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Biscotti di pasta frolla alle noci farciti alla marmellata e crema di nocciole / Fursecuri cu nuca umplute cu gem si crema de alune.


Questi biscotti di pasta frolla con le noci (senza uova) farciti con la marmellata o crema di nocciole, si possono fare per il periodo natalizio (con gli stampini specifici ) e non solo. Sono buonissimi ,uno tira l'altro!



Spero che sotto l'albero, oltre a regali, riceverete amore e serenità !
Tanti auguri di un Felice Natale a tutti voi !
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Ingredienti:
-100 g. di burro
-100 g.di farina
-50 g.di noci tritate
-50 g. di zucchero preferibilmente molto fine
-1 cucchiaio di Rum
-un pizzico di sale
-una fialetta aroma vaniglia
-marmellata o Nutella
-glassa al cacao Paneangeli

Procedimento:
Lavorare bene il burro con lo zucchero, un pizzico di sale, il rum e l'aroma di vaniglia. Aggiungete le noci tritate finemente e la farina e mescolate il tutto per diventare un impasto omogeneo. Mettete l'impasto nel frigorifero 1/2 oretta. Infarinate il piano di lavoro e il mattarello. Stendete con il mattarello una sfoglia spessa di 1/2 cm. Tagliate i biscotti con gli stampini per i biscotti di natale che preferite, che meglio passate prima nella farina. Aiutatevi con un coltello per staccare i biscotti dal piano di lavoro. Cuocete i biscotti nel forno riscaldato a circa 170-180 °,come diventano dorati sono pronti. Una volta cotti, e raffreddati, si possono unire a due a due con marmellata o la crema al cioccolato. Si possono unire anche con una crema al burro. Decorate i biscotti con la glassa al cacao.



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română


Sper ca sub brad ,in afara de cadouri, acest an sa primiti multa dragoste si seninatate .
Craciun Fericit tuturor!



Ingrediente:

-100 gr. unt
- 100 gr. faina
- 50 gr. nuci macinate
- 50 gr. zahar pudra
- 1 lingura rom (sau putina esenta)
- un varf de sare
- 1 plic de vanilie
- marmelada-gem , crema de alune
- glazura gata preparata de decorat

Mod de preparare:
Untul se freaca spuma cu zaharul, romul, vanilia, sare. Se adauga apoi faina si nucile macinate si se amesteca bine, fara sa se framante.Se da la rece,circa ½ ora. Se infarineaza planseta sau locul unde intindeti si facaletul si se intinde o foaie groasa de ½ cm. Nu faceti mai subtire deoarece raman mai uscate cand se coc si se rumenesc rau. Se taie cu forma de stea sau dorita ,trecuta prin faina. Se coc in tava la foc mic. Se fac repede si nu trebuiesc sa devina prea rumene (mai mult albe)…asa cum mi-a iesit mie o parte in prima tava, facandu-le mai subtiri de 1/2 cm. cu facaletul.
Reci, se lipesc cate doua cu marmelada, crema de alune sau chiar cu alte creme. Apoi, deasupra le stopim cu ciocolata topita sau cu glazura deja gata pentru dulciuri. Fursecurile sunt fragede si cu gust de unt. Mie mi-au iesit 2 tavi din aceasta compozitie. Se pot lipi si dupa cateva zile,intre timp le conservati la loc racoros, eventual acoperite.
Eu asa am facut ,o parte le-am facut sa le mancam zilele astea iar o parte le tin pentru Craciun.
Atentie : cand se intinde foaia, nu este asa elastica, este un aluat care se desface putin, ca la tarte. Este mai bine ca aluatul sa fie impartit in doua sau trei si intins cu facaletul pe rand, procedand incet, cu facaletul dat prin faina. Aluatul se poate lipi dedesubt chiar daca punem faina si dupa ce taiem cu forma dorita ,le dezlipim cu un cutit , apoi le punem in tava.

33 commenti:

  1. Nicoleta cara ricambio lo stesso augurio per me pochissimi doni,solo ai bimbi per il resto spero che arrivi un carico di serenita'..ti rubo un biscottino e con il cuore auguri a te e famiglia ..baci

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  2. Craciun fericit cu bucurii, sanatate si un an nou mai bun ! Te pup !

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  3. Faini biscuiti ai facut.
    Te pup cu mult drag si-ti doresc Sarbatori pline de bucurii, fericire si dragoste.

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    1. Multumesc din suflet Micule! Sarbatori fericite si la multi ani! te pup

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  4. Ma son golosissimi!!!! Ti auguro un sereno natale.. a te ed ai tuoi cari :-) bacioni

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    1. Grazie mille Claudia! Buon Natale anche a te!bacioni

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    1. Multumesc mult Diamar! Craciun fericit si la multi ani! te pup

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  6. buonissimi questi biscottini, mi segno la ricetta. Buon Natale :) Rosalba

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  7. Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!

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    1. Multumesc Haplea ! Sarbatori fericite si la multi ani !

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  8. Joyeux Noel!
    Crăciun fericit!

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  9. Craciun fericit alaturi de cei dragi si sa-ti aduca mosul tot ce ti-ai dorit! <3

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    1. Multumesc mult Florentina! Sarbatori fericite si tie!

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    1. Grazie mille Pasticciona! Buone feste ..tanti auguri!

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  11. Che deliziosi questi biscotti! Cara Nicoleta tantissimi auguri a te e famiglia di buon Natale ed un fantastico 2013!

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    1. Grazie cara Ornella! Tanti auguri di un sereno natale e buon 2013 ! bacioni

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  12. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

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  13. bellissimi complimenti e buon Natale

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  14. Oricât de bine am mâncat am sã servesc si din fursecurile tale:)Crãciun Fericit<3

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    1. Alina, am vazut ce de bunatati ai pregatit.Te servesc cu placere .Craciun fericit ..te pup!

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  15. Buna Nicoleta, te urmaresc de mult timp, e unul din foarte putinele bloguri culinare in romana si italiana.
    Te admir sincer pentru tot ceea ce reusesti sa faci in bucatarie, pentru rabdarea pe care o ai si dedicatia ta acestei pasiuni. Si mie imi place enorm sa bucataresc, dar rabdarea ta infinita imi lipseste. Iti multumesc ca ne daruiesti din talentul tau cu fiecare postare! Felicitari pentru blog si LA MULTI ANI!

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  16. Buna Elena! Iti multumesc pentru cuvintele adresate ,esti foarte draguta. Imi face mare placere. Ai mare dreptate, trebuie rabdare si mult timp ...nu atat cat sa gatesc ..dar cat sa public retetele in ambele limbi.
    Iti urez sarbatori fericite si numai bine pentru anul nou...la multi ani!

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  17. Biscotti davvero meravigliosi, stellina.. e tanti, tanti auguroni sinceri a te, dal cuore! Tvtb!

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  18. irresistibili questi biscottini!! tanti auguri di buone feste a te e a tutta la tua famiglia! baci!

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  19. Fantastici e golosi!!! Complimenti e tanti cari auguri di buone feste!!!!

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