Cerca ricetta o ingrediente...

Insalata di pasta fredda / Salata de pasta rece


Ingrediente:
per 4 persone

* 400g. di pasta corta farfalle, fusilli.
* ½ cipolla
* 5 cucchiai di olio extravergine
* 2 cucchiaini di senape
* 1 peperone giallo o rosso
* 1 cetriolo
* 150 g. di wurstel
* 150 g. di provola affumicata
* qualche foglie di basilico
........................................

Tritate la cipolla molto finemente e versatela nell’olio in cui avrete già emulsionato il senape.,lasciate riposare per almeno ½ ora. Fate cuocere il peperone in forno caldo, spellatelo, eliminare i semi e tagliatelo a falde .Tagliate a cubetti la provola ,a rondelle il wurstel , a fette non troppo sottili il cetriolo. Lessate al dente la pasta e tenetela sotto l’acqua fredda .Versatele poi in una ciotola e conditele con l’olio alla cipolla e senape filtrato. Unite i peperoni ,i wurstel ,il cetriolo,, la provola, le foglie di basilico spezzate ,sale e pepe. Servite la pasta fredda , dopo che si e riposata in frigo, minimo ½ ora .








>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>




Ingrediente:
pentru 4 portii

* 400 gr. paste scurte tip fundulite, spirale .
* ½ ceapa tocata marunt
* 5 linguri ulei masline
* 2 lingurite mustar
* 1 ardei copt taiat fasii (rosu sau galben)
* 1 castravete proaspat taiat rondele
* 150 gr.crenvursti taiati rondele
* 150 gr. cascaval afumat taiat cubulete
* cateva frunze de busuioc (se poate folosi si cel uscat)
............................................

Emulsionam uleiul de masline cu mustarul, apoi adaugam ceapa tocata marunt, se amesteca bine , se lasa sa se aromatizeze, circa ½ ora. Intre timp pastele se fierb,le punem in apa clocotita cu sare, cand sunt gata (nu trebuie sa devina prea moi..."al dente" ), se scurg si se clatesc imediat cu apa rece.
Dupa minim ½ ora, filtram uleiul emulsionat cu mustarul si ceapa. Se pun pastele intr-un castron iar peste ele turnam uleiul, apoi celelalte ingrediente: ardeiul gras copt taiat fasii, castravetele si crenvurstii taiati rondele, cascavalul taiat cubulete, cateva frunze rupte marunt de busuioc. Busuiocul, se poate folosi si cel uscat. Adaugam sare si piper dupa gust. Pasta se amesteca bine iar apoi se da la rece ,minim ½ ora. Se servesc reci.

Nessun commento:

Posta un commento

Grazie, i vostri commenti sono sempre graditi...
appena posso ricambierò la visita ◕‿◕

Seguo