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Pane ripieno con crema al tonno e verdure / Paine umpluta cu crema de ton si legume




Ingredienti:

* un filoncino di pane (tipo baguette o simile )
* 200 g. di tonno sott’olio
* 50 g. di burro
* 30 -40 g. di olive snocciolate
* 4 grossi ravanelli
* ½ peperone
* un piccolo mazzetto di rucola
* sale e pepe
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Come pane ho utilizzato un filoncino di pane al olio lungo 20-22 cm. e più spesso di una baguette. Tagliate alle estremità il pane e togliete la mollica con una forchetta .
Filoncino non deve essere troppo lungo perche si fa fatica per eliminare la mollica e poi riempirlo. Preparate il ripieno ,mescolando il tonno (sgocciolato),con il burro ammorbidito ,una parte di mollica circa 1/3(facoltativo) le olive tagliate, il peperone a cubetti, ravanelli a pezzetti, la rucola spezzettata , sale e pepe.
Riempite bene il pane con il composto e mettete nel frigo per qualche ora. Se avanza del ripieno fate delle tartine. Tagliate a fette e servite .

La quantità degli ingredienti può variare a vostro piacimento ,cosi come gli ingredienti. Potete farcire anche con formaggio cremoso, salame , mortadella, prosciutto cotto ,sardine ,sgombro ,salmone, uova sode, e verdure a piacere , facendo tante combinazioni. Potete utilizzare anche le verdure sotto aceto .
Per legare gli ingredienti tra loro si può mettere anche la maionese o panna , al posto del burro.




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Con questa ricetta partecipo alla raccolta "nel cestino del pic-nic" di Fragole e cioccolato




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Ingrediente:
* o mica franzela (tip bagheta sau ceva asemnator)
* 200 gr. ton in conserva
* 50 gr. unt
* 30-40 gr. masline fara samburi
* 4 ridichi mai mari
* ½ ardei gras
* o mica legatura de rucola
* sare , piper
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Am folosit o mica franzela lunga de circa 20-22 cm si ceva mai groasa decat o bagheta .Taiati la capete si scoateti incet cu o furculita miezul . Bucata de paine nu trebuie sa fie prea lunga ,deoarece se scoate greu miezul si atunci cand o umplem nu reusim bine.
Amestecam tonul scurs de ulei cu untul mai moale , o parte din miez circa 1/3 (facultativ), maslinele taiate rondele, ridichile bucatele, ardeiul cubulete si rucola rupta ,sare si piper. Umplem painea bine asa incat sa nu ramana goluri. Daca ramane din compozitie, facem cu ea niste tarine. O dam la rece in frigider cateva ore ,apoi taiem felli si servim.

Cantitatea de ingrediente o alegeti dupa cum va place ,asa si ingredientele folosite. Se poate umple si cu crema de branza, mezeluri ,oua fierte alte feluri de peste(macrou, sardine, somon) ,combinate cu legume pe plac, atat crude cat si murate in otet. In loc de unt ca sa lege ingredientele ,se poate folosi si maioneza sau smantana.

Reteta de "paine umpluta" am gasit-o in cartea de bucate Jurcovan(1975) dar am modificat-o.

14 commenti:

  1. Che ottima idea verrà sicuramente "copiata" e penso che a casa mia avrà molto successo.....adoriamo il tonno ma anche le cose fresche.
    Ciao Silvana

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  2. Io direi che una cosa del genere non l'ho mai vista.. non è che è originale.. di +!!!! Ottima!!! complimenti...bacioni.. :-)))))

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  3. wow,e super !apetisanta tare!

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  4. Grazie a tutti!

    @ Silvana: la ricetta di "pane ripieno" c'e lo da un libro di cucina rumeno, solo che ho modificato il ripieno. Invece di tonno c'era la pasta di sardine o sardine in conserva ,prosciutto cotto, uova sode ,burro e cetriolini sotto aceto.
    ciao!

    @ Claudia : è ottima adesso quando fa caldo o
    per un pic-nic.
    ciaooo...un bacio!

    @ Lisa : davvero fai una bella figura quando lo metti in tavola.

    @ Alison: ne-a placut mult cu ton iar acum abia astept sa fac si pe baza de branza ,sunca, etc .

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  5. ce bine arata!!! foarte ingenios,migalos si gustos. bravo, nico! te puppp!

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  6. Flori: sa sti ca nu-i migaloasa deloc, se scoate usor miezul cu furculita. Se umple rapid ...doar timpul de tinut in frigider este mai lung ;-)
    pupici!

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  7. Foarte frumoasa rulada :) bravo. cu permisiunea ta te adaug listei mele de bloguri pe care le urmaresc. multumesc pentru ca ma inspiri :)

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  8. @ klausenburger: bine ai venit!
    multumesc! Sper sa gasesti in continuare retete pe gustul tau :-))

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  9. Grazie mille per aver partecipato alla mia raccolta!!!

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  10. Super apetisanta painica, Nico! Tb sa o fac si eu cat de curand, pt. ca ne place painea;-)
    O zi faina!

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  11. Acum de cum de sarbatori sa o faci ...poti sa o prepari si cu o zi inainte.
    pa!

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  12. Buna ziua, Nico. Am gasit acest blog cu aceasta reteta. Am studiat limba romana pentru doi ani!
    Felicitari pentru retete! Ma intorc sa te vizitez!

    Ciao! ^-^

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  13. Benvenuta Raffaella! Ho un'altra amica blogger che ha studiato la lingua rumena, mi fa piacere.
    Ma bucur de vizita ta. Sper ca vei gasi si alte retete pe gustul tau. Ti aspetto...ciao!

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