Cerca ricetta o ingrediente...

Patate saporite con funghi / Cartofi gustosi cu ciuperci



















Ingredienti:
per 4 persone
* 4 patate grandi
* 250 g. di funghi champignon
* 130 g. di pancetta affumicata
* ½ bicchiere vino bianco
* 2 cucchiai olio d’oliva
* prezzemolo
* sale , pepe
.................................................
Pulite le patate e i funghi ,tagliateli in fette abbastanza spesse. Nella padella mettete olio e la pancetta tagliata striscioline ,abbrustolire un po’ . Aggiungete le patate e i funghi , sale e vino , alzate la fiamma e mescolare , lasciare che si evapori il vino. Subito coprite con un coperchio , cuocere a fuoco medio , per circa 20 -25 minuti. Se il sugo di cottura (lasciato dei funghi) scade , aggiungete dell'acqua , fino quando necessario e le patate sono pronte. Quando le patate sono cotte aggiungete prezzemolo tritato , pepe e agiustate di sale, mescolate e servire le patate calde.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Ingrediente:
pentru 4 portii

* 4 cartofi mari
* 250 gr.ciuperci albe
* 130 gr. costita afumata
* 1/2 pahar vin alb
* 2 linguri ulei masline
* patrunjel
* sare si piper
..................................
Se curata cartofii si ciupercile, se taie in felii destul de groase. In tigaie punem costita fasii (sau cubulete) cu uleiul sa se rumenesca nitel . Adaugam cartofii si ciupercile, saram si adugam vinul ,lasam sa se evaporeze, la foc mai mare. Dupa aceea, acoperim cu un capac si coacem la foc mediu , pentru circa 20-25 minute. Daca scade apa lasata de la ciuperci, adaugam noi putina , pana cand cartofii sunt gata. La sfarsit adaugam patrunjel tocat si piper , serviti cartofi calzi.

1 commento:

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo