Ingredienti:
* 3 zucchine
* 1 uovo
* 5 cucchiai di formaggio quartirolo grattugiato o grana, parmigiano
* 2 cucchiai di farina o pangrattato
* sale e pepe
* 1 cucchiaino di polvere d’aglio / 1-2 spicchio
* prezzemolo
* olio per friggere
.........................................
Puliamo le zucchine di buccia , li grattugiamo e mettiamo del sale. Lasciamo le zucchine grattugiate a riposare minimo 1 ora ; cosi lasciano bene la loro acqua e dopo strizziamo bene .Mescoliamo bene le zucchine strizzate con l’uovo, quartirolo grattugiato, farina/pangrattato, aglio, sale, pepe, prezzemolo tritato .Prendiamo con un cucchiaio e mettiamo nell’olio caldo ,friggendo le polpette .Li mettiamo sulla carta da cucina ; li serviamo calde .Si possono mangiare anche fredde.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ingrediente:
* 3 dovlecei
* 1 ou
* 5 linguri branza rasa telemea o parmezan
* sare si piper
* 2 linguri faina sau pesmet
* 1 lingurita praf de usturoi; sau 1-2 catei de usturoi tocat marunt
* ulei pentru prajit
* patrunjel
.................................
Dovleceii se curata de coaja, se rad intr-un castron si se presara cu sare. Se lasa sa stea o ora (minim) si se storc bine de zeama care s-a lasat. Se pun in alt castron, se adauga oul, branza rasa, faina/pesmet , usturoiul, piper si sare, patrunjel tocat, amestecand totul bine. Se ia cu lingura din compozitie si se pune intr-o tigaie in ulei incins sa se prajeasca, iar apoi le punem pe hartie, sa asoarba uleiul de la prajit. Se servesc reci sau caldute.
bune , bune, chiftelutele cu dovlecei...ce pofta mi-ai facut...pup:)
RispondiEliminaNico, ultima data cand am facut chiftelutele astea, tot tu mi-ai adus aminte de ele si mi-ai facut pofta. Acum se pare ca e la fel. Chiar luasem cativa si nu stiam sigur cum sa-i pregatesc, dar m-ai inspirat.
RispondiEliminaImi place blogul tau si mai ales unele fotografii, absolut minunate.
Adevarat ,chiftelele din orice ar fi ele, iti starnesc o pofta...
RispondiEliminaMa bucur ca-ti place blogul si cand ai timp, poti rasfoi agenda... esti mereu binevenita. Te pup.
eu fac reteta asta de cand eram mica..am invatat-o de la bunica...o moldoveanca inventiva au in bucatarie...si am preparat-o si aici la milano.....ooohhh...ce sa spun ..decat ca vecinii mei toti italieni stateau sa vada ce prepar...evident ca a trebuit sa i servesc pe toti..si cum vor toti reteta...insa eu...rautacioasa nu o divulg....
RispondiEliminaBuna Cristina Daria !
RispondiEliminaEu o cunosc de la ai mei de acasa ...desi sunt din Bucuresti.
Normal ca vecinii tai vor reteta ,sunt tare bune!
ciao!