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Triangoli alle cipolle / Triunghiuri cu ceapa



Ingredienti:
per 4 persone
* 8 fette di pane carré
* 40 g .di maionese
* 40 g. di formaggio Emmental o scamorza, caciotta ,mozzarella..ecc
* 30 g. di parmigiano
* 2 pomodori
* 1 cipolla grande
* pepe
* origano
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Mettete il pomodoro tagliato a dadini e comparso di sale in un colapasta perdere l’acqua di vegetazione. Affettate al velo la cipolla .Tagliate a metà in diagonale , le fette di pane.
Mescolate la cipolla con il formaggio tagliato finemente o grattugiato(io ho messo la scamorza affumicata) , parmigiano grattugiato ,il pomodoro sgocciolato e un pizzico di pepe e origano. Spalmare i triangoli di pane con la maionese e distribuitevi sopra il composto. Mettete nel forno caldo a 200° per 10 minuti . Servite caldi.






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Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Gustosa...Mente "Cipolle non solo lacrime"




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Ingrediente.
pentru 4 persoane

* 8 felii de paine feliata pentru tartine
* 40 gr. de maioneza
* 40 gr de branza Emmental sau mozzarella, cas, cascaval, etc
* 30 gr. parmezan
* 2 rosii
* 1 ceapa mare
* piper
* oregan
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Taiati rosia cubulete , sarati si lasati sa se scurga de apa care o lasa. Taiati feliile de paine in diagonala si ungetile cu maioneza. Taiati solzi subtiri ceapa.
Amestecati intr-un castron branzeturile rase ,ceapa ,rosia scursa, piperul si ,oreganul .
Impartiti deasupra feliilor de paine acesta compozitie .Bagati in cuptorul cald ,la o temperatura de 180-200° C pentru 10 minute.
Se servesc calde..

Passatelli in brodo / Passatelli in supa


Un piatto povero tipicamente romagnolo, molto gustoso e versatile. Si possono fare in brodo o asciutti, con sugo che preferite.


Ingredienti:
per 3-4 persone

100 gr. pane grattugiato

100 gr. parmigiano o grana grattugiato 
3 uova medie
1 cucchiaio colmo di farina 
un pizzico di noce moscata grattugiata
un po' di limone grattugiato (facoltativo) 
un pizzico di sale
brodo di carne
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Fate un brodo di carne, io lo fatto con manzo e i odori (cipolla,sedano,carota), ma si può fare anche con manzo + gallina  o solo gallina, capone. Intanto che il brodo cuoce si preparano i passatelli.
Mescolate le uova con il formaggio grattugiato, la farina, un pizzico di sale (attenzione non molto che anche il pangrattato e il formaggio sono salati) , noce moscata  q.b. Alla fine aggiungete il pane grattugiato.Mettete poco alla volta e impastate, se vedete ca l' impasto è già duro,fermatevi... non mettete tutta la quantità. A volte il pangrattato assorbe tanto le uova. E poi dipende anche della grandezza delle uova. Mettete l'impasto in frigorifero circa 30 minuti. Prendete un po’ di pasta e passatelo attraverso lo schiacciapatate a fori grossi o attraverso l'attrezzo per i passatelli. Quando sono lunghi 7-8 cm. tagliateli. Ci vuole un po' di forza nelle mani...se l'impasto è troppo duro. Dunque, attenzione quando preparate l'impasto, non deve essere troppo duro.
Quando il brodo e pronto filtratelo e mettete dentro i passatelli , lessate per 5 minuti.
Servite i passatelli caldi con formaggio ( grana o parmigiano) grattugiato sopra o anche senza.













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Este un o supa tipica din zona Romagna (regiunea Emilia-Romagna) gustoasa. Se poate servi in supa sau cu sosul vostrude paste preferat.

Ingrediente:
per 3-4 portii

100 gr.  pesmet

100 gr. de branza Parmigiano Reggiano sau Grana Padano ras 
3 oua de marime mijlocie 
1 lingura faina cu varf 
un varf de sare
un varf de nucsoara rasa
putina coaja de lamaie rasa (facultativ) 
supa de carne
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Faceti o supa de carne. Fierbeti carnea de vaca sau de pui (gaina) cu o ceapa, morcov, telina ,sare . Intre timp ce fierbe supa , preparati passatelli . Amestecati la inceput cu o furculita ouale cu branza rasa, faina, nucsoara si un varf de sare (nu multa ...deoarece pesmetul si branza rasa sunt si ele sarate) .Adaugati la sfarsit pesmetul , dar putin cate putin...nu tot deodata. Amestecati acum cu mana aluatul.
Atentie: este posibil ca in final ,cu toata cantitatea de pesmet, rezulta un aluat tare, dificil de trecut prin aparat. Daca ouale sunt mai micute...aluatul nu este prea umed si punind tot pesmetul, la sfarsit vine sigur prea uscat.
Aluatul trebuie sa fie omogen, compact si mai taricel dar nu foarte mult. Cand supa este gata , filtrati-o . Luati din compozitia de passatelli o bucata ,si treceti prin presa de cartofi ;presa sa aiba gaurile putin mai mari, circa 3-4 mm....nu mai mici dimensiunile gaurilor. Se poate trece si prin masina de tocat dar tot sa aiba gaurile de marimea asta.
Cand passatteli sunt lungi de circa 7-8 cm. ii taiati cu cutitul. Cand i-ati facut pe toti, ii fierbeti in supa clocotita ,deja filtrata ,circa 5 minute, la foc potrivit. Se servesc calzi si daca preferati cu branza rasa (Grana , Parmigiano)  deasupra. Daca nu-i doriti in supa, se pot manca si cu sos . Ii fierbeti in apa clocotita cu putina sare ...fara sa mai faceti supa...ii scurgeti ca orice pasta si condimentati cu sosul preferat. 

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