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Frittelle con semi di papavero / Scovergi cu mac




Ingredienti:
* 300 g. di farina
* 2 uova
* 1 cucchiaio di Gin
* 50 g. di zucchero semolato
* 1 cucchiaio di acqua
* un pizzico di sale
* 1 bustina vaniglia
* buccia di limone grattugiato (facoltativo)
* semi di papavero
* olio di semi per friggere
* zucchero a velo

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Mescolate la farina, le uova, 1 cucchiaio di Gin (io ho messo la grappa) ,lo zucchero,acqua e il sale. Lavorate bene gli ingredienti fino a ottenere un impasto liscio e perfettamente omogeneo. .Copritelo e lasciatelo riposare per 1 ora. Stendete l’impasto a un spessore di 3-5 mm. ,ritagliatelo in tanti piccoli rombi ,quadrati o rettangoli ,spolverizzate con i semi di papavero .Esercitate una leggera pressione con il matterello in modo che i semi di papavero aderiscono perfettamente all’impasto.
Fateli dorare in olio di semi bollente,scolateli sulla carta da cucina e spolverizzateli di zucchero a velo .







altre ricette :
tortelli alle mandorle
chiacchere allo yogurt
castagnole alla ricotta
crema fritta
 frittelle di mele

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bandiera Pictures, Images and Photos

Ingrediente:
* 300 gr. faina
* 2 oua
* 1 lingura Gin (eu am pus tuica)
* 50 gr. de zahar
* 1 lingura apa
* un varf de sare
* 1 plic vanilie
* coaja lamaie rasa(facultativ)
* mac
* ulei de floarea soarelui (arachide, porumb) pentru prajit
* zahar pudra

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Faceti un aluat cu toate ingredientele de mai sus , framantati bine , pana cand devine un aluat omogen. Acoperiti aluatul ,lasati sa se odihneasca 1 ora, la temperatura ambiente.
Intinteti o foaie , groasa de circa 3-5 mm., o taiati in romburi (dreptunghiuri, patrate) sau forma dorita , presarati cu mac. Deasupra treceti cu facaletul , asa macul se lipeste bine de aluat si le frigeti in uleiul incins, le puneti pe hartie sa absoarboaba uleiul ,le preparati cu zahar pudra si serviti .

Pe forumul RC , Micul mi-a spus ca se mai numesc si placinte svabesti.

alte retete:
gogosi cu migdale
scovergi cu iaurt
gogosi cu ricotta si amaretti
crema prajita
mere in halat

Bagna càuda piemontese / Bagna càuda (salsa calda din regiunea Piemonte)
































Ingredienti:
per 2 persone:

* 8-10 spicchi di aglio
* 100 g.di acciughe sotto sale
* 200 ml. di olio extravergine di oliva
* latte
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Si serve con verdure assortite, possibilmente col cardo gobbo, che è una specialità di Nizza Monferrato, cipolle al forno, patate, sedano, topinambur, barbabietole rosse cotte al forno, cavolo crudo tagliato fine, crauti, peperoni crudi e al forno, finocchi, pezzeti di polenta o pane, etc…


Procedimento:
Tagliate l’aglio (sbucciato) a fettine molto sottili, oppure tritatelo finemente, o ancora pestatelo per bene. Per far che sia più digeribile farlo bollire circa 10 minuti nel latte in modo da ammorbidire gli spicchi d’aglio, cosi anche il loro gusto forte, svanisce. Se le acciughe sono salate, li diliscate e dissalate nell’aceto rosso . Io ho usato acciughe sott’olio . Mettete in un tegame di terracotta , aglio crudo pestato o scottato schiacciato , le acciughe e l’olio. Cuocere a bagno-maria tutto a fuoco lento, mescolando ogni tanto. Quando l'aglio e le acciughe formano quasi una crema la bagna càuda e pronta. Servite subito la salsa calda ed intingere le verdure.

Suggerimento per avere in tavola sempre la salsa calda.
Usare uno scaldino di coccio come nella foto. Riempire sotto con braci e ceneri del camino...o mettere una candela.  








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Ingrediente:
per 2 persoane:

* 8-10 catei usturoi
* 100 gr. hamsii sub sare sau in ulei
* 200 ml.ulei de masline extravergin
* lapte
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Curatati cateii de usturoi ,taiatii marunt ,marunt sau ii striviti .Daca vreti ca salsa calda sa nu aiba gust puternic de usturoi si sa fie mai digerabila puneti usturoiul sa fiarba circa 10 minute in lapte. Daca hamsiile sunt sarate le scoateti oasele si le desarati spalandole in otet de vin rosu. Eu am folosit cele in ulei ,si s-au potrivit perfect,le folositi asa cum sunt direct din conserva.
Puneti intr-un castron de pamant , usturoiul, hamsiile si uleiul si le fierbeti incet ,la foc mic in bain marie, amestecand din cand in cand. Cand usturoiul si hamsiile au devenit ca o crema trageti deoparte de pe aburi.

Serviti aceasta salsa (sos) calda “bagna càuda” cu legume proaspete sau fierte, cartofi fierti, ceapa la cuptor sau ceapa verde, ardei gras crud sau copt, sfecla coapta, fenicul crud sau copt, varza cruda taiata fin, tulpina de telina proaspata. Se potriveste bine si cu mamaliga sau piine sau condiment pentru paste fainoase, adaugand putina smantana .
Este un aperitiv dar depinde cu ce o mancam , poate fi si un fel unic.

Se serveste calda ,tinuta deasupra in acest suport(fojot), dedesubt se pune o lumanare si asa ramane calda la masa ,in timp ce se mananca.



Il mare a settembre

Spiaggia e dintorni , che si trovano vicino a casa mia, a fine di questa estate.
Cosi , spero di “riscaldarmi” quando li vedo questo inverno .
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Cateva poze cu plaja si impejurimi, unde stau eu, la sfarsitul acestei veri.
Asa, sper sa ma "incalzesc",cand le vad in aceasta iarna













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Altro premio ricevuto da / Un alt premiu primit de la Didona-arome.Multumesc Didona!

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