Ingredienti:
* 7 pesche
* 150 g. di noci tritate
* 150 g. di miele
* panna montata
* rum
* cannella
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Scegliamo delle pesche mature (ma non troppo) ,se vogliamo togliamo la buccia, eliminiamo il nocciolo .Con un cucchiaino togliamo un po’ di polpa dove c’era il nocciolo, li bagniamo con rum. Tritiamo le noci e li mescoliamo con il miele. Riempiamo le pesche con le noci e sopra decoriamo con la panna montata , spolverizziamo con la cannella o mettiamo pezzetti di noci, gocciole di cioccolata, cereali …quello che ci piace.
Un dolce fresco per i giorni caldi.
Ricetta presa da un libro di cucina rumeno.Cu aceasta reteta, particip la culegerea retete cu fructe de vara a blogului Alchimia di Minù.
Con questa ricetta partecipo alla raccolta "ricette con frutta estiva" di Alchimia di Minù.
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Ingrediente:
* 7 piersici
* 150 gr. nuci
* 150 gr. miere miere
* frisca
* rom
* scortisoara
Mod de preparare:
Alegem persici mai coapte , le spalam si curatam de pielita …eu nu am facut …apoi le taiem in doua si le scoatem samburele. Cu o lingurita , scobim putin unde a fost samburele iar apoi le stropim cu putin rom. Intre timp amestecam nucile pisate mai mare cu miere si un varf de scortisoara , asa incat devine o pasta groasa. Umplem piersicile , deasupra le ornam cu frisca si presaram putina scortisoara , nuci ,ciocolata rasa, cereale …ce dorim.
Reteta, am luat-o dintr-o carticica de bucate romaneasca "Preparate reci pentru zile calde"
In reteta originala, in loc de sambure se face o bila din pasta de nuca ,se lipesc cele doua jumatati de piersici , apoi se orneaza doar cu frisca. In schimb , eu am preferat sa le fac in acest fel .
il tuo blog mi fa venire l'acquolina in bocca brava
RispondiEliminaGrazie Pierangela, molto gentile.
RispondiEliminaCiao!
Nico, nici ca se poate un desert mai potrivit pentru zilele astea!Sunt fara cuvinte! Super, super!!!Felicitari ca scoti la iveala asemenea bunatati!
RispondiEliminaFoarta faina ideea! Astept sa gasesc si la noi piersici romanesti (ca alea au gust :) )
RispondiEliminaAdry,ai dreptate... sunt potrivite pentru zilele mai calduroase, un desert aspectos si gustos. Cand vin din vacanta ,vreau sa fac si piersici umplute cum se fac in Italia...adica umplute cu amaretti ,cacao,zahar.
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