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Grandine gigante / grindine giganta

Guardate che grandine gigante a fatto lunedì ,sul litorale tra Ravenna e Cesenatico . Per un paio di minuti si e scatenato fine mondo…una pioggia torrenziale con grandine de 4-5 cm. diametro. Ho avuto piccoli danni, si e rotta solo la zanzariera. Invece i miei vicini con le macchine parcheggiate fuori, hanno avuto i danni materiali abbastanza grossi ,le macchine rovinate.
Cosi era il mio giardino... pieno di ghiaccio.
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Luni, asa arata curtea mea...plina de gheata ...adica de grindine. Aici pe litoral intre Ravenna si Cesenatico ,a venit o ploaie torentiala cu grindine asa de mare, 4-5 cm. diametru. Am avut doar mici pagube, mi s-a rupt doar plasa anti-tantari...o nimica toata. In schimb, vecinii mei care aveau masina parcata afara, au avut masinile distruse ,pline de semne.






Melanzane al tonno e mozzarella / Vinete cu ton si mozzarella

melanzane tonno e mozzarella 








Una ricetta presa da TV Dipiù Cucina...con piccole modifiche.
Ingrediente:
per 4 persone
* 2 melanzane
* 100 g -150 g di tonno sott'olio
* 100 g di mozzarella
* capperi
* farina
* olio extravergine di oliva
* sale
* origano
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Affettate le melanzane (circa 1 cm. spesore),passatele nella farina, friggetele in una padella con l'olio, asciugatele sulla carta da cucina e tenetele da parte. Le melanzane si possono fare anche sulla padella antiaderente o grill. Affettate la mozzarella. Disponete sul piatto da portata uno strato di melanzane, adagiate il tonno, la mozzarella ,i capperi,salate e terminate con le melanzane rimaste. Sopra mettete il resto di mozzarella ,tonno,capperi e spolverate con origano.
Cuocere nel forno per circa 10-15 minuti. Servite le melanzane tiepide o freddi.











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Reteta luata dintr-o revista italiana.

Ingrediente:
pentru 4 persoane

* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella
* capere
* origano
* ulei de masline sau alt ulei pt. prajit
* sare
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Vinetele se taie felii circa 1 cm. ,se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline (arachide,floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. .Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Intr-o tava, puneti un strat de vinete ,deasupra ton maruntit (scurs de ulei) , felii subtiri de mozzarella, oregan , capere tocate , sare iar apoi un alt strat de vinete+ton+mozzarella+oregan+capere+sare. Daca preparati cu vinete la gratar ,cand puneti tonul adaugati si putin ulei in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie ,sunt suficient de grase. Dati la cuptor circa 10 -15 minute …pana cand s-a topit bine mozzarella. Se servesc caldute sau reci

Biscotti Pavesini con crema alla nocciole / Biscuiti Pavesini cu crema de alune














Un dolce veloce e goloso, ricetta ce l’ho da un amica.

Ingredienti:
* biscotti Pavesini
* crema alla nocciole ...io Nutella
* caffè solubile
* latte
* cocco grattugiato
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Spalmate la crema di nocciole sul biscotto ,chiudete con un altro ,premette bene. Mettete più crema alle estremità ,cosi stano meglio attaccati. Li passiamo nel caffè solubile sciolto nel latte  un paio di volte ,non di più…perchè dopo si ammorbidiscono troppo. Passiamo biscotti nel cocco grattugiato. Lasciamo un oretta che si ammorbidiscono leggermente, poi servite.
Adesso che fa caldo si possono conservare anche nel frigo ,coperti con la pellicola.







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Un dulce rapid si bun, reteta mi-a dat-o o prietena. Avem nevoie de biscuiti Pavesini, sunt bisciuiti asemanatori cu piscoturile, ceva mai subtiri ,uscati si spongiosi. Se pot inlocui cu alte marci de biscuiti ,important ca vor presenta aceste caracteristici.

Ingredienti:
* biscuiti Pavesini
* crema de alune Finetti ,Nutella
* cafea solubila
* lapte
* nuca de cocos rasa
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Se pune crema de alune pe biscuit iar deasupra se lipeste un alt biscuit. Crema se pune ceva mai mult la capete, asa se vor lipi bine. Dupa aceea se dau prin cafea solubila, preparata cu lapte , fara zahar. In cafea se pot inmuia de doua ori ,pe fiecare parte, nu mai mult. La sfarsit nu vor rezulta mult insiropati,doar putin moi. Dupa aceea se dau prin nuca de cocos rasa. Se lasa maxim1 ora ,asa devin putin moi iar apoi se pot manca.
In aceasta perioada fiind mai cald ,ii puteti conserva in frigider ,acoperiti cu o folie.

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