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Peperoni sott'olio con acciughe e capperi / Ardei in ulei cu hamsii si capere








































Ingrediente:


* 4 peperoni grossi
* 1 ½ litro aceto
* 3 cucchiai di capperi
* qualche spicchio d’aglio
* 8-10 filetti d’acciughe
* prezzemolo tritato
* origano fresco o secco
* olio d’oliva extravergine
* 1 cucchiaio sale
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Laviamo i peperoni, puliamo bene i semi e i filamenti dentro ,li affettiamo in lunghezza falde . 
Mettiamo a bollire aceto con il sale e tuffiamo i peperoni dentro , circa 10 minuti. Scoliamo i peperoni e li appoggiamo sopra uno tovagliolo asciutto per asciugarsi ,girarli da entrambe parte.
Tagliamo i spicchi d’aglio in due ,tritiamo prezzemolo . Sterilizziamo barattolo ,dentro l’acqua bollente per 10 minuti,lasciamo che si asciughi. Quando i peperoni sono asciutti ,mettiamo un strato nel barattolo ,sopra prezzemolo tritato ,capperi , pezzi di acciughe, rametto di origano, aglio e poi ancora qualche peperone e cosi via finche sono finiti ingredienti. Ogni tanti premete i peperoni nel barattolo. Alla fine mettiamo del olio d’oliva extravergine e chiudiamo. Il giorno dopo aggiungiamo ancora l’olio se necessario, devono essere coperti d’olio. Conservarli nel luogo fresco e asciutto. Teneteli minimo 2 settimane ,prima di mangiarli.
Con queste quantità riempite un barattolo di 1 Kg.










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Ingrediente:
* 4 ardei grasi mari carnosi
* 1 ½ litru de otet
* 3 linguri capere
* cativa catei de usturoi
* 8-10 fileturi de hamsii (sub sare sau ulei)
* patrunjel tocat
* oregan proaspat sau uscat
* ulei de masline
* 1 lingura sare
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Spalam ardeii ,ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime , fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita. Intr-o oala punem otetul cu sarea, cand incepe sa fiarba punem ardeii ,se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult. Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine,se intorc pe ambele parti . Patrunjelul il tocam marunt, usturoiul il taiem in doua, hamsiile le rupem bucati. Intre timp preparam borcanul , il sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute,ii lasam sa se usuce bine. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual ,inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie. Punem un strat ,deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi si oregan (proaspat sau uscat) apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos ,straturile de ardei. Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans borcanul iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei ,asa incat ardeii sa fie bine acoperiti. Se conserva la loc racoros si uscat. Se vor tine minim 2 saptamani , inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, v-a iesi un borcan de 1 Kg.
Se folosesc ca aperitiv sau ca fel unic.

Finocchi alla besciamella / Fenel (fenicul) cu sos bechamel


Ingredienti:
* 2-3 finocchi
* burro quanto una noce grossa
* 300-350 ml. di latte
* 1 cucchiaio di farina
* sale
* parmigiano o grana
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Lessate i finocchi in acqua salata ,non troppo , al dente. Nel frattempo preparate la besciamella ;nel burro fuso con poco sale mettete la farina ,mescolare energicamente con la frusta e incorporate subito il latte poco alla volta e lasciate a fuoco lento ,mescolando sempre. Toglietelo da fuoco quando e pronta, deve essere densa. Mettete i finocchi tagliati a spicchio , in una pirofila da forno, sopra rovesciate la besciamella ,spolverizzate con formaggio. Infornate (forno caldo) per 15 minuti e altri 5 minuti con il grill.

altre ricette : finocchi in umido, ricetta lo trovate qui
e finocchi marinati







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Ingrediente:

* 2-3 bucati fenel
* unt cat o nuca mai groasa
* 300-350 ml. lapte
* 1 lingura faina
* sare
* parmezan ras (cascaval )
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Se fierbe fenelul in apa cu sare ,sa nu fie prea flescait. Intre timp preparam sosul besamel. Topim untul, punem putina sare si apoi o lingura cu faina, amestecam energic cu telul si imediat adaugam laptele, putin cate putin, amestecand incontinu energic, pana cand am incorporat tot laptele. Lasam pe foc mic sa fiarba , amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat dam deoparte. Punem fenelul fiert si taiat in felii intr-o forma care o vom da la cuptor ,deasupra turnam sosul besamel , presaram cu parmezan ras si dam la cuptor circa 15 minute, la sfarsit punem 5 minute sub grill.

Alte retete care fac , fenel cu sos de rosii ...reteta o gasiti aici si fenel marinat.

Ciambella all'acqua / Chec cu apa

Ricetta di questa ciambella l'ho presa da qui . Un dolce semplice e buonissimo , ideale per le persone che soffrono di intolleranza a lattosio . E morbidissima…cosi rimane anchè il giorno dopo.
Provatela è proprio buona!!!


