Ingredienti:
Per 6 nidi
* 2-3 patate grosse
* 2 zucchine
* 1 melanzana
* ½ cipolla
* 50 g. di funghi porcini o misti secchi
* aglio o polvere d’aglio
* 100 ml. di panna vegetale
* 2 cucchiai di olio d’oliva extravergine
* origano
* sale e pepe
* olio per friggere
* cubetti di scamorza affumicata
Pelate le patate ,tagliatele a bastoncini piuttosto sottili , sciacquatele sotto l’acqua, asciugatele con carta da cucina. Mettete un po’ di patate nel colino, scacciate con un cucchiaio le patate e tenete premuto bene , mettere nel olio abbondante caldo finche, sono diventate croccanti e dorate.
Scolate i nidi e metteteli su carta da cucina. Meglio se preparate i nidi –cestini , nell’apposito attrezzo per friggere.
Raschiate con il coltello la pelle delle zucchine per toglierne la peluria e affettatele a fiammifero.
Lavate le melanzane e tagliatele a cubetti piccoli. Mettere i funghi in ammollo e poi tagliuzzateli bene. In un tegame mettere 2 cucchiai d’olio di oliva extravergine e fate appassire la cipolla e poi mettete dentro le zucchine, le melanzane, i funghi e l'aglio. Cuocere per 5 minuti e poi aggiungere la panna,origano ,sale e pepe; tenete ancora per qualche minuto, finche le verdure sono pronte. Alla fine, se volete, aggiungete anche dei cubetti di scamorza, mescolate tutto e lasciate che si sciolgono .
Con le verdure saltate, riempite i nidi e serviteli freddi.
Si può servire anche come antipasto.
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Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
* 2-3 cartofi mari
* 2 dovlecei
* 1 vanata
* ½ ceapa
* 50 gr. ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
* 1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
* 100 gr.smantana vegetala
* 2 linguri ulei masline
* oregan
* sare si piper
* ulei
* cascaval afumat
....................................................
Se curata cartofii, se taie in felii subtiri ,apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet (cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei. La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul. Cand sunt gata, bine rumenite, se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza. Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete, lasandu-le cu tot cu coaja. Ceapa se toaca marunt. Se pune in tigaie 2 linguri ulei masline, se adauga ceapa se caleste 1 minut ,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate, apoi se pune praful de usturoi. Daca se usuca mult pe foc,se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare si piper. Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata. Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti, se servesc reci. Aceasta este varianta de post, reteta originala are in plus, cascaval afumat in cubulete, pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu legumele.
Este considerat un felul doi dar se poate servi si ca aperitiv.
Per 6 nidi
* 2-3 patate grosse
* 2 zucchine
* 1 melanzana
* ½ cipolla
* 50 g. di funghi porcini o misti secchi
* aglio o polvere d’aglio
* 100 ml. di panna vegetale
* 2 cucchiai di olio d’oliva extravergine
* origano
* sale e pepe
* olio per friggere
* cubetti di scamorza affumicata
Pelate le patate ,tagliatele a bastoncini piuttosto sottili , sciacquatele sotto l’acqua, asciugatele con carta da cucina. Mettete un po’ di patate nel colino, scacciate con un cucchiaio le patate e tenete premuto bene , mettere nel olio abbondante caldo finche, sono diventate croccanti e dorate.
Scolate i nidi e metteteli su carta da cucina. Meglio se preparate i nidi –cestini , nell’apposito attrezzo per friggere.
Raschiate con il coltello la pelle delle zucchine per toglierne la peluria e affettatele a fiammifero.
Lavate le melanzane e tagliatele a cubetti piccoli. Mettere i funghi in ammollo e poi tagliuzzateli bene. In un tegame mettere 2 cucchiai d’olio di oliva extravergine e fate appassire la cipolla e poi mettete dentro le zucchine, le melanzane, i funghi e l'aglio. Cuocere per 5 minuti e poi aggiungere la panna,origano ,sale e pepe; tenete ancora per qualche minuto, finche le verdure sono pronte. Alla fine, se volete, aggiungete anche dei cubetti di scamorza, mescolate tutto e lasciate che si sciolgono .
Con le verdure saltate, riempite i nidi e serviteli freddi.
Si può servire anche come antipasto.
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Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
* 2-3 cartofi mari
* 2 dovlecei
* 1 vanata
* ½ ceapa
* 50 gr. ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
* 1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
* 100 gr.smantana vegetala
* 2 linguri ulei masline
* oregan
* sare si piper
* ulei
* cascaval afumat
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Se curata cartofii, se taie in felii subtiri ,apoi in betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata, cu hartie de bucatarie iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam forma de cosulet (cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit, introducand strecuratoarea direct in ulei. La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul. Cand sunt gata, bine rumenite, se impinge strecuratoarea cu furculita de dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de ulei iar apoi se sareaza. Intre timp se spala dovleceii si vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete, lasandu-le cu tot cu coaja. Ceapa se toaca marunt. Se pune in tigaie 2 linguri ulei masline, se adauga ceapa se caleste 1 minut ,se adauga cubuletele de vinete si dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si taiate, apoi se pune praful de usturoi. Daca se usuca mult pe foc,se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare si piper. Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata. Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti, se servesc reci. Aceasta este varianta de post, reteta originala are in plus, cascaval afumat in cubulete, pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu legumele.
Este considerat un felul doi dar se poate servi si ca aperitiv.
wow ce interesant! :)
RispondiEliminaAdevarat, sunt foarte aspectoase...
RispondiElimina:) grazie infinite per questa ricetta così buona!
RispondiEliminafantastica la tecnica per fare il nido!
tantissim iauguroni di buon annooooo