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Torta ai piselli / Tarta cu mazare




















Ingrediente:
* 300 g. pasta sfoglia
* 250 g. di piselli in scatola o surgelati
* una cipolla piccola
* 70 g. di pancetta affumicata o wurstel
* 4 cucchiai di parmigiano ( o caciocavallo)
* 250 ml. di latte
* 2 uova
* 1 cucchiaio di farina
* 20 g. di burro
* brodo vegetale
* sale, pepe
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Affettate la cipolla e fatela appassire con 20 g. di burro ,aggiungete la pancetta tagliata a listarelle sottili ( o cubetti il wurstel) e i piselli., cuocere per 10-15 minuti ,aggiungendo il brodo necessario .Regolate di sale , quindi cospargete con la farina e bagnate con il latte bollente .Mescolando, portate il composto a ebollizione ,spegnete il fuoco e incorporate le uova, una per volta, il parmigiano e pepe, amalgamando bene.
Stendete la pasta sfoglia scongelata in uno disco, con cui rivestirete uno stampo tondo imburrato(o rivestito con della carta da forno)
Versate il composto sulla pasta, livellatelo e cuocere in forno caldo a 190 gradi per 40 minuti.
Servite tiepida o anche fredda .






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Ingrediente:
* 300 gr. aluat foietaj
* 250 gr. mazare din conserva sau congelata
* 1 ceapa mica
* 70 gr. costita sau crenvusti afumat
* 4 linguri parmezan ras ( cascaval)
* 250 ml. lapte
* 2 oua
* 1 lingura faina
* 20 gr. unt
* supa de legume
* sare , piper
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Tocati marunt ceapa si o inabusiti in unt, adaugati costita taiata fasii subtiri (sau crenvusti cubulete) pana cand se rumenesc putin , adaugati si mazarea . Turnati putina supa de zarzavat si fierbeti la foc potrivit totul, circa 10 -15 minute. Cand a scazut dar nu prea mult , adaugati putina sare , lingura de faina amestecand rapid cu lingura de lemn si imediat turnati laptele fierbinte deasupra .Amestecati bine pana cand devine o compozitie omogena, lasati la foc mai mic sa fiarba . Cum s-a ingrosat compozitia , dati deoparte si incorporati ouale , pe rand iar la sfarsit parmezanul ras si piper .
Intro tava rotonda de diametrul 24 cm. tapetata de hartie pentru cuptor (sau unsa cu unt) , intindeti foaia de foietaj ,asa incat sa aiba si margine de jur imprejur. Turnati compozitia o nivelati cu o lingura si o bagati in cuptorul incalzit, la o temperatura de 190° C , circa 45 minute sau pana cand vedeti ca s-a rumenit. Se serveste calduta sau chiar rece.

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