Ingredienti:
* 250 g di farina "00"
* 250 g di zucchero
* 3 uova
* 130 ml. olio di semi girasole
* 130 ml. acqua
* 1 bustina di lievito
* 3 cucchiai di cacao amaro
* ½ fiala aroma vaniglia
* buccia di limone grattugiata da un limone
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Frullate bene lo zucchero con le uova , aggiungete l’acqua e l'olio e frullate, aggiungete la farina con il lievito, la vaniglia e buccia di limone grattugiata. Versare metà del composto in un’altra ciotola e aggiungere il cacao.
Versate (nella teglia imburrata e infarinata) a strati la composizione, uno semplice e uno a cacao e cosi via ... fino alla fine. Infornate a 180°C per 40 minuti nel forno già caldo.


altre ricette di ciambella:
ciambella al mascarpone ,cioccolato con aroma di rum
- plum cake al limone e semi di papavero
- ciambella alla ricotta con le ciliegie
- ciambella romagnola
ciambella al cacao e cocco 
ciambella all’arancia senza latte e burro

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Reteta este luata de aici .Este un dulce simplu de facut, bun si foarte pufos.Asa ramane si a doua zi . Este ideal pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza.
Merita sa-l probati!



Ingrediente:
* 250 g faina
* 250 g zahar
* 3 oua
* 130 ml. ulei floarea soarelui
* 130ml. apa
* 1 plic praf de copt
* 3 linguri cacao
* ½ fiola aroma vanilie sau 1 plic zahar vanilat
* coaja de lamaie rasa de la o lamaie
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Mixati zaharul cu ouale bine, adaugati apa si uleiul ,faina si praful de copt,vanilia si coaja de lamaie. Puneti jumatate din compozitie intr-un castron si amestecati cu cacaoa. Ungeti forma circulare de ciambella sau de chec si turnati , alternand in straturi, cele doua compozitii.
Bagati in cuptorul incalzit , la 180° C , circa 40 minute.



alte retete:
-chec cu mascarpone,ciocolata cu aroma de rom
- chec cu lamaie si mac
- chec cu ricotta si cirese
- ciambella romagnola
ciambella cu cacao si cocos 

Pasticcio di cavolfiore e patate /Budinca de conopida si cartofi


Ingredienti:
* un cavolfiore
* due patate grosse
* una cipolla grande
* 2 uova
* parmigiano grattugiato
* sottilette
* sale
* pepe
* noce moscata
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Ho letto qualche settimana fa nel giornale” Di più tv” questa semplice e gustosa ricetta .

Dividete a cime il cavolfiore e lessate in acqua salata insieme con le patate a cubetti grossi e la cipolla fette. Quando le verdure sono lesse si schiacciano (non troppo) con una forchetta e lasciate un po’ a raffreddarsi .Aggiungete le uova ,il formaggio grattugiato a piacere ,sale ,pepe ,noce moscata ,mescolate e mettere tutto in una pirofila da forno unta con burro. Sopra disponete le sottilette. Tenete in forno riscaldato , a fuoco medio, per circa 15 minuti.



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Ingrediente:
* 1 conopida
* 2 cartofi mai mari
* 1 ceapa mare
* 2 oua
* parmigiano/parmezan , cat doriti dupa gust
* branza feliata pentru sandvis
* sare
* piper
* nucsoara
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Impartiti in bucatele conopida si o fierbeti impreuna cu cartofii taiati in cuburi mai mari si ceapa felii. Cand s-au fiert …nu trebuie sa fie foarte fierte(flescaite) …se strivesc cu furculita nu prea marunt, se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca cu ouale, parmezanul, sare, piper, nucsoara. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu unt iar deasupra puneti branza feliata. Bagati in cuptorul incalzit ,foc potrivit, pentru 15 minute.

Parmigiana di zucchine e tonno / Parmigiana de dovlecei cu ton





















Ingredienti:
per 4 persone

* 900 g di zucchine
* 300 ml. di passata di pomodoro
* 150-200 g. di mozzarella o altro tipo di formaggio che si scioglie alla cottura .
* 200 g. di tonno sotto olio
* uno spicchio d’aglio
* 2 cucchiai d’olio di oliva
* prezzemolo
* origano
* sale
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Laviamo le zucchine e li tagliamo in lunghezza, fette grosse circa ½ -1 cm. Grilliamo le zucchine su tutte due parti, in una padella antiaderente o grill. In un tegamino facciamo il sugo; mettiamo lo spicchio d’aglio tritato finemente e olio di oliva extravergine a soffriggerlo ,aggiungiamo il tonno (sgocciolato) , la passata di pomodoro e origano ,lasciamo cuocere per circa 10-15 minuti.Quando il sugo e pronto, aggiungiamo il prezzemolo tritato e sale.
Mettiamo in una forma da forno (io ho utilizzato quella di plum-cake ,misura 20cm./ 8cm.) poco sugo e dopo un strato di zucchine grilliate ,sopra sugo + mozzarella e cosi via , finche finiamo le zucchine e ultimo strato, lo facciamo con il sugo e mozzarella.
Inforniamo nel forno gia riscaldato ad una temperatura media . Quando e pronta togliamo dal forno , lasciamo raffreddarsi dopo che servite.

