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Pane ripieno con crema al tonno e verdure / Paine umpluta cu crema de ton si legume




Ingredienti:

* un filoncino di pane (tipo baguette o simile )
* 200 g. di tonno sott’olio
* 50 g. di burro
* 30 -40 g. di olive snocciolate
* 4 grossi ravanelli
* ½ peperone
* un piccolo mazzetto di rucola
* sale e pepe
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Come pane ho utilizzato un filoncino di pane al olio lungo 20-22 cm. e più spesso di una baguette. Tagliate alle estremità il pane e togliete la mollica con una forchetta .
Filoncino non deve essere troppo lungo perche si fa fatica per eliminare la mollica e poi riempirlo. Preparate il ripieno ,mescolando il tonno (sgocciolato),con il burro ammorbidito ,una parte di mollica circa 1/3(facoltativo) le olive tagliate, il peperone a cubetti, ravanelli a pezzetti, la rucola spezzettata , sale e pepe.
Riempite bene il pane con il composto e mettete nel frigo per qualche ora. Se avanza del ripieno fate delle tartine. Tagliate a fette e servite .

La quantità degli ingredienti può variare a vostro piacimento ,cosi come gli ingredienti. Potete farcire anche con formaggio cremoso, salame , mortadella, prosciutto cotto ,sardine ,sgombro ,salmone, uova sode, e verdure a piacere , facendo tante combinazioni. Potete utilizzare anche le verdure sotto aceto .
Per legare gli ingredienti tra loro si può mettere anche la maionese o panna , al posto del burro.




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Con questa ricetta partecipo alla raccolta "nel cestino del pic-nic" di Fragole e cioccolato




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Ingrediente:
* o mica franzela (tip bagheta sau ceva asemnator)
* 200 gr. ton in conserva
* 50 gr. unt
* 30-40 gr. masline fara samburi
* 4 ridichi mai mari
* ½ ardei gras
* o mica legatura de rucola
* sare , piper
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Am folosit o mica franzela lunga de circa 20-22 cm si ceva mai groasa decat o bagheta .Taiati la capete si scoateti incet cu o furculita miezul . Bucata de paine nu trebuie sa fie prea lunga ,deoarece se scoate greu miezul si atunci cand o umplem nu reusim bine.
Amestecam tonul scurs de ulei cu untul mai moale , o parte din miez circa 1/3 (facultativ), maslinele taiate rondele, ridichile bucatele, ardeiul cubulete si rucola rupta ,sare si piper. Umplem painea bine asa incat sa nu ramana goluri. Daca ramane din compozitie, facem cu ea niste tarine. O dam la rece in frigider cateva ore ,apoi taiem felli si servim.

Cantitatea de ingrediente o alegeti dupa cum va place ,asa si ingredientele folosite. Se poate umple si cu crema de branza, mezeluri ,oua fierte alte feluri de peste(macrou, sardine, somon) ,combinate cu legume pe plac, atat crude cat si murate in otet. In loc de unt ca sa lege ingredientele ,se poate folosi si maioneza sau smantana.

Reteta de "paine umpluta" am gasit-o in cartea de bucate Jurcovan(1975) dar am modificat-o.

Un' anatra per amica...♥ O rata ca amica...♥

La mia cagnolina Lilla è diventata amica di questa carinissima papera bianca. Circa tre anni fa ci siamo trovati con lei , nuotava sul canale che si versa in mare, davanti alla nostra palazzina. Il mio vicino ha incominciato darli da mangiare e da allora è rimasta con noi. In giornata si fa il suo giro volando via ...non sempre, ma ritorna per mangiare e dormire. L'anno scorso era sparita per quasi un mese , poi è ritornata. Visto che il mio giardinetto si affaccia davanti al giardino condominiale dove lei si ferma , Lilla ormai ,lo conosce bene . Quando si incontrano, tutte due muovono la coda...si vede nel filmato. Lo stesso atteggiamento ce l'ha con me ,quando mi vede e li do da mangiare. La sera , spesso dorme davanti al mio giardino sulla sponda del canale ,visto che si trova a solo 3 metri distanza.








al'ombra sotto il ponte davanti al palazzo

L'altra sera, passavano delle persone davanti al palazzo... sul ponte , lei era ferma immobile sulla rete , ci hanno chiesto se era vera o finta.

Non è sola che vive nel canale ...ci sono anche due nutrie. L'altro giorno sono riuscita a fotografare solo una , quando era fuori dall' acqua per mangiare. Carina, no!!


