecel mai mare
* 2 linguri ulei
* 1 catel de usturoi (sau 1/2 lingurita putin praf)
* 2-3 linguri smantana
* patrunjel proaspat
* sare, piper
* parmigiano ras sau cascaval
* supa de zarzavat

Se pune in tigaie carnatul (scos din mat) cu 2 linguri ulei si rumenim putin carnea (fara sa se prajeasca mult),scoatem carnea din tigaie, o punem deoparte. In uleiul ramas punem usturoiul tocat marunt si dovlecelul cubulete, calim putin circa 1 minut , adaugam putina supa (cea concentrata), adaugam carnea si smantana, fierbem totul circa 8-10 minute. Punem pasta sa fiarba in apa clocotita cu sare ,respectam minutele de coacere de pe pachet. Cand este gata , luam pasta din apa de fiert si o punem in tigaia cu sos, adaugam putina apa de la fiert pastele, le lasam 1 minut pe foc potrivit , amestecand bine, adaugam patrunjel tocat , piper si sare daca este nevoie. In final sosul trebuie sa nu fie prea uscat; atunci adaugam si putina apa de la fierberea pastelor. Cand servim, punem parmezan sau cascaval ras deasupra.

6 commenti:

  1. Complimenti per il blog, e' molto bello e ci sono ricette molto buone! Ciao Cristy

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  2. Grazie Cristy, sei molto gentile. Ciao. Nico

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  3. Bella ricetta !!! Ciao Lisa
    http://ricettedafairyskull.myblog.it/

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  4. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

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  5. Grazie Lisa e benvenuta nel mio blog!
    Ciao!

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  6. Grazie per recetta. .e bonisimo��

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