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Carciofi gratinati /Anghinare gratinata

Ingredienti:
* 5 carciofi
* 3 fette pancarré
* 1 spicchio d’aglio o 1 cucchiaino di polvere d’aglio
* 3 filetti d’acciughe
* 1 manciata di prezzemolo
* il succo di un limone
* 1 cucchiaio di pecorino o grana grattugiato
* latte per bagnare il pancarré
* 3-4 cucchiai di olio extravergine di oliva
* brodo vegetale
* sale
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Tagliate le punte dei carciofi ed eliminate le foglie esterne,eliminate i gambi tagliandoli alla base, quindi allargate con le mani lo spazio tra le foglie ed eliminare anche il fieno interno. Mettete i carciofi in acqua e succo di limone, perché non annerisca.
Eliminate la crosta dalle fette di pancarré ,spezzettatele e mettetele a bagno nel latte e strizzate ; tritate finemente il prezzemolo ,l’aglio, le acciughe sciacquate e amalgamate tutto con il pane strizzato e formaggio grattugiato e poco sale.
Scolate i carciofi ,riempiteli col composto ,distribuendolo in modo uniforme,quindi richiudete delicatamente i carciofi.
Mettete i carciofi in una teglia con poco brodo vegetale ,sopra bagnate i carciofi con 4 cucchiai d’olio extravergine e cuocete nel forno ,per circa 30 -40 minuti , poi altri 5 per gratinare.





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* 5 bucati anghinare
* 3 felii de paine feliata (sau paine mai veche)
* 1 catel de usturoi (sau 1 lingurita praf)
* 3 fileturi de hamsii
* patrunjel proaspat tocat
* 1 lingura branza rasa – parmezan sau cascaval
* 3-4 linguri ulei masline extravergine
* lamaie -de stors in apa,unde lasam sa stea anghinarea
* sare
* lapte pt.inmuiat painea
* supa de zarzavat (din cuburi)
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Curatam anghinarea ,de foile externe ,cam doua-trei straturi...cele mai tari si groase. Intre timp, cum curatam , punem in apa cu lamaie. Dupa ce am curatat foile externe, scobim cu un cutit si dedesubt in centru. Intre timp ,lasam anghinarea, sa stea in apa cu lamaie (asa nu se inegreste) si preparam umplutura. Punem la inmuiat in lapte , painea feliata,o stoarcem bine…adaugam ,usturoiul si patrunjelul tocat , branza rasa ,hamsiile tocate, si ele marunt. Adaugam putina sare si amestecam bine . Luam anghinarea ,deschidem, rasfiram foile si umplem cu o furculita, impingand intre foi compozitia de paine, apoi strangem putin, inchidem. Punem intr-un vas supa de zarzavat , apoi anghinarea ;supa trebuie sa acopere cam un sfert din anghinare. Stropim fiecare bucata cu ulei de masline ,punem in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30-40 minute; dupa aceea, alte 5 la grill. Se serveste cu sosul ramas.

1 commento:

  1. ma scuzi de deranj, dar ceva ma enerveza la culem, uite am gasit pe un al blog reteta ta de anghinare, si este postat exact ca tine, acelasi poze...adica nu mi se pare corect.iti dau linku poate vrei sa verifici.nu zic, da ia retata, si eu iua de la alte fete, dar fac eu, pozez eu....bla bla, te rog sa te uiti pe site-ul domanei geta!defapt toate retetle ei sunt copy-paste de undeva...http://geta-caietulcuretete.blogspot.com/search/label/CUM%20SE%20PREPARA......,poate i-ai dat voie..nu stiu!

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