Ingredienti:
* 250 gr di pane secco
* 250 gr di ricotta
* 1/2 litro di latte
* 200 gr di scamorza affumicata
* sale
* 2 uova
* prezzemolo
* pomodori
* parmigiano o grana padano
La variante dolce della torta di pane lo trovate qui.
Una'altra variante golosa della torta salata trovate qui sul blog di Natalia Fusilli al tegamino.
Ingredienti:
* 250 gr. paine uscata
* 250 gr. ricotta (urda)
* 1/2 l lapte
* 200 gr cascaval afumat /branza
* sare
* 2 oua
* patrunjel
* rosii
* parmigiano/grana/parmezan
Se inmoaie painea uscata in laptele cald. Puneti painea inmuita in robotul de bucatarie cu ricotta , sare si amestecati bine pana cand devine o crema. Varsati intr-un castron compozitia ,adaugati cascavalul ras pe razatoarea cu gaurile mari , patrunjelul proaspat tocat , ouale. Eu am pus si usturoi granulat (1 lingurita) ..desi in reteta nu era. Amestecati bine ,varsati intr-o forma de tarta captusita cu hartie. Deasupra se pun rosiile taiate felii mai groase . Se presara cu parmigiano ras si oregan. Se coace in cuptorul cald la 180° circa 40 minute.
Varianta dulce de tarta cu paine o gasiti aici.
ma che stuzzichino invitante
RispondiEliminaciao e buon appetito
un mod interesant pentru a recupera painea veche....imi place... arata super bine....pupici si un week end placut
RispondiEliminabuna idee ,imi place cum arata si cred ca gustul e pe masura,pacat ca tin post,dar o incerc eu,un sfarsit de saptamana cu zapada... si plin de dorinte indeplinite
RispondiEliminaSembra una focaccia. Devo provarla.
RispondiEliminaciao Nicoleta e buona domenica
erika
Buon fine settimana Nicoletta.
RispondiEliminaGio'
Bravissima Nicoleta!Altra ricetta da salvare!Buona domenica Romana
RispondiEliminaNicoooo ma deve essere ottima.. sembra una focaccia pugliese!!! baci e buona serata :-)
RispondiEliminaOttima! di solito riciclo il pane secco in torte dolci...ma questa salata è davvero speciale e da provare!
RispondiEliminaè un bel modo davvero stuzzicante per riciclare il pane vecchio...dal profumo mediterraneo! :)
RispondiEliminaEi ! ma che profumi invitanti vengono dal tuo blog ! Questa focaccia con i pomodori è da fare ! Un abbraccione e ben ritrovata !
RispondiEliminaBuna Nico, n-am fost o vremepe blog, am fost plecat daram revenit de cateva zile. Tarta im place mult de fapt ele sunt preferatetle mele, bravo pentru retetele tale. Ciao...
RispondiEliminaGrazie Gabe...Erika...Dual...Romana...Claudia...Terry...Lo...Rossella!
RispondiEliminaMultumesc Alina...Liliana...Surac!
baci ...va pup!
Che buona deve essere. Mi copio subito la ricetta. Ora sono tua lettrice, baci. NAtalia.
RispondiEliminaBenvenuta Natalia!
RispondiEliminaGrazie...merita essere provata!
baci
Este pe gustul meu si arata si tare bine ,plus ca poti folosi si piinea ramasa,mai veche.
RispondiEliminaO duminica placuta!
Janet: da, painea veche ramane mai mereu in casa..cel putin la mine.
RispondiEliminamultumesc ..si tie o saptamana buna!
Grazie per la tua visita, dev'essere buonissima la tua torta di pane...adoro la ricotta per cui...Ciao.
RispondiEliminaForte questa ricetta, saporita e utile, l'annoto!
RispondiEliminaInteressante ricetta!! bravissima !!
RispondiEliminaTi ho trovata per caso , mi aggiungo ai sostenitori se vuoi passa a trovarmi!!
Buona serata Anna
Max: anch'io amo tanto la ricotta! grazie per la tua visita...ciao!
RispondiEliminaTania: grazie !
Anna: benvenuta e grazie ! Sono contenta che ti piace il mio blog. Sono già passata da te...ho trovato tante belle ricette.
ciao ... a presto!
Ce bine arata! si ce idee buna, neaparat de incercat! puup
RispondiEliminachissà che buona!brava!baci!
RispondiEliminaComplimenti ,îmi place acesta tema noua a blogului
RispondiEliminaSimplu dar delicios!
RispondiEliminaAm s-o incerc mai degraba pe asta sarata - decat pe cea dulce :P
In ultima vreme gusturile mele se indreapta catre sarat in defavoarea dulcelui...
O saptamana placuta si sarbatori cu bine!!!
Liana: multumesc..te pup!
RispondiEliminaFederica :grazie mille ..baci!
Panalu:mersi, sunt sigura ca-ti place mult si pisicuta ;-)
este asa frumoasa
ciao
Alina: multumesc ..toate cele bune si tie acum de sarbatori !
Ciao!!!!! Ma che buona!!!!!!
RispondiEliminaComplimenti!!!
Mi unisco ai tuoi sostenitori!!!!!
A presto!!!!!!!!
Nico,si tarta ta arata bine si e asa de placut ca ninge la tine pe blog.Iti doresc si eu sarbatori fericite!Craciun fericit!
RispondiEliminaLory B: benvenuta...grazie!
RispondiEliminaParadis: multumesc frumos pentru felicitari. Sarbatori Fericite!