Cerca ricetta o ingrediente...

Foto curiose / Fotografii curioase

Ho trovato in rete delle foto curiose e simpatiche , ho pensato di farle vedere anche a voi.
Nel tempo aggiungerò anche delle altre…
..................................
Am gasit in net cateva poze curioase-simpatice ,si m-am gandit sa vi le arat. Cu timpul voi adauga si altele…
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Gatto, che apre una lattina da birra e dopo lo beve. Muni ,il gatto di Paola ; legi articolo qui .
......................................
Muni ,pisica care deschide cutia cu bere si apoi bea.
.....................................



Toilet Restaurant in Taiwan





Bar in Polonia


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>















non so perchè... ma oggi non mi sento molto in forma...

<><><><><><>
<> </>
</></></></></></>
<>toilet per musicisti 
</></></></></></>
toilet per calciatori...


Un sms per salvare un animale


Tempo di vacanze e purtroppo come tutti gli anni è tempo di abbandoni, per noi che amiamo gli animali ci sembra impossibile che vengano abbandonati. Paola dei gatti ha lasciato un messaggio: se vedi un cane abbandonato invia un SMS al 334.105.10.30 è un'iniziativa di AUTOGRIL e di POLIZIA STRADALE il sito è http://www.prontofido.net/ Tu che leggi, diffondi il messaggio. Grazie !

Pomodori al graten / Rosii gratinate



































Ingredienti:
* 8 pomodori maturi di media grandezza
* prezzemolo
* 2 spicchi d'aglio
* 20 g . di parmigiano o grana grattugiato
* circa 18 cucchiai pangrattato
* olio extra vergine d'oliva
* sale

.....................................................................................
Tagliare un quarto, orizzontalmente, i pomodori ben lavati, privarli dei semi e salarli leggermente. Tritare finemente l'aglio e il prezzemolo e mescolate col pangrattato, parmigiano, sale. Riempire i pomodori ,irrorare con un filo d’ olio d’oliva e infornare a forno riscaldato ,a 220°, cuocere per circa 20-30 minuti, finche i pomodori non saranno ben gratinati e dorati.

* altra variante pomodori gratinati con acciughe,capperi e olive

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ingrediente:

* 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
* o legatura mica patrunjel
* 2 catei de usturoi
* 20 gr. parmigiano / parmezan ras
* circa 18 linguri pesmet
* ulei de masline extravergin
* sare
.............................................................................................
Spalam rosiile , le taiem cam un sfert (unde este codita),l e golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul,il amestecam cu pesmetul,branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat ,le punem intr-o tava ,le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220°,timp 20-30 minute ,pana cand devin aurii deasupra.

* a alta varianta rosii gratinate cu ansoa,capere si masline

Café glacé
































Ingredienti:
* 80 g. di zucchero
* 1 uovo
* ½ litro latte
* ½ bicchiere caffé espresso molto forte
* panna montata
.....................................
.
.....................................
Frullate l’uovo con lo zucchero, finche diventa una crema. La quantità di zucchero può essere ridotta o aumentata , se vi piace più o meno dolce. Mettete il latte a bollire e aggiungetelo alla crema di uovo e zucchero , sbattendo sul fuoco la composizione ancora per 2-3 minuti; togliete dal fuoco e lasciate a raffreddarsi . Preparate mezzo bicchiere di caffé espresso e rovesciatelo cosi caldo, sopra il latte raffreddato. Mescolate bene e mettete nel frigorifero . Si serve molto freddo con della panna montata e spolverizzate con poco caffé macinato.
............................................

............................................







Ricetta presa da un libro di cucina rumeno.



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Reteta dintr-o carte de bucate romaneasca "Preparate reci pentru zile calde".

Ingrediente:
* 80 g. zahar
* 1 ou
* ½ litru lapte
* ½ pahar cafea mai concentrata preparata la filtru
* frisca
..............................
Se bate bine zaharul cu oul , pana devine o crema . Cantitatea de zahar in reteta era de 80 gr. dar mie mi s-a parut cam mult si am pus mai putin. Puneti la clocotit laptele si-l turnati deasupra la crema de zahar si ou , batand in continuare pe foc 2-3 minute. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ,faceti ½ pahar de cafea concentrata preparata cu masina de cafea espresso sau filtru.
Nota:
Daca nu aveti masina de cafea espresso sau filtru , puteti opari cu ½ pahar apa clocotita 50-60 gr. cafea macinata (de preferat proaspat macinata), apoi o filtrati.
Turnati cafeaua putin cate putin , asa fierbinte, deasupra laptelui racit. Se pune la rece, se serveste foarte rece cu frisca. Eu am presarat deasupra si putina cafea macinata.

