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Crostata ricotta e cioccolato / Tarta cu ricotta si ciocolata



Ingredienti:
per la pasta frolla

* 250g di farina
* 40 g di zucchero
* 100g di burro
* 1 uovo
* 1 tuorlo
* un pizzico di sale
* un pizzico di bicarbonato di sodio
   per ripieno 
* 300g. di ricotta
* 1 uovo
* 1 albume
* 60 g di zucchero
* succo e buccia grattugiata di ½ limone
* 1 cucchiaio farina
* glassa per dolci cacao/cioccolato già pronta o cioccolato

Preparazione: 
Mettiamo insieme tutti ingredienti per la pasta frolla. Mescoliamo rapido, finche impasto diviene omogeneo. Mettiamo in frigo per ½ ora.
Ricotta , l’uovo ,zucchero, farina, succo e buccia grattugiata di limone li frulliamo bene e quando diventa come un crema, aggiungiamo albume montato a neve, mescolando piano .
Dopo ½ ora, con la pasta frolla presa dal frigo , foderiamo una teglia rotonda con diametro di circa 22-24 cm.
Mettiamo dentro il ripieno di ricotta. Con un po’ di pasta frolla tenuta da parte , facciamo delle grate sopra. Infornate a 180 ° per circa 40 minuti.
Lasciamo raffreddare e decoriamo sopra con della glassa di cioccolato/cacao gia pronta o cioccolato fuso.










Con questa ricetta partecipo alla raccolta di Stefania Buoni e veloci -il formaggio dall'antipasto al dolce











Tarta cu ricotta (urda) si ciocolata

Ingrediente:
pentru aluat

* 250 gr.faina
* 40 gr. zahar
* 100 gr.unt
* 1 ou si un galbenus
* un varf de sare
* un varf de lingurita bicarbonat

umplutura
* 300 gr.ricotta (urda)
* 1 ou intreg
* 1 albus batut spuma
* 60 gr.zahar
* coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
* 1 lingura faina
* ciocolata topita pentru ornat
....................................................................................................................
Se pune intr-un castron faina, untul cubulete (deja scos din frigider din timp,asa incat sa fie destul de moale) oul si galbenusul, bicarbonatul, un varf de sare. Se amesteca rapid cu mana, pana devine totul o coca destul de tare si compacta. La inceput aluatul este sfaramicios , continuati sa amestecati iar la sfarsit v-a deveni compact . Se pune o jumatate de ora in frigider.
Intre timp face umplutura . Punem intr-un castron urda, oul, zaharul, faina, zeama de lamaia si coaja rasa, amestecam cu mixerul bine , pana devine ca o crema. Scoatem din frigider aluatul ,il intindem si punem intr-o forma de tarta de diametru 22-24 cm. max . Separat batem albusul spuma cu un varf de sare, apoi adaugam la compozitia de ricotta. Amestecam incet, incet, pana am incorporat bine albusul. Turnam umplutura in forma peste aluat, deasupra punem cateva fasii de aluat ( tinut deoparte), sub forma de grilaj. Este mai bine sa punem albusul spuma in compozitia de ricotta , cand deja am pus aluatul in forma. Asa, nu se lasa albusul incorporat ,pana cand facem operatia de intindere a aluatului....si in final umplutura iese pufoasa.
Punem tarta in cuptorul incalzit , la foc potrivit, circa 40 minute sau cand vedem ca a devenit putin rumena .
Cand este calduta, deasupra punem glazura de ciocolata sau daca nu , se poate presara doar zahar pudra vanilat.

Daca aveti o forma de tarta , putin mai mare(circa 26-28cm diam.), se poate face oricum tarta, aluatul este suficient....nu este necesar sa formati grilajul deasupra. Folositi la umplutura 400gr.urda si putin zahar in plus,dupa gust.

2 commenti:

  1. frumoasa tare ti-a iesit tarta! :)

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  2. Multumesc! Dupa mine...ciocolata topita deasupra, ii da un aspect frumos decorativ si apetisant,in acelasi timp.
    Am mancat la o autoservire o tarta simila si de acolo m-am insipat cu decorul.

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