Cerca ricetta o ingrediente...

Gnocchi alla romana / Gnocchi romani






Ingredienti:
per 5-6 porzioni

* 1 litro di latte
* 250 g. di semolino
* 100 g. di burro
* 1 tuorlo d’uovo
* 50-60 g. parmigiano reggiano
* 15 g .di gruviera, emmenthal, o un altro tipo di formaggio che si fonde
* sale
* una grattata di noce moscata
........................................................
La ricetta l'ho trovata sul giallozafferano.it

Mettere a bollire il latte con un pizzico di sale e noce moscata e 50g. burro, quando bolle aggiungere il semolino e lasciare cuocere a fuoco medio ,mescolando sempre. Togliere dal fuoco e aggiungere 2 cucchiai di parmigiano e il rosso d’uovo mescolare bene , stendere e spianare su una superficie leggermente bagnata ,ottenendo uno strato di circa 1 cm.
Lasciare raffreddare poi tagliare con una forma circolare.
Ungere una pirofila e sistemare ritagli, poi leggermente sovrapposti i dischetti, cospargere di burro fuso(50 g.) , parmigiano e gruviera grattugiate , gratinare in forno per circa 20 minuti, finchè si formerà una bella crosticina dorata.











Frittata con asparagi / Omleta cu sparanghel



Ingredienti:
* uova
* asparagi lessi
* formaggio tipo scamorza, provolone
* olio extravergine oliva
* sale
* pepe
.......................................................
Prepariamo una frittata; le uova, sale e pepe sbattute bene ,li mettiamo in padella ben calda ,con poco d’olio. Per qualche minuto mettiamo sopra un coperchio e quando la frittata e quasi pronta sopra ,mettiamo il formaggio a cubetti e l’asparago lesso. Spegniamo il fuoco , ripieghiamo la frittata , lasciamo qualche minuto ,cosi il formaggio si scioglie . Serviamo subito, ancora calda.







altre ricette: asparagi al forno con prosciutto


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>




OMLETA CU SPARANGHEL
Ingrediente
* oua
* sparanghel fiert
* cascaval(provolone,scamorza sau alta branza care se topeste)
* ulei
* sare
* piper
.......................................................
Se bat bine ouale cu putina sare si piper,apoi se pune in tigaia bine incalzita cu putin ulei ,la foc mediu.Dupa cateva minute se acopera putin si cu capac, asa incat oul se incheaga(nu mult)si la suprafata. Imediat se pune deasupra cascavalul si sparanghelul fiert taiate bucatele.Se stinge focul dupa 1 minut,se inchide omleta, se lasa 1-2 minute,asa incat cascavalul se topeste. Se serveste imediat, calda.

alte retete: sparanghel la cuptor cu sunca

Pizza con acciughe e peperoni / Pizza cu ansoa si ardei gras


Ingredienti:

* 500 ml. di acqua tiepida
* 20 g. di lievito fresco
* 3 cucchiai di olio d’oliva extravergine
* farina quanto basta per avere un impasto non troppo duro..circa 900-1000 gr
* un cucchiaino di sale
* una punta di cucchiaino di zucchero
* passata di pomodoro
* peperoni
* acciughe sott'olio
* 250 g. di mozzarella
* origano
...................................................................

Sbriciolare il lievito di birra in una ciotola , versare l'acqua e l'olio, lo zucchero e far sciogliere bene il lievito . Aggiungere metà della farina e iniziare ad impastare. Dopo aver amalgamato tutto e ottenuto un composto semiliquido, aggiungete il sale il resto della farina.Continuate a impastare energicamente riavvolgendola sempre su se stessa. Aggiustate con piccole quantità di farina durante la lavorazione per ottenere un impasto liscio e morbido. Se l’impasto comincia a staccarsi abbastanza bene dalle mani non aggiungete più la farina. Coprirla bene e farla lievitare per almeno 2 ore in un luogo ben riparato.
Ungere un po' con l'olio una teglia antiaderente circolare , del diametro di circa 30 cm. e stendervi l’impasto. Mettete la passata di pomodoro ,le acciughe a pezzetti, peperoni tagliati a falde , mozzarella tagliata a cubetti e origano. Cuocere in forno preriscaldato per circa 15 minuti. Vengono  3-4 pizza ..dipende quanto grande sono le teglie e quanto alta lo volete fare.






>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Image and video hosting by TinyPic


Ingrediente:

Pentru aluat:
* 500 ml. apa calduta
* 20gr. drojdie de bere proaspata
* 3 linguri ulei de  masline
* faina cat cuprinde...sa nu fie o coca prea tare..circa 900-1000 gr.
* o lingurita de sare
* un varf lingurita de zahar
umplutura:
* sos de rosii
* ardei gras proaspat
* fileturi hamsii sau ansoa in ulei
* 250 gr. mozzarella
* oregan uscat

........................................................
Se faramiteaza drojdia de bere intr-un castron ,se varsa deasupra apa calduta ,uleiul si zaharul ,topiti bine drojdia ,dizolvand si zaharul. Adaugati cam jumatate de faina si incepeti sa incorporati faina …la inceput cu furculita ,apoi cu mana. Cand a devenit o compozitie semi lichida ,adaugati sarea (din ochi in functie de aluatul avut) si restul de faina. Faina o puneti treptat ,nu toata deodata.... aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici prea moale. Depinde de cat absoarbe faina, sunt feluri de faina care absorb mai mult si altele absorb mai putin, de aceea variaza cantitatea. Oricum, cum vedeti ca se dezlipeste aluatul destul de bine dupa mana ( dar mana ramane murdara usor de aluat), nu mai puneti faina. Framantati putin rasucind aluatul pe el . Acoperiti bine aluatul cu un servet destul de gros si deasupra chiar cu o fata de masa si lasati sa creasca aluatul minim 2 ore. Puteti pune castronul asa acoperit chiar intr-o punga de plastic sau in cuptor (stins) …asa aluatul "transpira" si creste mai bine. In cuptor este bine deoarece este un loc inchis...etans.
Cu cat sta sa creasca mai mult cu atat este mai bine.
Cand a crescut, se pune o parte din aluat in forma de pizza, iar dupa ce se intinde bine , se pune sosul de rosii, mozzarella cubulete ,felii..cum vreti , ardeiul taiat, cateva fileturi de ansoa si oregan. La pizza cu ardei gras, in alte ocazii ,in loc de hamsii pun ceapa, vinete pe gratar sau anghinare in ulei.
Se pune, in cuptorul bine incins...si in circa 15 minute este gata ...in cuptorul pe gaz.
Cu acest aluat de pot face 3-4 pizza ,depinde cat de mari sunt tavile...si cat de gros vreti sa fie blatul de pizza.

Seguo