Grandine gigante / grindine giganta

Guardate che grandine gigante a fatto lunedì ,sul litorale tra Ravenna e Cesenatico . Per un paio di minuti si e scatenato fine mondo…una pioggia torrenziale con grandine de 4-5 cm. diametro. Ho avuto piccoli danni, si e rotta solo la zanzariera. Invece i miei vicini con le macchine parcheggiate fuori, hanno avuto i danni materiali abbastanza grossi ,le macchine rovinate.
Cosi era il mio giardino... pieno di ghiaccio.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Luni, asa arata curtea mea...plina de gheata ...adica de grindine. Aici pe litoral intre Ravenna si Cesenatico ,a venit o ploaie torentiala cu grindine asa de mare, 4-5 cm. diametru. Am avut doar mici pagube, mi s-a rupt doar plasa anti-tantari...o nimica toata. In schimb, vecinii mei care aveau masina parcata afara, au avut masinile distruse ,pline de semne.






Melanzane al tonno e mozzarella / Vinete cu ton si mozzarella

melanzane tonno e mozzarella 








Una ricetta presa da TV Dipiù Cucina...con piccole modifiche.
Ingrediente:
per 4 persone
* 2 melanzane
* 100 g -150 g di tonno sott'olio
* 100 g di mozzarella
* capperi
* farina
* olio extravergine di oliva
* sale
* origano
...........................

Affettate le melanzane (circa 1 cm. spesore),passatele nella farina, friggetele in una padella con l'olio, asciugatele sulla carta da cucina e tenetele da parte. Le melanzane si possono fare anche sulla padella antiaderente o grill. Affettate la mozzarella. Disponete sul piatto da portata uno strato di melanzane, adagiate il tonno, la mozzarella ,i capperi,salate e terminate con le melanzane rimaste. Sopra mettete il resto di mozzarella ,tonno,capperi e spolverate con origano.
Cuocere nel forno per circa 10-15 minuti. Servite le melanzane tiepide o freddi.











>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Reteta luata dintr-o revista italiana.

Ingrediente:
pentru 4 persoane

* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella
* capere
* origano
* ulei de masline sau alt ulei pt. prajit
* sare
......................................
Vinetele se taie felii circa 1 cm. ,se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti , in ulei de masline (arachide,floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. .Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Intr-o tava, puneti un strat de vinete ,deasupra ton maruntit (scurs de ulei) , felii subtiri de mozzarella, oregan , capere tocate , sare iar apoi un alt strat de vinete+ton+mozzarella+oregan+capere+sare. Daca preparati cu vinete la gratar ,cand puneti tonul adaugati si putin ulei in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie ,sunt suficient de grase. Dati la cuptor circa 10 -15 minute …pana cand s-a topit bine mozzarella. Se servesc caldute sau reci

Biscotti Pavesini con crema alla nocciole / Biscuiti Pavesini cu crema de alune














Un dolce veloce e goloso, ricetta ce l’ho da un amica.

Ingredienti:
* biscotti Pavesini
* crema alla nocciole ...io Nutella
* caffè solubile
* latte
* cocco grattugiato
......................................................................
Spalmate la crema di nocciole sul biscotto ,chiudete con un altro ,premette bene. Mettete più crema alle estremità ,cosi stano meglio attaccati. Li passiamo nel caffè solubile sciolto nel latte  un paio di volte ,non di più…perchè dopo si ammorbidiscono troppo. Passiamo biscotti nel cocco grattugiato. Lasciamo un oretta che si ammorbidiscono leggermente, poi servite.
Adesso che fa caldo si possono conservare anche nel frigo ,coperti con la pellicola.







>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Un dulce rapid si bun, reteta mi-a dat-o o prietena. Avem nevoie de biscuiti Pavesini, sunt bisciuiti asemanatori cu piscoturile, ceva mai subtiri ,uscati si spongiosi. Se pot inlocui cu alte marci de biscuiti ,important ca vor presenta aceste caracteristici.

Ingredienti:
* biscuiti Pavesini
* crema de alune Finetti ,Nutella
* cafea solubila
* lapte
* nuca de cocos rasa
............................................
Se pune crema de alune pe biscuit iar deasupra se lipeste un alt biscuit. Crema se pune ceva mai mult la capete, asa se vor lipi bine. Dupa aceea se dau prin cafea solubila, preparata cu lapte , fara zahar. In cafea se pot inmuia de doua ori ,pe fiecare parte, nu mai mult. La sfarsit nu vor rezulta mult insiropati,doar putin moi. Dupa aceea se dau prin nuca de cocos rasa. Se lasa maxim1 ora ,asa devin putin moi iar apoi se pot manca.
In aceasta perioada fiind mai cald ,ii puteti conserva in frigider ,acoperiti cu o folie.

Seguo