** Oggi 25 luglio '09 ho scoperto che la coppia di nutrie hanno due cuccioli, abbastanza grandicelli.





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Catelusa mea Lilla a devenit practic amica cu aceasta draguta rata alba. Circa 3 ani in urma ,am gasit-o pe canalul care trece prin fata blocului, canal care se varsa in mare. Vecinul meu i-a dat sa manance si de atunci nu a mai plecat. Doar anul trecut disparuse cam 1 luna de zile, apoi s-a intors. Curtea mea fiind exact limitrofa cu o parte din curtea blocului unde rata vine ,se intalnesc mereu . Amandoua dau din coada cand se intalnesc...se vede si in filmat.. Acelasi comportament are si cu mine rata, cand ii dau sa manance. Seara deobicei doarme pe marginea canalului . Zilele trecute cativa turisti in plimbare , m-au intrebat daca era vie sau impaiata ,statea imobila pe plasa care ingradeste curtea...asa cum se vede in poza. Nu este singura care locuieste pe acest canal , avem si doua nutrii .Zilele trecute am reusit sa fotografiez una ,cand a iesit din apa sa manance. Draguta , nu!

**Astazi 25 iulie '09, am vazut ca perechea de nutrie au doi pui..destul de marisori.

Parfait al cacao e biscotti / Parfeu cu cacao si biscuiti



Cambiando la ricetta di gelato al cacao,ho preparato questo parfait con i biscotti . Risulta cremoso anche senza usare la gelatiera.
Provare per credere!

Ingredienti:
* 400 ml. panna da montare zuccherata (Hoplà)
* 4-5 cucchiai di zucchero
* 2 uova intere
* 2 tuorli
* 6 cucchiai di acqua naturale
* 4 cucchiai di cacao
* 1 cucchiaio di Nutella
* biscotti

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Mettete lo zucchero, acqua e cacao in un tegamino, a fuoco basso , finchè si scioglie lo zucchero . Togliete da fuoco , lasciate raffreddare ,quando diventa tiepido aggiungete la Nutella, mescolate bene. Sbattere le uova e i tuorli e aggiungeteli al composto di cacao , mescolate e alla fine mettete la panna montata. Sbriciolate in pezzetti abbastanza grossi i biscotti , metteteli sul fondo di uno stampo di plum cake (foderato con la carta da forno, pellicola o alluminio ) .La quantità di biscotti può variare a vostro piacimento. Sopra rovesciate il composto liquido , mettere nel freezer. Quando e pronto lasciate fuori circa 10-15 minuti prima di servire . Togliete dalla forma ,tagliate a fette e se volete servite con la vostra salsa (toping per dolci e gelati) preferita o cioccolato sciolto. Io ho servito con la Nutella ammorbidita a microonde e una nocciolina.

Ricette veloci di salse per gelato ⇒ qui.










Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Buoni e veloci-Stefania



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Modificand reteta de inghetata cu cacao, am facut acest parfait cu biscuiti.


Ingrediente:

* 400 ml. frisca lichida de batut indulcita( tipo Hoplà)
* 4-5 linguri de zahar
* 2 oua
* 2 galbenusuri
* 6 linguri apa plata
* 4 linguri cacao
* 1 lingura de Nutella
* biscuiti
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Zaharul , apa si cacaoa ,se topesc la foc incet intr-o craticioara, dupa care se lasa la racit. Cand este calduta, puneti o lingura de Nutella ,lasati sa se raceasca bine. Separat se bat bine ouale + galbenusurile , apoi le adaugam peste compozitia de cacao si Nutella, amestecam, la sfarsit punem frisca batuta .Intr-o forma de chec captusita cu o folie, punem biscuitii faramitati mai mare. Cantitatea o alegeti voi ,de cati biscuiti vreti sa puneti. Deasupra lor turnam compozitia lichida de inghetata si bagam la congelator. Inainte de a servi ,scoatem din congelator parfaitul inainte cam cu 10-15 minute. Scoatem din forma ,taiem felii si servim.
Putem servi si cu ciocolata topita ,nutella, frisca sau alte salse (toping) care va place.
Daca doriti adaugati cacao sau Nutella mai multa. Daca adaugati Nutella, puneti mai putin zahar ...deoarece iese prea dulce sau puneti frisca neindulcita.


Cateva retete de salse pentru inghetata gasiti aici.

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