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Piadina con tzatziki ,prosciutto cotto e rucola / Piadina (lipie) cu tzatziki, sunca si rucola

Chi non conosce la piadina ? A casa mia , la piadina non può mancare . Vivo proprio in Romagna, e la piadina è un piatto tipico della cucina romagnola. Ma non solo per questo motivo , anche perchè sono intollerante al lievito di birra. La piadina è un sostituto ideale del pane e visto che non ha lievito di birra , io lo mangio spesso. Provatela cosi , farcita con prosciutto cotto, tzatziki e rucola. Sostituire il prosciutto cotto con qualche altro affettato .
Un pasto veloce , fresco e leggero.





        
       Ingredienti:
  • 1 piadina grande 
  • 100 g .di tzatziki
  • prosciutto cotto 2-3 fette
  • rucola
Procedimento:
Riscaldate un po’ la piadina, se usate quella già fatta. Se no , lo potete preparare dopo questa ricetta. Lasciatela intiepidire e farcirla con il prosciutto cotto (o altro affettato) , salsa tzatziki e rucola ,alla fine piegarla in due.




Buon fine settimana ...ciaoooo!








română


PIADINA,originala din Romagna (regiune Emilia-Romagna -Italia), in secolul trecut ,era folosita in loc de paine, o preparau in special saracii. Se gaseste la chioscuri speciale ,unde se prepara pe loc, calda; deasemenea in toate magazinele.
Se poate manca umpluta cu mezeluri si branzeturi, diverse legume la gratar sau crude, carnati, crenvusti, etc. Se poate manca si dulce, umpluta cu crema de alune.

       




       Ingrediente:

  • 1 piadina/ lipie mare
  • 100 g . tzatziki
  • 2-3 felii de sunca
  • rucola

Mod de preparare :
Incalziti putin piadina /lipia . Daca vreti sa o faceti in casa ,preparati-o dupa aceasta reteta. Calduta o umpleti cu felii de sunca , tzatziki si rucola. In loc de sunca , puteti pune si alte mezeluri . In loc de tzatziki ,se poate pune alte feluri de branzeturi cremoase sau chiar cascaval. Se poate umple cu ce va place . O pliati in doua si o serviti ...chiar si rece.
Nu este foarte calorica ...depinde cum o umpleti ;-) .Ideala si pentru picnic.

26 commenti:

  1. Ancora una ricetta gustosissima!!! Sei grande! adoro il tzatziki!!!!!!!!!

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  2. Mi piace con lo tzatzichi dentro!!!!! bci cara.. e buon w.e.

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    1. E'davvero buona con lo tzatzichi !
      baci ...buon weekend!

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  3. foarte bun! We placut draga Nicoleta!

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  4. Mare greseala faci! Ai uitat sa vorbesti romaneste?
    Crezi ca esti mai "sus" daca scrii in italiana intr-un web Romanesc?
    Ce-ar fi daca toti cei care sunt romani, dar traiesc prin toate colturile lumii, ar scrie retete in limba tarii adoptive?
    Snobism!

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    1. Nu stiu la ce te referi....de care web romanesc vorbesti. Nici nu ar trebui sa raspund persoanelor care nu se semneaza. Tu arunci cu cuvintele aiurea, nici nu stii ce spui. Eu retetele le traduc mereu in romaneste iar daca sunt parti din post care nu le traduc ...exista si google translate. Daca te uiti mai bine..sub reteta in italiana ...scrie" continua in limba romana". Se pare ca nu vezi bine .Cateodata imi permit sa salut pe blogurile romanesti cu un "ciao" ,posibil sa te deranjeze si asta. Care este problema ,nu vad cu ce te deranjeaza...in timp ce sunt pline blogurile romanesti de saluturi in engleza sau chiar in italiana. Dupa tine eu sunt snob. Dupa mine, tu eşti o persoana laşa ...scri ca anonim ..nici nu te semnezi ,si in plus si proasta...avand in vedere ce ai scris.

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  5. adoro le piadine...ogni tanto noi ci concediamo la serata piadina....prepariamo un po' di tutto per il ripieno e poi si mangia...le piadine le facciamo noi :)

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    1. Lo, anch'io li faccio in casa...non sempre, vengono buone come quelle comprate..forse meglio.

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  6. molto sfiziose, un abbraccio SILVIA

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  7. Grozava reteta!Big like!

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  8. ottima idea complimenti davvero

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  9. Si noua ne place,le fac in casa destul de des,mai ales integrale!Inspirata umplutura,like!Bacioni

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  10. Imi place .....imi place.....imi place........tare buna trebuie sa fie.
    Pup si seara frumoasa!

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  11. Delicioasã!nu am pregãtit de mult ceva cu lipie...

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  12. ANch'io ho fatto delle piadine ieri sera non ho mai assaggiato questo tipo di salsa mi ispira molto

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  13. deco dire che per me è un po' la versione della piadina alla greca e non mi dispiace per nulla anzi una bella idea

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    1. Carmine: infatti ...una piadina alla greca
      :-) Il loro pane si chiama pita e vagamente simile con la piadina.

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Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

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