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13/08/09

Meringata al cucchiaio / Parfeu cu bezea



Questa ricetta è una delle tante ricette presentate a Cotto E mangiato , la rubrica di Studio Aperto condotta da Benedetta Parodi.
La video ricetta lo potete vedere qui .
Una ricetta veloce, fresca e golosa ...un dolce squisito!!!


Meringata al cucchiaio

Ingredienti

* 3 tuorli d'uovo
* 6-7 cucchiai di zucchero
* 600 ml. di panna fresca
* 2 cucchiai di Marsala
* 500 g. di meringhe


................................

I tuorli e lo zucchero li mescoliamo bene (preferibilmente con una frusta) fino a che diventino bianchi e spumosi ,alla fine aggiungete 2 cucchiai di Marsala . Montate la panna fresca e versatela in una ciotola , aggiungete i tuorli sbattuti e mescolate piano, da basso verso l'alto per non smontare la panna. Alla fine aggiungete le meringhe sbriciolate e mescolate. Le mie meringhe erano colorate di rosa e giallo...cosi come si vede in foto.
Secondo me vanno benissimo anche 400 gr. di meringhe .
Il composto lo mettete nel freezer per almeno 6-8 ore.
Lo potete servire con il cioccolato fuso o lamponi . Personalmente ho servito con la salsa al gusto caramello ...cosi come potete mettere qualsiasi salsa per dolci/gelati o frutta fresca preferita.





Altra ricetta simile
-parfait al cacao e biscotti



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Meringata, un dulce pe baza de bezea , se face repede si este foarte gustos. In general si un tort/prajitura cu blat de bezea ...aici in Italia...se numeste tot meringata.
Acest dulce este foarte asemanator cu parfeul ..deci il numesc parfeu cu bezea.
In loc de bezele se poate pune migdale dulci ,alune, nuci macinate, cacao....preparand un parfeu cu gustul care doriti.
Video reteta originala o gasiti aici.


Parfeu cu bezea

Ingrediente:

* 3 galbenusuri
* 6-7 linguri de zahar
* 600 ml. frisca lichida
* 2 linguri de vin Marsala sau alt vin licoros
* 500 gr. de bezele
.....................

Frecati galbenusurile cu zaharul bine,pana cand devin ca o crema spumoasa,apoi adaugati 2 linguri de vin Marsala . Bateti bine frisca , adaugati galbenusurile peste ea , amestecati incet cu o lingura de jos in sus , asa incat sa nu se taie frisca . Apoi adaugati bezelele maruntite (in bucati mai mari sau mai mici..cum va place) si amestecati. Dupa mine ,puteti pune chiar si 400 gr. de bezele. Ale mele au fost chiar colorate, erau roz si galbene. Puneti compozitia in congelator pentru 6-8 ore.
Se poate servi cu ciocolata topita , zmeura proaspata. Eu am servit cu sos de caramel ... asa cum se poate servi cu orice gust de toping (sos) sau fructa proaspata preferata.

O alta reteta de parfait/parfeu:
-pafeu cu cacao si biscuiti.

8 commenti:

  1. bella anche questa idea com'e' che in estate le idee sui gelati,semifreddi,cheese cake non finiscono mai di ronzarci in testa??ahahahahaciao bella e buon ferragosto!!!

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  2. Si Scarlett...hai ragione! ;-D
    Grazie e buon ferragosto anche a te!

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  3. Grazie Pierangela!
    Buon Ferragosto anche a te!

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  4. che bontààà Nico!!!!! fantastica!!

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  5. Vai ce bine arata !!! E simplu si cred ca tare delicios... Am s-o fac pentru fiica mea - ea adora caramelul si bezeaua! - isi permite !!!(si eu am sa ma ling doar pe botic)

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  6. Noua ne-a placut foarte mult !
    Acum in perioada asta calduroasa ,merge bine un dulce ca asta!

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