Si può fare con le melanzane al posto di zucchine e il sugo senza tonno ,solo pomodoro.








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Ingrediente:
4 persoane

* 900 gr dovlecei
* 300 ml. sos de rosii (passata)
* 150 - 200 gr. mozzarella (sau alta branza care se topeste, cascaval, cas)
* 200 gr. ton din conserva in ulei
* 2 linguri ulei
* 1 catel de usturoi
* patrunjel
* oregan
* sare
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Dovleceii se spala bine si asa cu coaje, se taie in lungime , felii subtiri circa 1/2-1 cm.maxim. Se coc pe o tigaie de teflon sau pe gratar, pe ambele parti. Intre timp punem un catel de usturoi tocat marunt in 2 linguri de ulei, calim putin, adaugam tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) si apoi sosul de rosii, oregan. Lasam pe foc sa fiarba pana scade, la foc potrivit, circa 10-15 minute. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat, sare si stingem focul. Punem din sosul cu ton intr-o forma de chec, asezam deasupra cateva felii de dovlecei ,deasupra punem iar putin sos de ton + mozzarella taiata cubulete. Continuam cu dovleceii+ sosul cu ton +mozzarella, pana cand terminam cu ingredientele, asa incat ultimul strat sa fie acoperit cu sos si mozzarella. Marimea formei de chec care am folosit 20 cm. lungime / 8 cm. latime. Puteti pune si intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, dupa cum doriti. Punem in cuptorul incins ½ ora, la foc potrivit. Dupa ce scoatem parmigiana, lasam sa se raceasca putin, apoi taiem bucati si servim.

Nota:Puteti face aceasi reteta si cu vinete iar sosul daca doriti, il faceti fara ton ,doar cu passata de rosii.

Foto curiose / Fotografii curioase

Ho trovato in rete delle foto curiose e simpatiche , ho pensato di farle vedere anche a voi.
Nel tempo aggiungerò anche delle altre…
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Am gasit in net cateva poze curioase-simpatice ,si m-am gandit sa vi le arat. Cu timpul voi adauga si altele…
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Gatto, che apre una lattina da birra e dopo lo beve. Muni ,il gatto di Paola ; legi articolo qui .
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Muni ,pisica care deschide cutia cu bere si apoi bea.
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Toilet Restaurant in Taiwan





Bar in Polonia


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non so perchè... ma oggi non mi sento molto in forma...

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<>toilet per musicisti 
</></></></></></>
toilet per calciatori...


Un sms per salvare un animale


Tempo di vacanze e purtroppo come tutti gli anni è tempo di abbandoni, per noi che amiamo gli animali ci sembra impossibile che vengano abbandonati. Paola dei gatti ha lasciato un messaggio: se vedi un cane abbandonato invia un SMS al 334.105.10.30 è un'iniziativa di AUTOGRIL e di POLIZIA STRADALE il sito è http://www.prontofido.net/ Tu che leggi, diffondi il messaggio. Grazie !

Pomodori al graten / Rosii gratinate



































Ingredienti:
* 8 pomodori maturi di media grandezza
* prezzemolo
* 2 spicchi d'aglio
* 20 g . di parmigiano o grana grattugiato
* circa 18 cucchiai pangrattato
* olio extra vergine d'oliva
* sale

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Tagliare un quarto, orizzontalmente, i pomodori ben lavati, privarli dei semi e salarli leggermente. Tritare finemente l'aglio e il prezzemolo e mescolate col pangrattato, parmigiano, sale. Riempire i pomodori ,irrorare con un filo d’ olio d’oliva e infornare a forno riscaldato ,a 220°, cuocere per circa 20-30 minuti, finche i pomodori non saranno ben gratinati e dorati.

* altra variante pomodori gratinati con acciughe,capperi e olive

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Ingrediente:

* 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
* o legatura mica patrunjel
* 2 catei de usturoi
* 20 gr. parmigiano / parmezan ras
* circa 18 linguri pesmet
* ulei de masline extravergin
* sare
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Spalam rosiile , le taiem cam un sfert (unde este codita),l e golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul,il amestecam cu pesmetul,branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat ,le punem intr-o tava ,le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220°,timp 20-30 minute ,pana cand devin aurii deasupra.

* a alta varianta rosii gratinate cu ansoa,capere si masline

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