Cerca ricetta o ingrediente...

Pasticcio di cavolfiore e patate /Budinca de conopida si cartofi


Ingredienti:
* un cavolfiore
* due patate grosse
* una cipolla grande
* 2 uova
* parmigiano grattugiato
* sottilette
* sale
* pepe
* noce moscata
.......................................

Ho letto qualche settimana fa nel giornale” Di più tv” questa semplice e gustosa ricetta .

Dividete a cime il cavolfiore e lessate in acqua salata insieme con le patate a cubetti grossi e la cipolla fette. Quando le verdure sono lesse si schiacciano (non troppo) con una forchetta e lasciate un po’ a raffreddarsi .Aggiungete le uova ,il formaggio grattugiato a piacere ,sale ,pepe ,noce moscata ,mescolate e mettere tutto in una pirofila da forno unta con burro. Sopra disponete le sottilette. Tenete in forno riscaldato , a fuoco medio, per circa 15 minuti.



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Ingrediente:
* 1 conopida
* 2 cartofi mai mari
* 1 ceapa mare
* 2 oua
* parmigiano/parmezan , cat doriti dupa gust
* branza feliata pentru sandvis
* sare
* piper
* nucsoara
..........................................
Impartiti in bucatele conopida si o fierbeti impreuna cu cartofii taiati in cuburi mai mari si ceapa felii. Cand s-au fiert …nu trebuie sa fie foarte fierte(flescaite) …se strivesc cu furculita nu prea marunt, se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca cu ouale, parmezanul, sare, piper, nucsoara. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt iar deasupra puneti branza feliata. Bagati in cuptorul incalzit ,foc potrivit, pentru 15 minute.

Parmigiana di zucchine e tonno / Parmigiana de dovlecei cu ton





















Ingredienti:
per 4 persone

* 900 g di zucchine
* 300 ml. di passata di pomodoro
* 150-200 g. di mozzarella o altro tipo di formaggio che si scioglie alla cottura .
* 200 g. di tonno sotto olio
* uno spicchio d’aglio
* 2 cucchiai d’olio di oliva
* prezzemolo
* origano
* sale
..............................................
Laviamo le zucchine e li tagliamo in lunghezza, fette grosse circa ½ -1 cm. Grilliamo le zucchine su tutte due parti, in una padella antiaderente o grill. In un tegamino facciamo il sugo; mettiamo lo spicchio d’aglio tritato finemente e olio di oliva extravergine a soffriggerlo ,aggiungiamo il tonno (sgocciolato) , la passata di pomodoro e origano ,lasciamo cuocere per circa 10-15 minuti.Quando il sugo e pronto, aggiungiamo il prezzemolo tritato e sale.
Mettiamo in una forma da forno (io ho utilizzato quella di plum-cake ,misura 20cm./ 8cm.) poco sugo e dopo un strato di zucchine grilliate ,sopra sugo + mozzarella e cosi via , finche finiamo le zucchine e ultimo strato, lo facciamo con il sugo e mozzarella.
Inforniamo nel forno gia riscaldato ad una temperatura media . Quando e pronta togliamo dal forno , lasciamo raffreddarsi dopo che servite.

Si può fare con le melanzane al posto di zucchine e il sugo senza tonno ,solo pomodoro.








>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ingrediente:
4 persoane

* 900 gr dovlecei
* 300 ml. sos de rosii (passata)
* 150 - 200 gr. mozzarella (sau alta branza care se topeste, cascaval, cas)
* 200 gr. ton din conserva in ulei
* 2 linguri ulei
* 1 catel de usturoi
* patrunjel
* oregan
* sare
................................
Dovleceii se spala bine si asa cu coaje, se taie in lungime , felii subtiri circa 1/2-1 cm.maxim. Se coc pe o tigaie de teflon sau pe gratar, pe ambele parti. Intre timp punem un catel de usturoi tocat marunt in 2 linguri de ulei, calim putin, adaugam tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) si apoi sosul de rosii, oregan. Lasam pe foc sa fiarba pana scade, la foc potrivit, circa 10-15 minute. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat, sare si stingem focul. Punem din sosul cu ton intr-o forma de chec, asezam deasupra cateva felii de dovlecei ,deasupra punem iar putin sos de ton + mozzarella taiata cubulete. Continuam cu dovleceii+ sosul cu ton +mozzarella, pana cand terminam cu ingredientele, asa incat ultimul strat sa fie acoperit cu sos si mozzarella. Marimea formei de chec care am folosit 20 cm. lungime / 8 cm. latime. Puteti pune si intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, dupa cum doriti. Punem in cuptorul incins ½ ora, la foc potrivit. Dupa ce scoatem parmigiana, lasam sa se raceasca putin, apoi taiem bucati si servim.

Nota:Puteti face aceasi reteta si cu vinete iar sosul daca doriti, il faceti fara ton ,doar cu passata de rosii.

Foto curiose / Fotografii curioase

Ho trovato in rete delle foto curiose e simpatiche , ho pensato di farle vedere anche a voi.
Nel tempo aggiungerò anche delle altre…
..................................
Am gasit in net cateva poze curioase-simpatice ,si m-am gandit sa vi le arat. Cu timpul voi adauga si altele…
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Gatto, che apre una lattina da birra e dopo lo beve. Muni ,il gatto di Paola ; legi articolo qui .
......................................
Muni ,pisica care deschide cutia cu bere si apoi bea.
.....................................



Toilet Restaurant in Taiwan





Bar in Polonia


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>















non so perchè... ma oggi non mi sento molto in forma...

<><><><><><>
<> </>
</></></></></></>
<>toilet per musicisti 
</></></></></></>
toilet per calciatori...


Seguo